برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

در جلسات کوچینک نوجوانان نوجوانان می توان راحت و بدون ترس از قضاوت شدن از خود، اهدافشان برای آینده و همچنین اعتقادات و علایقشان در زندگی سخن بگویند و یک کوچ دلسوزانه و با آرامش با آنها صحبت کند تا بتوانند از تمام استعداد و پتانسیل های دوره جوانی خود استفاده کرده و با هدف گذاری صحیح و اصولی زندگی موفقی داشته باشند. در دوره نوجوانی افراد با سوال های زیادی رو به رو می شوند و کم کم دغدغه های دنیای بزرگسالی مانند پیدا کردن همسر، پیدا کردن شغل مورد علاقه و از این قبیل به سراغ آنها می آید و نیاز است که بیشتر از قبل درک و هدایت شوند.

کوچینگ نوجوانان

کوچینگ نوجوانان چیست؟

پاسخ‌دادن به سؤالاتی از این قبیل، مهم‌ترین چیز برای من چیست؟ می‌خواهم چه کار کنم؟ می‌تواند برای بسیاری از جوانان و نوجوانان کلافه‌کننده و در عین حال هراس‌برانگیز باشد. ممکن است سال‌های گرانبهای عمرشان را صرف انجام دادن کارهایی کنند که به گمان خود می‌باید انجام دهند به جای آن که به کارهایی مشغول شوند که دوست دارند انجام دهند.

اگر نوجوانان بتوانند با اهداف خود ارتباط برقرار کنند، کم‌کم اعتماد به نفس در آن‌ها شکل می‌گیرد و می‌توانند با بینش بیشتری درباره خود فکر کرده و راهی برای مراقبت‌ کردن از خود پیدا کنند و تا پایان عمر این راه را ادامه دهند. شاید اگر کوچینگ در نظام آموزشی کمی همه‌گیرتر بود و نوجوانان را زودتر با یک کوچ همراه می‌کردیم امروز کودکان و نوجوانان شادتر و موفق‌تری داشتیم.

بهتر است همه به این مسئله آگاه شوند که کوچینگ چست و چه فوایدی برای توسعه فردی و کسب‌و‌کارمان (که همه آن‌ها در وحله اول از خودمان آغاز می‌شود) دارد.

دوره نوجوانی می‌تواند دوره ناخوشایندی باشد. در حالی که بسیاری زیبا و فوق‌العاده است؛ گاهی اوقات احساسات، مشکلات و انتظارات برای آینده بسیار آزار‌دهنده می‌شوند و سخت می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد. مربیگری نوجوانان به نوجوانان کمک می‌کند تا خودشان باشند و در تحقق رویاهای خود بهترین گزینه‌هایی که دارند را انتخاب کنند.

نوجوانان ممکن است به دلایل مختلفی از قبیل تغییرات سنی و جسمی، عدم تعادل هورمون‌ها و نوسانات خلقی و بسیاری موارد دیگر شرایط سخت و پرفشاری رو تجربه کنند. این وظیفه کوچ نوجوانان است که صدای جنگجوی درون این نوجوانان را آزاد کند. یک کوچ حرفه‌ای نوجوان می‌تواند به آن‌ها فرصتی بدهد تا نگرانی‌های خود را بشناسند و ابراز کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیزینس و انواع آن به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بیزینس چیست را مطالعه کنید.

کوچینگ به نوجوان کمک می‌کند تا چیزهایی را که برایش مهم‌تر است، کشف کند که چه کاری قلباً می‌خواهد انجام دهد و کجا می‌خواهد باشد.

کوچ در کنار نوجوانان و جوانان در حال پرسشگری کوچینگی

کوچینگ نوجوانان مشاوره نیست!

درک این نکته مهم است که هنگام کمک به نوجوان خود، بین مشاوره و لایف کوچ یا کوچ نوجوان تفاوت زیادی وجود دارد. خیلی اوقات وقتی والدین با رفتار نامناسب فرزندشان روبرو می‌شوند، با یک مشاور یا درمانگر تماس می‌گیرند. اما کار با کوچ نوجوانان بسیار متفاوت است. ساده‌ترین تفاوت کوچینگ و مشاوره؛
یک مشاور روی مسائلی مربوط به گذشته سر و کار دارد و به دنبال مشکل به دنبال آن راه‌حل می‌گردد اما یک کوچ نوجوان فقط روی آینده و نقاط قوت و پتانسیل‌های فرد متمرکز است. از نظر روانشناسی اولی واکنش‌پذیر است و دیگری واکنشی است.

متأسفانه، اکثر والدین فقط در مواردی که ضعفی در فرزندشان احساس می‌کنند به دنبال کمک هستند و این جایی است که درمان یا مشاوره می‌تواند کمک کند. اما وقتی صحبت از کوچ نوجوان می‌شود، این رویکرد بیشتر به کمک به نوجوان شما برای یادگیری مهارت‌های زندگی است به گونه‌ای که وقتی 18 ساله شود برای رسیدگی به موانع و چالش‌های بسیاری که پیش روی او قرار می‌گیرد بهتر عمل خواهد کرد.

کوچینگ و حمایت از نوجوانان

  • کوچینگ به نوجوانان کمک می‌کند تا در زندگی‌شان تصمیمات مهمی بگیرند، مثلاً در کدام دانشگاه تحصیل کنند یا چه حرفه‌ای را برای خود برگزینند.
  • به نوجوانان کمک می‌کند تا اهداف و علایق شخصی خود را به شکلی کاملاً واضح و شفاف مشخص کنند.
  • به نوجوانان کمک می‌کند تا مهارت‌های مدیریت زمان را به گونه‌ای تقویت کنند که اهداف و علایق شخصی آن‌ها را حمایت کند.
  • نوجوانان را در مدیریت روابط شخصی دشوار و همچنین بهبود آن کمک می‌کند.
  • به نوجوانان یاد می‌دهد که چگونه از خود دفاع کنند.
  • اعتماد به نفس و توانایی تصمیم‌گیری‌های مهم زندگی را در نوجوان تقویت می‌کند.

بهبود روابط والدین و نوجوانان با کوچینگ

چرا به کوچ نوجوانان نیاز داریم؟

نسل نوجوان معمولاً به اشکال مختلفی (بسته به مدل رفتاری که در خانواده حاکم است) به مسائل زندگی پاسخ می‌دهند. در جایی که یک نوجوان ممکن است افکار و احساسات خود را ابراز کند، دیگری ممکن است عمل کند.
جوانانی که دچار استرس می‌شوند ممکن است احساسات خود را سرکوب کنند در نهایت رفتار آن‌ها شروع به تغییر می‌کند زیرا این احساس به آن‌ها دست می‌دهد که قرار نیست کسی با آن‌ها در مورد مشکل‌شان صحبت کند یا حداقل به آن‌ها باور داشته باشد.

در گذر از این تغییرات، مهم است که به فرزند خود اطلاع دهید که برای حمایت از او کنارش هستید. با این وجود، آن‌ها ممکن است به اندازه کافی اعتماد به نفس نداشته باشند تا در مورد مسائل خود با شما بحث کنند. این جایی است که یک کوچ نوجوان می‌تواند به کمک شما بیاید.
آن‌ها یک منبع بی‌طرف و حامی فرزندتان هستند که با تجربه و تخصص در مسائل مربوط به نوجوانان، به چالش‌های فرزند شما گوش داده و آن‌ها را درک کنند.

بهبود روابط والدین و نوجوانان به روش کوچینگ

نیاز به مشاوره دارید؟
برای مشاوره مشخصات خود را وارد کنید.
همچنین می توانید هم اکنون تماس بگیرید.

کوچینگ در زمینه نوجوانان چگونه عمل می کند؟

وقتی نوجوانان در محیطی قرار می‌گیرند که حس می‌کنند از آن‌ها حمایت می‌شود، می‌توانند کارهای حیرت‌انگیزی انجام دهند. کوچینگ بستر لازم برای ایجاد چنین محیطی را فراهم می‌کند و نوجوان را ترغیب می‌کند تا زمام زندگی را به دست گرفته و خواسته‌هایش را عملی کند.

یک رابطه کوچینگی با برگزاری یک جلسه مقدماتی 90 دقیقه‌ای آغاز می‌شود، بعد هر هفته جلساتی به مدت 30 دقیقه با نوجوان گذاشته می‌شود که این جلسات می‌توانند از طریق تلفن، ارتباط تصویری برگزار شوند یا حضوری و رو در رو باشند. جلسات کوچینگی مخلوطی از سؤال‌های چالش‌برانگیز، مکالمات جهت‌دار، تمرین‌های خلاقانه، تمرین‌های کتبی و خود را تجزیه و تحلیل کردن می‌شود.

منظور و هدف ازتمامی این کارها عمیق‌تر کردن خود آگاهی و افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان است. می‌توان در صورت نیاز از ابزارهای ارزیابی نیز بهره برد. در طول جلسات کوچینگ، کوچ و نوجوان با هم همکاری می‌کنند تا برای بالا بردن شهامت و جسارت در فرد مراحلی قابل اجرا و واقع‌بینانه طراحی کنند و از این طریق رضایتمندی و موفقیت شخصی را ارتقا داده و کمک کنند فرد بهتر تصمیم بگیرد.

نوجوان از کوچینگ به عنوان سکوی پرتابی برای رسیدن به توسعه فردی و محقق ساختن اهدافش بهره می‌گیرد. این مراحل می‌توانند عملگرا و کاربردی باشند و از طراحی یک سیستم مدیریت زمان تا نوشتن کارهای مهم روزانه متغیر خواهند بود. کوچینگ فرآیندی منحصر به فرد است که به نوجوان کمک می‌کند تا مسیر خود را انتخاب کرده و گامی رو به جلو بردارد.

ضرورت کوچینگ نوجوانان

چطور با گفتگوی مؤثر اعتماد نوجوانان را جلب کنیم؟

حرف شما به عنوان والدین زمانی خریدار دارد که اعتماد نوجوانتان را جلب کرده باشید. این اعتماد با نصیحت کردن و انتقادهای پی در پی و اثبات این موضوع که من بیشتر و بهتر از تو میفهمم، حاصل نخواهد شد. در سایت nojavanha در باره اهمیت این موضوع آورده شده است:

منشا بسیاری از مشکلات روانی نوجوانان، عدم ارتباط درست و سالم با خانواده است. در اینجا، والدین مسئول ایجاد این ارتباط سالم هستند. والدین باید نحوه صحیح گفتگوی موثر با نوجوان را بدانند و برای ایجاد یک رابطه سالم با فرزند خود تلاش کنند. در این صورت، می‌توانید مطمئن باشید که نوجوان شما همیشه به آغوش شما باز خواهد گشت و برای بزرگ‌ترین وهله‌های زندگی‌اش از شما کمک خواهد گرفت.

یک گفت و گوی حرفه ای و بدون قضاوت خیلی مؤثرتر از توصیه‌ها و نصیحت‌هایی است که به دفعات تکرار می‌شوند. عوامل زیادی در کیفیت یک گفتگوی موثر نقش دارند که مهم‌ترین آنها را بررسی میکنیم:

  • شنونده خوبی باشید

اگر در گفتگوهایتان فقط شما حرف میزنید و موعظه می‌کنید، نوجوانان به سرعت از شما فاصله خواهند گرفت. با نوجوان خود طوری برخورد نکنید که حس کند بی‌اهمیت بوده و حرفی برای گفتن با شما ندارد. نوجوانان تمایل به صحبت کردن در مورد مسائل‌شان را دارند اما باید اجازه دهید آنها هم صحبت کنند. شاید تمرین گوش شنوا در کوچینگ به شما نیز کمک کند تا شنونده بهتری باشید.

  • فرزندانتان را جدی بگیرید

نوجوان‌تان را آنگونه که هست بپذیرید. ممکن است گاهی نظرات خام و غیر حرفه‌ای بدهند اما همین که از آنها نظر بخواهید به آنها حس ارزشمند بودن می‌دهید. این موضوع مستقیم اعتماد به نفس آنها را مورد هدف قرار می‌دهد، پس باید دقت کنید.

کوچینگ نوجوانان

  • انعطاف پذیر باشید

سعی کنید خودتان را در جایگاه آنها بگذارید تا علایق و خواسته‌هایشان را درک کنید. نسل جدید خواسته های متفاوتی با دوران کودکی ما دارد و گاهی باید به نیازهایشان احترام گذاشت. سایت irna بخشی از صحبت های یک روانشناس را در تایید اهمیت انعطاف پذیری والدین نوشته است که بخشی از آن را برای شما آورده ایم:

خانواده هاي داراي نوجوان با توجه به اقتضاي دوره گذار نوجواني، براي جلوگيري از سركشي نوجوانان بايد از رفتارهاي مثبت و منفي آنان به نحو مطلوب بهره برداري كنند و در مقابل رفتار مثبت آنان با دادن پاداش و رفتار منفي آنها با تغيير رفتار برخورد كنند و چنانچه تغيير در رفتار فرزندان كافي نبود، لازم است از روش هاي تنبيهي استفاده شود.

  • مقایسه نکنید

در دنیای امروز شاید بد‌ترین کار ممکن مقایسه نقاط ضعف و قوت افراد با یکدیگر باشد. مقایسه کردن در هیچ سن و جایگاهی به فرد کمک نخواهد کرد بلکه در نوجوانان اثرات به مراتب خطرناک‌تری دارد. عملکرد هرکس به نسبت شرایط و موقعیت فعلی او سنجیده می‌شود و باید در مقایسه با خودش بهتر شود.

  • تلاش برای کشف هویت نوجوان

دوره نوجوانی بسیار سرنوشت ساز است و همه ما تصمیمات مهمی در بازه 12 تا 18 سالگی می‌گیریم. اینکه در چه رشته‌ای تحصیلی کنیم، چه شغلی را برگزینیم و چه کسانی را برای دوستی انتخاب کنیم و …

برای مطالعه بیشتر: آموزش مدیریت مالی شخصی

اگر در این سنین به فرزندان حس ارزشمندی بدهید در مراحل سخت زندگی و در مواجهه با چالش‌ها عملکرد بهتری خواهند داشت و برنامه‌های تحصیلی، شغلی، ازدواج و… را به راحتی مدیریت می‌کنند و همه اینها به دوره‌ای بستگی دارد که هویت آنها در آن شکل گرفته است.

اهمیت کوچینگ نوجوانان

چه مؤسسه‌ای را باید برای کوچینگ نوجوانان انتخاب کرد؟

بی‌تردید معیارهای متعددی می‌توانند این انتخاب را تحت‌الشعاع قرار دهند که از آن میان می‌توان به موارد زیر اشاره داشت؛

  • تجربه؛ بی‌تردید تجربه کوچ اهمیت بسزایی دارد و باید فردی را انتخاب کنید که تجربه کافی و شایسته‌ای در کار کردن با نوجوان‌ها داشته باشد، چرا که ارتباط برقرار کردن با نوجوان‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز و گاهاً دشوار باشد و نیاز به مهارت های ارتباطی بالایی دارد.
  • تعهد و اشتیاق؛ نوجوانان با چالش‌ها و فراز و نشیب‌های بسیاری مواجه هستند، بنابراین کوچ باید علاوه بر تعهد، شور و اشتیاق هم داشته باشد و با صبر و حوصله به مخاطب خود بیاموزد که چگونه می‌تواند بهترین دوست خود باشد.
  • دانش و مهارت؛ کوچ باید دانش و مهارت لازم برای برقرار کردن یک ارتباط مؤثر و مثمر ثمر با مخاطب را داشته باشد و با استفاده از مهارت‌هایی همچون گوش‌شنوا و پرسشگری مؤثر او را در مشخص و محقق کردن اهدافش یاری دهد.

کلام آخر

از صمیم قلب باور داریم که نوجوانان نیز به اندازه بزرگسالان یا بعضاً خیلی بیشتر از آن‌ها توانمند بوده و می‌توانند به درک عمیقی از خود برسند و ببینند برای رسیدن به بالاترین سطح از رضایتمندی چه باید بکنند. اگر محیط مساعد باشد و پشتوانه و حمایت کافی فراهم شود، نوجوان‌ها می‌توانند ورای استانداردهای اجتماعی و انتظارات معمول برای خود یک زندگی فوق‌العاده بسازند و این کار را انجام خواهند داد.

نوجوان‌ها رؤیاهای بسیاری دارند و برای رشد و پیشرفت نیازمند یک فضای مناسب هستند، کوچینگ این فضا را برایشان مهیا می‌کند. در این مقاله سعی کردیم شما را با کوچینگ نوجوانان و ضرورت جدی گرفتن آن آشنا کرده و تا حد امکان به سوالات شما در این باره پاسخ دهیم.

نیاز به مشاوره دارید؟
برای مشاوره مشخصات خود را وارد کنید.
همچنین می توانید هم اکنون تماس بگیرید.

منابع:

innerbridgecoaching.com
functioningcoach.nl

ارسال نظرات

  1. سلام
    من یه دختر 9 ساله دارم که خیلی باهوش و بااستعداد هست و وقتی که راجعبه کوچینگ نوجوان شنیدم و سرچ کردم با سایت شما روبرو شدم.
    دختر من توی چه زمینه های میتونه از کوچینگ نوجوان استفاده کنه ؟

    1. سلام و عرض ادب.
      فرزند دلبند شما باید ابتدا آموزش ببیند سپس میتوان در مورد ادامه مسیر ایشان بررسی و اقدام نمود.

  2. سلام میخواستم بدونم کوچینگ نوجوان چطور می تونه به پسر 16 ساله من کمک کنه ؟

  3. سلام من یک دختر 17 ساله دارم در دوره کوچینگ نوجوانان به چه مسائلی پرداخته میشه و تا چه حد میتونه برای بچه هام مفید باشه
    ممنون میشم راهنمایی کنید

  4. مقاله خیلی خوبیه برای من مفید بود. نوجوون ها بسیار حساسن و باید در رفتار باهاشون دقت کرد..مرسی از وقتی که گذاشتید برای نگارش مقاله ی کارشناسی

  5. چندتا سوال داشتم و میخواستم درباره کوچینگ نوجوانان و مشکلاتی که در حال حاضر با نوجوان هام دارم ازتون کمک بگیریم.

    1. در خدمتیم میتونید با دفتر موسسه تماس بگیرید راهنماتون میکنن

  6. مقوله ای که تو جامعه ما بسیار کم هست و نیاز هست که خیلی بهش پرداخته بشه

    1. درسته کوچینگ در ایران تا حدودی علم نوپایی است و گذشت زمان، حضور کوچ های حرفه ای دوره دیده و تکامل فرهنگ کوچینگ در ایران به بهبود این روند کمک خواهد کرد

  7. ای کاش این مساله کوچینگ در مدارس ما جا بیفته چون کوچ و کوچینگ خیلی میتونه به افزایش اشتیاق کمک کنه و یا اینکه سبب بشه شناخت درونی برای بچه ها از سن کم اتفاق بیفته تا در بزرگسالی در گیر نباشند که چکار میخوان انجام میدن و چرا بی هدف هستند

    1. درسته، در بسیاری از کشورها کوچینگ جایگاه ویژه ای در پرورش فرزندان یک خانواده دارد و والدین در نقش یک کوچ در مواجهه با نوجوانان طبق روش های کوچینگ و با بهره گیری از مهارت های کوچینگ پیش میروند.

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.