تعریف استارت آپ
استارت آپ در واقع یک کسب و کار جدید و نوپا، با هدف ارائه محصول یا خدماتی جدید و بر پایه فناوری نوین است. در واقع استارتآپ یک کسب و کار نوپا برای حل مسائل نوظهور است. این نوع کسب و کار متشکل از یک یا چند نفر در یک دفتر رسمی یا یک فضای اشتراکی و گاهاْ بدون هیچ دفتر فیزیکی مشغول به کار هستند. مدل کسب و کارهای استارتاپی تکرارپذیر و قابل مقیاس هستند، به این منظور که خدمات یا محصولات ارائه شده قابلیت تولید انبوه و درآمدزایی بلندمدت و چندباره را دارد، همچنین می توان مدل کسب و کار را توسعه داد.
رشد سریع و پرشتاب کسب و کار یکی از ویژگی های استارت آپ ها هستند. فعالیت اصلی یک استارتآپ یافتن بیزینس پلن مناسب در کمترین زمان ممکن است. هرچه زودتر مدل کسب و کار مشخص شود شانس بیشتری در رقابت در بازار وجود دارد.
چالش های کسب و کارهای استارت آپی
وقتی از شرکت های استارتآپی صحبت میکنیم شما با یک گروه از افراد متخصص و بلند پرواز و البته اهل ریسک طرف هستید. همین سرعت در انجام کارها باعث بروز مشکلات بزرگتری در ادامه راه کسب و کار می شود. یک کوچ در این زمینه کمک شایانی می کند.
برای کنترل روند پروژهها و تصمیمگیریهای مهم یک کوچ میتواند با سؤالات قدرتمند مسائل را از زوایای مختلف بررسی و بازخورد دهد تا تیم را به جوابهای بهتری برساند و تیم با ریسک کمتر و کنترل شدهتر حرکت خواهد کرد.
تجربیات 90% استارتآپها با شکست مواجه میشود. شرکتهای نوظهور گاهاً برای شرکتهای بزرگتر تهدید محسوب میشوند و از این رو جلوی قدرت گرفتن آنها را میگیرند. کوچ کسب و کار با استفاده از مهارتهای رهبری و تجارب مشترک خود، مسیر را تا حدودی پیش بینی می کنند و این تیمها را از این حملات حفظ می کنند.
دغدغه های بسیاری برای استارت آپ های نوپا وجود دارند که با هوشیاری و بهرهگیری از بیزینس کوچینگ می توان از آن ها به عنوان فرصت استفاده کرد. و مسائل را به گونهای متفاوت ببینند و عمل کنند. در اینجا چند مورد از مهمترین دغدغههای استارتآپها را بررسی میکنیم:
- مطالعه و تحقیق بازار؛
نیازسنجی کسب و کار و پیدا کردن مخاطبان هدف به شما در پاسخگویی به نیاز بازار و ارائه راهحلهای بهتر کمک میکند. - معرفی و گرفتن سهم بازار؛
بعد از ایجاد یک محصول یا خدمت، حالا نوبت به معرفی آن به بازار میرسد. بازاری که همیشه به دنبال وجه تمایز در محصولات و خدمات جدید است. - جذب سرمایه گذار؛
مهمترین چالش استارتاپ ها پیدا کردن اسپانسر و متقاعد کردن آنها برای سرمایهگذاری روی طرح اولیه آنهاست که کاملاً به مهارت مذاکره و ارتباطات آن ها بستگی دارد. کوچ در این زمینه کمک میکند تا با اعتماد به نفس بیشتر و آگاهی از پتانسیل های موجود به جنگ سرمایهگذاران بروند. - رسیدن به مدل کسب و کار مناسب؛
بیزینس پلن مشخص به شما این امکان را میدهد جایگاهتان را بشناسید و چگونگی مسیر رسیدن به اهداف کسب و کار را مشخص کنید.
نقش بیزینس کوچینگ در موفقیت استارت آپ های موفق
راه اندازی یک کسب و کار جدید، فرآیند دشواری است، در این مسیر مشکلات عدیدهای وجود دارند همانطور که قبلتر گفتیم تأمین سرمایه، پیدا کردن جایگاه مناسب، طراحی یک استراتژی مؤثر و نتیجه بخش از مهمترین آنهاست. صاحبان کسب و کار باید بدانند برای از سر راه برداشتن موانع و مشکلاتشان به چه منابعی میتوانند تکیه کنند، در غیر این صورت هیچگاه موفق نخواهند شد. مفهوم کوچینگ از جمله ابزارهایی است که در این راستا به صاحبان کسب و کار کمک میکند.
پیشنهاد می کنیم مقاله کوچینگ یعنی چه را حتما مطالعه کنید تا با کوچینگ و تاثیرات آن بیشتر آشنا شوید.
بیزینس کوچینگ مزایای بسیاری دارد و می تواند رشد و توسعه فردی و کسب و کار را تسهیل کند، در ادامه برخی از این مزایا را شرح داده ایم. اما پیش از آن به شما خواهیم گفت که چرا استارت آپ ها به بیزینس کوچ نیاز دارند و بیزینس کوچ چه کمکی میکند.
تا به حال به این فکر کردهاید که چرا از هر 10 استارتآپ، 9 تای آنها شکست میخورند؟ بر اساس آمار مؤسسه Fortune500، بیست و نه درصد از صاحبان کسب و کار، عامل اصلی این شکست را کافی نبودن سرمایه اولیه، 23 درصد علت اصلی آن را سپردن مسئولیتها به تیمهای ناکارآمد و 19 درصدشان، علت اصلی این شکست را داغ بودن بازار رقابت اعلام کردهاند.
نمی توان از تمام این مشکلات فرار کرد اما یک بیزینس کوچ حرفهای به شما کمک میکند تا دانش و اطلاعات کافی برای هدایت و حفظ یک کسب و کار را به دست آورید. حال این سؤال مطرح میشود که بیزینس کوچ کیست؟ و چه کمکی به موفق شدن استارتآپها میکند؟
پیشنهاد می کنیم مقاله کوچینگ تحصیلی را حتما مطالعه کنید.
بیزینس کوچ کیست؟
بیزینس کوچ، یک کوچ، کارآفرین و صاحب کسب و کار باتجربه است که به صورت کاملاً حرفهای آموزش دیده و در زمینه مشکلات مربوط به کسب و کارها تجربه و اطلاعات کافی دارد؛ بیزینس کوچ به صاحبان کسب و کار کمک میکند تا یک کسب و کار جدید راه بیندازند یا کسب و کار خود را رشد و توسعه دهند و در این مسیر همراه و راهنمای آنها خواهد بود.
بیزینس کوچ به شرکت های استارت آپی کمک میکند تا برای خود اهداف تجاری واضحی مشخص کرده و برای رسیدن به این اهداف، منابع و مهارتهای لازم را کسب کنند.
هدف بیزینس کوچ قرار دادن و نگه داشتن صاحب کسب و کار در مسیر رشد و ترقی است، صاحب کسب و کار با کمک بیزینسکوچ بستر لازم برای رسیدن به این رشد و پیشرفت را فراهم می کند. بیزینس کوچ مهارتهای مدیریتی، تجاری و رهبریِ صاحب کسب و کار را بهبود میبخشد تا از این طریق پتانسیلهایش شکوفا شود. بیزینس کوچ به توسعه فردی صاحبان کسب و کار و استارت آپ ها کمک می کند و فقط بر روی توسعه کسب و کار آنها تمرکز نمیکند.
پیشنهاد می کنیم مقاله روانشناسی مثبت گرا را نیز مطالعه کنید.
مزایای بهره مندی از خدمات بیزینس کوچینگ
- افزایش سوددهی
- کاهش فشار و تنش
- بهبود عملکرد تیمی
- بالا بردن تعهد
- ارتقای مهارت های ارتباطی
- بهبود مهارت های مدیریت تغییر
- شناسایی فرصت های کاری و بهره گرفتن از آنها
ویژگی های بارز یک بیزینس کوچ
- مؤثر بودن مهارت او در مدیریت کسب و کار
- توانایی او در بازخورد دادن و ارزیابی عملکرد
- تبحر در به چالش کشیدن صاحب کسب و کار با هدف تسهیل رشد و پیشرفت صاحب کسب و کار
همیشه دو تا مغز بهتر از یک مغز کار می کند، یک قدرت ذهنی خوب که خارج از شرکت شما باشد، می تواند روح تازه ای در کالبد کسب و کار شما بدمد تا فرآیند تجاری کسب و کارتان بهبود یابد. بنابراین داشتن یک بیزینس کوچ خوب مزیت های بسیاری خواهد داشت. مخصوصاً اگر بیزینس کوچ دانش و تجربه بسیاری در کسب و کار داشته باشد.
در وهله اول، یک بیزینس کوچ باید صبور و مشتاق باشد و با کمال میل زمان کافی در اختیار صاحب استارت آپ قرار دهد، با او تعامل کند و برای رشد و موفقیت کسب و کارش تلاش کند. به علاوه باید در شناسایی و حل کردن مسائل و مشکلات کسب و کارهای کوچک تجربه داشته باشد.
بیزینس کوچ ها اجتماعی هستند و می توانند رابطه مؤثری با صاحبان کسب و کار برقرار کرده و آن ها را تشویق کنند با آغوش باز پذیرای چالش های تازه باشند. یک بیزینس کوچ خوب به صاحبان کسب و کار کمک می کند تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهند. دغدغه اصلی یک بیزینس کوچ خوب، موفقیت کسب و کارها است و برای رسیدن به این هدف راه را برای بهبود فرآیندهای تجاری و توسعه فردی هموار می کند. او می داند که کوچینگ برای تمامی افراد حاضر در سازمان مهم و مثمر ثمر است.
بیزینس کوچ به صاحب کسب و کار کمک می کند تا استراتژی و برنامه مناسبی برای کسب و کار خود بنویسد. برای این منظور در بازار تحقیق می کند، فاصله های موجود در بازار را شناسایی می کند و هزینه های اضافی و غیرضروری را کاهش می دهد.
پیشنهاد می کنیم مقاله نظریه درماندگی آموخته شده را نیز حتما مطالعه نمایید.
6 دلیل همکاری استارت آپ ها با بیزینس کوچ
صاحبان استارت آپ ها عمدتاً به این دلیل با بیزینس کوچ کار نمی کنند که نمیدانند کوچینگ چه چهارچوبی
دارد و چگونه میتواند به موفقیت کسب و کارها کمک کند. بیزینس کوچینگ در موفقیت کسب و کارها همچون یک کاتالیزور عمل میکند. اما چرا به یک بیزینس کوچ خوب نیاز دارید؟
1. خلاقیت
بیزینس کوچ تسهیلگری است که سؤال میپرسد، خوب گوش میدهد و بازخورد میدهد تا صاحب کسب و کار را ترغیب و راهنمایی کند. بیزینس کوچینگ یک تعامل مبتکرانه و خلاق است نه یک شیوه انتزاعی و مبهم.
بیزینس کوچ صاحبان استارتآپها را به چالش میکشد تا ایدههایی تازه، مفید و کاربردی به ذهنشان خطور کنند. صاحبان کسب و کار به حدی از نزدیک درگیر کسب و کار خود هستند که تفکر و نگرشی ثابت نسبت به آن دارند. ایدهها و دیدگاههای تازه مبتنی بر دانش تجارت، میتواند مزایای بسیاری نصیب کسب و کارها کند.
2. انعطاف پذیری
بیزینس کوچینگ بر واقعیتهای روزمره کاری تمرکز دارد و رویکرد مغز به مغز آن باعث شده کوچینگ فرآیندی انعطافپذیر باشد که میتواند خود را با نیازهای کسب و کارهای مختلف و شرایط متفاوت وفق دهد.
3. مسئولیت پذیری
بیزینسکوچ میکوشد تا میان آزادی عمل و مسئولیتپذیری تعادل برقرار کند و برای این منظور از تکنیکهای مشخص کردن هدف، پرسشگری، گوش دادن، بازخورد دادن و مرور کردن پیشرفت بهره میگیرد. بیزینس کوچینگ به صاحبان استارت آپ ها این امکان را میدهد که میزان پیشرفت خود را بررسی کنند، مشکلات خود را بشناسند و به اعضای تیم کمک کنند تا اشتباهاتشان را اصلاح کنند.
4. قدرت دادن
وقتی به فرد این فرصت داده می شود که برای خود هدفی مشخص کند و با تکیه بر قوه ابتکار و استعدادهایش این اهداف را دنبال کند، بدون تردید رشد می کند. چنین رویکردی برای اعضای تیم مزایای آشکاری خواهد داشت. بیزینس کوچ به صاحب کسب کار کمک می کند و او را راهنمایی می کند، اما صاحب کسب و کار همچنان در رأس قدرت قرار دارد، خودش تصمیم می گیرد و انتخاب میکند که چه رویکردی در پیش بگیرد و در عین حال خاطرش آسوده است که یک کوچ ماهر در کنار خود دارد که درباره تصمیم هایی که گرفته، به او بازخوردهای صادقانه ای ارائه دهد.
5. کار تیمی
کار تیمی به این معنا است که اعضای یک تیم استارت آپی در انجام فعالیتهایشان مشارکت داشته باشند و در حین کار کردن با یکدیگر احساس راحتی کنند. کار تیمی باعث به وجود آمدن اعتماد میشود و این اعتماد نقش بسزایی در موفقیت استارتآپها دارد. وقتی یک نفر به تنهایی بر روی پروژه کار می کند، خیلی بیشتر زمان می برد تا وقتی که یک تیم بر روی آن کار می کند.
به عبارت دیگر کار انفرادی به معنای کار کردن بر روی پروژههای کمتر و از بین رفتن فرصتها است. یک کوچ خوب میتواند انگیزه بخش، مشوق و خالق کار تیمی باشد که این مسئله آینده درخشانی را برای استارتآپها رقم خواهد زد.
6. دانش فنی
بیزینس کوچ یک نیروی ارزشمند در هر شرکت استارتآپی است و میتواند تفاوت میان یک استارت آپ موفق و شکست خورده باشد چرا که او در زمینه کسب و کار، مسائل مالی، انبارداری، کارهای اجرایی و تجاری دانش بسیار خوبی دارد و میتواند اطلاعات مفیدی درباره منطقه در اختیار صاحب کسب و کار قرار دهد.
شاید مفهوم بیزینس کوچینگ در وهله اول به نظر ساده باشد اما قدرت و نیروی واقعی این رویکرد در تعامل و مشارکتی است که بیزینس کوچ به همراه خود می آورد. بیزینس کوچینگ بر اصل محرمانه بودن جلسات تأکید دارد. هیچ وقت برای کارکردن با یک بیزینس کوچ دیر نیست. بیزینس کوچ چشم اندازهای جدیدی را به کسب و کار شما وارد میکند و نگرشی واقع بینانه نسبت به جایگاه شما در بازار دارد، در نتیجه شما میتوانید از فرصتهای جدید بیشترین بهره را ببرید و مدام رشد و پیشرفت کنید.
به علاوه شانس موفقیت بلند مدت مؤسسین استارت آپ ها را افزایش میدهد. بیزینس کوچ اغلب با مؤسسین و صاحبان استارتآپ ها و سایر رهبران سازمان کار میکند، به آنها کمک میکند تا اهداف خود را برای موفق شدن کسب و کارشان واضح و دقیق تعریف کنند.
بیزینس کوچ نقشه راه رسیدن به اهداف را ترسیم میکند و صاحب کسب و کار را مسئولیتپذیر و پاسخگو بار میآورد تا به فعالیتهای و تعهداتش عمل کند. توصیه میشود اگر کسب و کاری دارید یا حتی اگر کارمند هستید و میخواهید در شغلتان رشد کنید از کوچینگ توسعه فردی و کوچینگ سازمانی استفاده کنید و یا مهارت کوچینگ را یاد بگیرید و به کار بگیرید.
یک بیزینس کوچ خوب میتواند در تمامی محدودههای کسب و کار به شما کمک میکند تا در مسیر درستی گام بردارید.
نقش کوچینگ در استارت آپ ها
استارت آپ های موفق، گروهی هستند که بتوانند از همان ابتدای فعالیت خود برنامه ریزی کنند و همه چیز را به صورت حساب شده پیش ببرند. در غیر این صورت علاوه بر از دست دادن وقت و انرژي خود، سرمایه زیادی را از دست میدهند. بنابراین پیش از این که شرکتهای استارت آپ با مشکل جدی رو به رو شوند باید با کوچیک استارت آپ آشنا باشند چرا که در بیشتر اوقات راه حل مشکلات آنها در دست همین کوچینگ استارت آپها است.
در قسمت زیر سعی داریم به مشکلاتی اشاره کنیم که در استارت آپها تنها به کمک کوچینگ استارت آپ حل می شوند:
- سرمایه گذاری نادرست شرکت های استارت آپ
کوچینگ استارت آپ، افراد را از سرمایه گذاری های اشتباه و نادرست نجات می دهد و از به هدر دادن پولهایی که قرار نیست در آینده سودهی خاصی داشته باشند جلوگیری میکند. هر چه هدف گذاری در این مسیر بهتر باشد، شرکتهای استارت آپ های موفق تری خواهیم داشت چرا که همه چیز به صورت اصولی و دقیق برنامه ریزی شده است.
- مدیریت زمان نادرست شرکت های استارت آپ
کوچینگ استارت آپ، نقش بسیار پررنگی در روال کاری استارت آپ های موفق دارد به شرط آن که استارت آپها بحران مدیریت زمان را جدی بگیرند.
استارت آپ ها به دلیل نداشتن تجربه کاری زیاد در خصوص کسب و کارها، ممکن است زمان زیادی را صرف موارد متفرقه کنند اما کوچینگ ها اهداف شرکت های استارت آپ را اولویت بندی می کند تا همه چیز نظم داشته باشد. اگر افراد نتوانند طبق زمان بندی های در نظر گرفته شده همه چیز را پیش ببرند کل برنامه ریزی ها دچار اشتباه می شود.
- عدم توجه شرکت های استارت آپ به نقش های شرکت
از آنجایی که استارت آپ ها، شرکت های نوپا و تازه تاسیسی هستند، ممکن است مسئولیست و نقش های افراد چندان جدی گرفته نشود. یکی از موارد پر اهمیت کوچینگ استارت آپ ها این است که کلیه افراد را از همه نقشها و مسئولیت ها آگاه می کند و به آن ها توضیح می دهد اهمال کاری هر یک از افراد در شرکت میتواند خسارات جبران ناپذیری داشته باشد.
- پذیرش قبول شکست در شرکت های استارت آپ
یکی از اشتباهات شرکت های استارت آپ این است که از خودشان توقعات بی جا دارند و شکست ها را به منزله نابودی خود میدادند! در صورتی که در پیشینه همه استارت آپ های موفق که اکنون به جایی رسیدهاند، شکست وجود داشته است. کوچینگ استارت آپ اهداف شرکت را در نظر میگیرد و افراد را در خصوص رسیدن به این اهداف یاری می کند.
- عدم دور اندیشی شرکت های استارت آپ
شرکت های استارت آپ، در ابتدای شروع فعالیت خود تنها روزهای آتی را میبینند و هدفی برای آینده کاری خود در نظر نمیگیرند در صورتی که کار کوچینگ استارتاپ، یک برنامه ریزی بلند مدت برای سال های آتی است به گونه ای که شرکت مورد نظر به یک باره سقوط نکند و تنها درگیر اهداف ریز نشود. در حقیقت کوچینگ استارتاپ، به دنبال یک موفقیت دائمی است نه سودهی شرکتها تنها در یک بازه زمانی کوچک.
- عدم استخدام متخصصان در شرکت های استارت آپ
گاهی مشکلات یک شرکت به هیچ عنوان جنبه مالی آن نیست و علت شکست های یک شرکت به دلیل عدم وجود نیروی کار متخصص در شرکت است. کوچینگ استارتاپ، ضمن بررسی کلیه شرایط افراد، تنها برترین گزینههای ممکن را انتخاب میکند تا افراد بتوانند همکاری خوبی در شرکت داشته باشند.
از طرف دیگر افراد تنها زمانی میتوانند موفقیت یک شرکت را تضمین کنند، که علاوه بر دانش تئوری، تجربه عملی هم در این خصوص داشته باشند. بنابراین بهتر است افراد کلیه جنبه های مربوط به این موضوع را در نظر بگیرند.
در تمامی مطالب بالا سعی کردیم به برخی از مشکلاتی که در شرکت های استارت آپ و استارت آپ های جدید وجود دارد و باز کردن گره آن ها به دست کوچینگ استارتاپ اشاره کنیم. استارت آپ ها تنها در صورتی میتوانند مشکلات شرکت را حل کنند که ریشه مشکلات پیدا شود و آن را به طور کامل حل کنند.
هر استارت آپی، ممکن است مشکلاتش با دیگر استارت آپ ها متفاوت باشد بنابراین اطلاع از میزان هزینه پرداختی برای شرکت، تعداد نیروهای مورد نیاز برای کار، اهداف شرکت، میزان فروش و … اهمیت زیادی در موفقیت استارت اپ ها خواهد داشت. امیدواریم توانسته باشیم نقش مهمی در میزان موفقیت شما در استارت آپتان داشته باشیم.
برخی از سوالات رایج:
1. مزایای بهره مندی از کوچینگ استارتاپ چیست؟
کوچینگ استارتاپ، افراد را از سرمایه گذاری های اشتباه و نادرست نجات می دهد 2. اولویت بندی اهداف شرکت و مدیریت زمان 3. کلیه افراد را از همه نقشها و مسئولیت هایشان آگاه می کند 4. کوچینگ استارتاپ، به دنبال یک موفقیت دائمی است نه سودهی شرکتها تنها در یک بازه زمانی کوچک.
2. نقش بیزینس کوچینگ در موفقیت استارت آپ های موفق چیست؟
بیزینس کوچینگ مزایای بسیاری دارد و می تواند رشد و توسعه فردی و کسب و کار را تسهیل کند، در ادامه برخی از این مزایا را شرح داده ایم. اما پیش از آن به شما خواهیم گفت که چرا استارت آپ ها به بیزینس کوچ نیاز دارند و بیزینس کوچ چه کمکی میکند.
سلام بنظرم یک کوچینگ استارتاپ میتونه تو شروع کار خیلی کمک کننده باشه. ممنون از مقاله خوبتون.
با درود.قطعا همینطوره که می فرمایید.