در فرآیند کوچینگ تحصیلی کوچ به گونه ای با فرد صحبت می کند که ابتدا یک اعتماد ایجاد شود و سپس با مهارت ها و تجربه ای که دارد به دانش آموز یا دانشجو کمک می کند تا خود فرد به مرور زمان بتواند از نهایت پتانسیل خود برای رسیدن به هدف خود استفاده کند. این صحبت ها صرفا برای افزایش پتانسیل یاد گیری فرد نیست بلکه جنبه های دیگری مانند مهارت تاب آوری در برابر خستگی تحصیلی و همچنین کنترل اضطراب و استرس را نیز شامل می شود.
کوچینگ تحصیلی چیست؟
تا حالا برایتان پیش آمده که چند ساعت مطالعه کنید و بعد حس کنید چیزی از محتوای کتاب نفهمیدهاید؟ برای رسیدن به اهدافتان به یک برنامه نیاز دارید؟ همیشه با خودتان میگویید، چرا آنقدر وقت کم می آورم؟
کوچینگ تحصیلی یک مکالمه اختصاصی و دو نفره میان کوچ تحصیلی و دانشآموز یا دانشجویی است که میخواهد مهارتها و عملکرد خود را بهبود بخشد. با کمک یک کوچ تحصیلی میتوانید مهارت های مدیریت زمان را فرا بگیرید، برای خود اهدافی مشخص کنید، هوشمندانه تر مطالعه کنید و برای آزمون ها کاملاً آماده باشید.
چرا باید یک کوچ تحصیلی داشته باشیم؟
کوچ های تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان کمک میکنند تا زمان را مدیریت کرده، هوشمندانه مطالعه کنند، برای آزمونهایشان برنامهریزی کنند و متناسب با سبک یادگیری شان برای آنها استراتژیهایی طراحی کنند. در جلسات کوچینگی می توانید خیلی راحت با کوچ درباره اتفاقات روی داده در کلاس درس و خارج از آن صحبت کنید و تجربیاتتان را با او در میان بگذارید. کوچ عمیقاً به حرفهای شما گوش میدهد و حرفهایتان را جدی میگیرد.
تحقیقات نشان میدهد دانش آموزانی که طبق یک برنامه زمانی مداوم با کوچ تحصیلی کار میکنند، در امور تحصیلی موفقتر هستند. انتخاب بین مشاوره تحصیلی و کوچینگ تحصیلی تصمیم بسیار مهمی است و به خود شما بستگی دارد که دانشآموزتان برای موفقیت تحصیلی چه نوع خدمات و حمایتی نیاز دارد. یک مشاور تحصیلی برنامه مشخصی اغلب برای کوتاه مدت و روند تحصیل به شما خواهد داد در حالی که نه تنها در کوچینگ تحصیلی خبری از برنامه مشخص و تعریف شدهای برای همه نیست بلکه شما را از پتانسیلها و تواناییهای بالغعل تان آگاه میسازد.
تمرکز یک کوچ تحصیلی بر فرآیند یادگیری دانشآموزان است نه مباحث درسی و تکنیکهای آموزشی. دانش آموز در نهایت با همراهی یک کوچ تحصیلی وضعیت و توانایی های خود را میشناسد و یاد میگیرد چگونه با چالشهای تحصیلی مقابله کند.
پیشنهاد می کنیم مقاله کوچ توسعه فردی را حتما مطالعه کنید.
بهترین زمان برای شرکت در جلسات کوچینگ تحصیلی
- اوایل ترم، برای بررسی و مرور درسهای سال تحصیلی جدید و برنامهریزی برای آن
- اواسط ترم که خوب در کلاس جا افتادهاید و میدانید در طول ترم قرار است چه کارهایی انجام دهید و چه آزمونها و برنامههایی در پیش دارید.
- اواخر ترم برای بالا بردن تمرکزتان و انجام کارهای باقیمانده
یا هر زمانی که حس میکنید عملکردتان خوب نیست؛
- درباره سیاستها و برنامههای تحصیلی سؤالی دارید.
- حس میکنید فشار تحصیلی خارج از حد توان شما است.
- میخواهید گزینههای تحصیلی را پیدا یا بررسی کنید.
و یا زمانی که بخواهید مهارتهای زندگی و قابلیتهای یادگیری خود را تقویت کنید، به عنوان مثال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدیریت استرس
- مطالعه دروس دانشگاهی
- انگیزه و تمرکز
- مهارت های ارتباطی با مدیران و معلمها
- آماده شدن برای آزمونها
- مدیریت زمان
یکی از راه های مدیریت استرس ورزش کردن است که باعث میشود فرد در زمان تحصیل هم استرس کمتری داشته باشد هم بدن سالم تری داشته باشد. سایت ghafaridiet این مطلب را این گونه بیان کرده است:
اینیک روش سالم برای تسکین انرژی و تنش است. ورزش کردن مواد شیمیایی مغزی خوبی به نام اندورفین را آزاد میکند. همچنین به شما کمک میکند فیزیک خوبی داشته باشید که باعث میشود احساس بهتری نیز داشته باشید.
پیشنهاد می کنیم مقاله مهارت های کوچینگ را نیز حتما مطالعه کنید.
در یک جلسه کوچینگی چه اتفاقی می افتد؟
شما به اتفاق کوچ بر روی مباحث مورد نظرتان کار میکنید. کوچ با استفاده از مهارت پرسشگری قدرتمند به شما کمک میکند تا خودتان بهترین استراتژیها و منابعی را پیدا کنید که به واسطه آنها به اهدافتان میرسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیزینس و انواع آن به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بیزینس چیست را مطالعه کنید.
تفاوت کوچینگ تحصیلی و مشاوره
در نظر داشته باشید که کوچ تحصیلی و مشاور تحصیلی با هم تفاوت دارند. مشاوره تحصیلی بر روی برنامهریزی درسی تمرکز دارد، در حالی که کوچینگ تحصیلی مباحث گستردهتری را در برمیگیرد؛ استراتژیهای یادگیری، مهارتهای مدیریت زندگی و گرفتن نمرات عالی در آزمونهای مختلف. همچنین سایت ویرگول یکی از تفاوت های این دو را به این صورت بیان کرده است:
مشاوران به تمامی افراد مشاوره میدهند و این مشاوره برای همگان یکسان است اما کار اصلی کوچینگ این است که با مشورت با افراد کاری کند که دانش آموزان بتوانند خودشان از قدرت تفکر و تواناییهای ذهنی خود بهرهمند شده و به طور معمول کاری میکنند که افراد خودشان بتوانند پاسخ مشکلات خود را پیدا کنند.
اگر میخواهید به شکلی کاملاً اختصاصی و منحصر به فرد برای تحصیلاتتان برنامهریزی کنید و در مسیر درستی حرکت کنید، کار کردن با یک کوچ تحصیلی بهترین گزینه برای شما است. مشاور تحصیلی مانند یک استاد یا مرشد و در یک زمینه خاص راهنمای شما بوده و به شما راهکار میدهد. استاد در جایگاه الگوی فرد قرار میگیرد در حالی که کوچ متخصص در فرآیند کوچینگ است.
اگر می خواهید کوچینگ را بیشتر بشناسید مقاله کوچینگ چیست را بخوانید!
یاد گرفتن از طریق مشاوره به این صورت است که استاد همه چیز را میداند و مراحل را گام به گام پیش میبرد و دانشپذیر هر سؤالی بپرسد او پاسخ میدهد. اما کوچینگ معتقد است که با پرسیدن سوالات قدرتمند از دانشپذیر (مراجع) میتوان پاسخ را از خود فرد بیرون کشید.
برای مطالعه بیشتر: منتورینگ چیست؟
تفاوت کوچینگ تحصیلی و تدریس خصوصی
اهداف و روند کوچینگ تحصیلی خیلی فراتر و عمیقتر از آن است که به دانشآموزان بگوید چه کار کنند تا درسهایشان را بهتر یاد بگیرند و بازدهی و راندمانشان بیشتر شود. کوچینگ تحصیلی به آنها کمک میکند تا از پس بحرانهای بزرگتر زندگی برآیند. کوچینگ به آنها کمک میکند تا چالشهای تحصیلی خود را همچون سکوی پرتابی ببینند که آنها را برای موفقیت در تحصیل و فراتر از آن آماده میکنند.
در جلسات کوچینگ تحصیلی قرار نیست کوچ …؛
- به دانشآموز درس دهد.
- تکالیف درسی را تصحیح کند.
- کمک کند تا دانشآموز تکالیف مدرسهاش را انجام دهد.
- برای مشکلات تحصیلی دانشآموزان یک راهکار فوری ارائه دهد تا اوضاع موقتاً بهتر شود.
اگر دانش آموزان میخواهند از جلسات کوچینگ بیشترین بهره را ببرند، باید سروقت و منظم در این جلسات شرکت کنند. به علاوه باید تمامی فعالیتهایی را انجام دهند که طی جلسه با کوچ بر سر آنها توافق کردند. کوچ تحصیلی قرار نیست به دانشآموز درس دهد، بلکه او بیشتر شبیه به یک کوچ ورزشی عمل میکند و به دانشآموزان کمک میکند تا در امور تحصیلی و زندگی خود به موفقیت برسند.
در واقع به آنها کمک میکند تا برای یادگیری بهتر دروس و انجام فعالیتهای تحصیلیشان رویکرد سازمان یافته و منظمتری را در پیش بگیرند و در همین راستا به آنها انگیزه میدهد. کوچ تحصیلی به دانشآموزان کمک میکند تا بهتر و راحتتر تمرکز کنند و در آزمونها، عملکرد بهتری داشته باشند.
پیشنهاد می کنیم مقاله کوچینگ استارتاپ را نیز حتما مطالعه کنید.
کوچینگ تحصیلی؛
- میتواند برای کسانی مفید باشد که مهارتهای خوبی دارند اما بیانگیزه هستند یا نمیدانند چگونه مهارتهایشان را به کار گیرند.
- برای کسانی مفید است که نظم ندارند و نمیتوانند امور مختلف را سازماندهی کنند.
- برای دانش آموزانی مناسب است که میخواهند عادتها و شیوههای خوب مطالعه کردن و درس خواندن را فرا بگیرند.
- به دانش آموزان کمک میکند تا کارهایشان را اولویت بندی کنند، به موقع تکالیف خود را انجام دهند و خود را برای کنکور یا هر آزمون دیگری آماده کنند.
بیشتر بخوانید: کوچینگ نوجوانان چیست؟
نتیجه گیری
کوچینگ تحصیلی فرآیند متفاوتی را نسبت به روشهای مدرس کمک آموزشی و مشاور در پیش میگیرد و تمرکز آن بر اهداف مهمتر و بلند مدت است تا صرفاً قبولی در یک امتحان و موفقیتهای تحصیلی موقت.برخی از کوچهای تحصیلی میتوانند یک برنامه کوچینگی اختصاصی برای آمادهسازی دانشآموزان و موفقیت آنها در یک بازه زمانی کوتاهمدت ارائه دهند. این برنامهها معمولاً بین 3 تا 6 ماه طول میکشند.
اگر شما نیز از آن دسته والدینی هستید که به آینده تحصیلی فرزندان خود اهمیت میدهید حتما بر روی کوچینگ تحصیلی فرزند خود سرمایه گذاری کنید. در مدت کوتاهی اثر این کار را بر روند تحصیل فرزند محصل خود مشاهده خواهید کرد. همچنین فرزندتان زمانی که نمره های بهتری کسب کند حس بهتری به درس پیدا کرده و با اعتماد به نفس بیشتری سر کلاس هایش حاضر خواهد شد.
برخی از سوالات متداول:
1. کوچینگ تحصیلی چیست؟
کوچینگ تحصیلی یک مکالمه اختصاصی و دو نفره میان کوچ تحصیلی و دانشآموز یا دانشجویی است که میخواهد مهارتها و عملکرد خود را بهبود بخشد. با کمک یک کوچ تحصیلی میتوانید مهارتهای مدیریت زمان را فرا بگیرید، برای خود اهدافی مشخص کنید، هوشمندانه تر مطالعه کنید و برای آزمونها کاملاً آماده باشید.
2. کوچینگ تحصیلی برای چه کسانی می تواند مفید باشد؟
میتواند برای کسانی مفید باشد که مهارتهای خوبی دارند اما بیانگیزه هستند یا نمیدانند چگونه مهارتهایشان را به کار گیرند. – برای کسانی مفید است که نظم ندارند و نمیتوانند امور مختلف را سازماندهی کنند. – برای دانش آموزانی مناسب است که میخواهند عادتها و شیوههای خوب مطالعه کردن و درس خواندن را فرا بگیرند.
منبع: سایت studentsuccess
برای کوچینگ تحصیلی بهتره از چه سن و مقطع تحصیلی شروع بشه ؟
سلام و عرض ادب.
از مقطع اول متوسطه و ۱۳ تا ۱۴ سالگی.
سلام ممنون مقاله کوچینگ تحصیلی تون خیلی خوب بود فقط میخوام بدونم که کوچینگ تحصیلی بهتره برای دختر 12 ساله ام یا مشاوره ؟
برای اینکه بتونم کوچ تحصیلی بشم دوره خاصی دارید و حوزه کاری که تو ایران بشه مشخصا تو این زمینه فعالیت کرد کجاست؟
مرسی از مطلب عالی تون میخواستم بدونم کوچ تحصیلی باید جلسات حضوری بذاره یا جلسات انلاین هم انجام میشه؟
عموما جلسات برای اثربخشی بیشتر حضوری هستند اما در شرایط فعلی جلسات انلاین هم برگزار میشه…برای اطلاعات و مشاوره با همکاران ما تماس بگیرید.
02166968003
حداقل مدت زمان همکاری با کوچ تحصیلی باید چقدر باشه و هزینش به چه صورته؟
در مورد مدت جلسات صحبت میشه و بستگی داره و هزینه جلسات هم بسته به حضوری یا آنلاین بودن جلسات متغیر هست توصیه میکنم برای مشاوره با همکاران ما تماس بگیرید.
تو مطلبتون در مورد هزینه کوچینگ تحصیلی صحبت نشد خواستم بدونم هزینه ها به چه صورته؟
هزینه کوچینگ به موارد زیادی بستگی دارد و مقداری ثابتی نمی توان در نظر گرفته بر اساس نیاز مراجع و توانایی کوچ می تواند متغیر باشد. به همین خاطر پرداخته نشده البته در اپدیت های بعد مقاله این مورد اضافه خواهد شد
تفاوت کوچینگ با مشاوره یکم گنگ بود متوجه نشدم در واقع چه سوالایی میشه از نوجوان محصل پرسید برای رشد تحصیلی که خودش بتونه پاسخ بده بدون کمک مستقیم استاد یا مشاور؟
فرآیند پرسش و پاسخ در روند جلسات کوچینگ و بر اساس شرایط مراجع شکل میگیرد و دانش آموز در صدد حل مسائل خودشون بر میاد.
برای دانش آموز دوازدهمی که داره برای کنکور اماده میشه کوچینگ تحصیلی میتونه مفید باشه؟ به خصوص که خیلی هم زمان نداره و چون یکم مشکل انگیزه داره میخواستم از کوچ کمک بگیرم..میشه راهنمایی کنید
سلام، برای تکمیل توضیحاتتون و تعیین جلسه اولیه میتونید با همکاران ما تماس بگیرید.👇
https://alimeschi.com/contact-us/
خوب نبود
منظورتون متوجه نشدم مقاله خوب نبود یا درکل با روش کوچینگ مخالف هستید؟!