برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

تکنیک‌ های فروش بازاریابی شبکه‌ای

 

در ادامه می خواهیم چند تکنیک فروش و بازاریابی را برایتان توضیح دهیم. دوست دارید صاحب کسب و کار خودتان باشید و خودتان مشخص کنید که کجا، کِی و با چه کسانی کار کنید؟ بدون تردید اغلب ما چنین رویای زیبایی را در سر می‌پروانیم اما از تبدیل کردن آن به واقعیت واهمه داریم. چرا؟ برای داشتن یک کسب و کار مستقل باید آماده ریسک کردن باشید، از محدوده امن خود خارج شوید و با چالش‌ها و موانع بسیاری دست و پنجه نرم کنید.

 

در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین و کم ریسک‌ترین راهکار رسیدن به این هدف آشنا کنیم: بازاریابی شبکه‌ ای. پس اگر می‌خواهید؛

  • دیدگاه متفاوتی از بازاریابی شبکه‌ای داشته باشید؛
  • به مزایای بازاریابی شبکه‌ای پی ببرید؛
  • با چند تکنیک‌ مؤثر فروش در بازاریابی شبکه‌ای آشنا شوید؛
  • و در نهایت از قدرت این نوع بازاریابی برای افزایش دادن درآمدتان بهره بگیرید؛

انواع بازاریابی شبکه‌ای

به طور کلی می‌توان نتورک مارکتینگ Network Marketing را به سه دسته زیر تقسیم کرد:

بازاریابی مستقیم یا تک سطحی 

در این نوع بازاریابی شبکه‌ای شما به برنامه همکاری در فروش یک شرکت می‌پیوندید تا محصولات و سرویس‌های آن را در یک شبکه تک سطحی بفروشید. در این نوع بازاریابی شما نیازی به معرفی و ثبت‌نام افراد دیگر (پخش‌کننده‌های دیگر) یا همان عضوگیری ندارید و فروش مستقیم تنها منبع درآمد شما محسوب می‌‌شود. برند Avon که از شرکت‌های مشهور تولیدکننده محصولات زیبایی است از بازاریابی مستقیم استفاده می‌کند.

بازاریابی دو سطحی

بازاریابی دو سطحی یکی از انواع بازاریابی شبکه ای است که بر خلاف بازاریابی تک سطحی، به عضوگیری نیاز دارد اما پاداش شما کاملاً به آن بستگی ندارد. شما هم از طریق فروش مستقیم (یا ترافیکی که برای یک سایت ایجاد می‌کنید) پاداش دریافت می‌کنید و هم از طریق فروش مستقیمی که از طرف عضو معرفی شده توسط شما انجام می‌‌شود. به عبارتی، شما از فروش زیرمجموعه خود نیز پورسانت دریافت می‌کنید.

بازاریابی چند سطحی (MLM)
برخی از سازمان‌های فروش مستقیم از بازاریابی چند سطحی استفاده می‌‌کنند تا پخش‌کننده‌ها و اعضای کنونی را تشویق کنند که در ازای دریافت پورسانت از فروش، پخش‌کننده‌های جدیدی را جذب کنند. پخش‌کننده‌ها همچنین از فروش مستقیم محصولات به مشتریان نیز پاداشی دریافت می‌‌کنند.

شرکت‌های بازاریابی شبکه ای در ایران مثل پنبه‌ریز یا بادران، از این شیوه بازاریابی استفاده می‌‌کنند. شرکت‌های دیگری نیز در دنیا از جمله شرکت‌های محصولات سلامتی، زیبایی و … از بازاریابی چندمرحله‌ای استفاده می‌‌کنند.

به نقل از سایت investopedia درمورد بازاریابی چند سطحی:

Because multilevel marketing plans are commission-based, the participants do not receive salaries. That means that MLM businesses are often best-suited for people with an entrepreneurial spirit, who can set their own goals and schedules, who are good at sales, and who can effectively network with others not only to sell products but to recruit new marketers

ترجمه شده:

از آنجا که برنامه های بازاریابی چند سطحی مبتنی بر کمیسیون است، شرکت کنندگان حقوق دریافت نمی کنند. کسب‌وکارهای بازاریابی شبکه‌ای اغلب برای افرادی با روحیه کارآفرینی مناسب هستند، افرادی که می‌توانند اهداف و برنامه‌های خود را تعیین کنند، در فروش خوب هستند و می‌توانند به طور موثر با دیگران نه تنها برای فروش محصولات بلکه برای جذب بازاریابان جدید ارتباط برقرار کنند.

 

بازاریابی فروش

فروش بازاریابی شبکه‌ای چیست؟

بازاریابی شبکه‌ای یا نتورک مارکتینگ نوعی استراتژی فروش است که در آن شرکت محصولات و خدمات خود را بدون واسطه و تبلیغات گسترده، مستقیماً به دست مصرف کننده نهایی می‌رساند. مشتری هم می‌تواند به نوبه خود با فروش محصولات و خدمات شرکت درآمد کسب کند. مجله Success (موفق) این نوع بازاریابی را یکی از قدرتمندترین روش‌های دسترسی به مشتریان دانسته و بازاریابی شبکه‌ای را در زمره پردرآمدترین مشاغل دنیا دسته‌بندی کرده است.

 

در بازاریابی شبکه‌ای شما علاوه بر درآمد ناشی از فروش محصولات و خدمات، می‌توانید با اضافه کردن فروشندگان جدید به شبکه بازاریابی‌تان و گسترش دادن آن، درآمد بیشتری کسب کنید. قبلا در مقاله ای دیگر به مراحل بازاریابی در ایران پرداخته ایم.

 

فروش در بازاریابی شبکه ای   

باورهای اشتباه درباره فروش بازاریابی شبکه‌ای

 

1. بازاریابی شبکه ‌ای ≠ شرکت‌ های هرمی

 

بسیاری از افراد به خاطر ساختار هرمی شکل شبکه‌ های نتورک مارکتینگ، آن را با شرکت‌ های هرمی اشتباه می‌گیرند اما نحوه عملکرد شرکت‌ هایی که برای فروش محصولات و خدماتشان از استراتژی بازاریابی شبکه‌ای استفاده می‌کنند، کاملاً متفاوت از شرکت‌های هرمی است. شرکت‌ های هرمی قانونی و مشروع نیستند و محصولات و خدمات نمی‌فروشند.

 

2. این نوع بازاریابی شما را یک شبه پولدار نمی کند

 

در بازاریابی شبکه‌ای شما متناسب با تلاشی که می‌کنید، انرژی و زمانی که می‌گذارید، درآمد کسب می‌کنید. در نتیجه به خاطر این که زودتر از فرد دیگری به شبکه پیوسته‌اید، درآمد بیشتری نخواهید داشت.

 

3. بازاریابی شبکه ای یک روش ساده برای کسب درآمد است

 

در بازاریابی شبکه‌ای برای رسیدن به موفقیت باید پشتکار به خرج دهید. تکنیک‌ های فروش و شبکه‌ سازی را به خوبی بشناسید و بکوشید تا به یک برند تبدیل شوید. بر روی خودتان و مهارت‌هایتان سرمایه‌گذاری کنید. علاوه بر خودتان باید برای آموزش و انگیزه دادن به افراد زیردستتان هم زمان و انرژی صرف کنید.

 

مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مس‌چی دوره‌ای با عنوان کوچینگ فروش و برندسازی شخصی برگزار کرده که می‌تواند برای کسانی که قصد فعالیت در عرصه این نوع بازاریابی را دارند، بسیار مفید باشد.

 

در این دوره شما با مراحل ساخت برند، متمایز ظاهر شدن و جدیدترین تکنیک‌های فروش و انواع روش‌ های بازاریابی شبکه‌ ای آشنا می‌شوید تا با تکیه بر این مهارت‌ها بتوانید سریع‌تر در مسیر رسیدن به موفقیت در بازاریابی شبکه‌ای گام بردارید.

 

4. با وارد کردن چند نفر به شبکه، موفقیتم قطعی خواهد بود

 

برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند فقط باید افراد جدیدی را وارد شبکه بازاریابی‌شان کنند و پس از آن هیچ مسئولیتی در قبال فروشندگان زیردست خود ندارند. برای موفق شدن در بازاریابی شبکه‌ای باید به فروشندگان زیردست خود آموزش دهید، آن‌ها را حمایت کنید و با انگیزه دادن به آن‌ها کمک کنید تا آمار فروش آنها و خود را افزایش دهند. هر چه باشد بخش زیادی از موفقیت شما در گروی موفق عمل کردن آن‌ها است.

 

5. بازاریابی شبکه ای به هیچ هزینه یا سرمایه‌ ای نیاز ندارد

 

هزینه‌ها و سرمایه اولیه در این نوع بازاریابی زیاد نیست. چون نیازی به دفترکار و استخدام کردن کارمند ندارید. اما باید برای تبلیغ محصولات و خدماتتان، برندسازی شخصی، آموزش دیدن، شرکت در سمینار و … هزینه پرداخت کنید.

مقاله مرتبط:  8 مزیت بیزینس کوچینگ برای کسب و کار شما

 

6. کافی است برای مدت کوتاهی فعالیت کنم و بعد درآمدم همیشگی خواهد بود، حتی اگر هیچ کاری نکنم

 

افراد بسیاری را می‌توان مثال زد که پس از ساختن یک شبکه قدرتمند در بازاریابی شبکه‌ای توانسته‌اند به یک درآمد انفعالی دست یابند. اما همین افراد هم برای اداره و مدیریت شبکه خود باید زمان مشخصی را صرف کنند.
این باور اشتباه که در بازاریابی شبکه‌ای می‌توان خیلی سریع و بدون زحمت درآمدهای کلان صرف کرد، عملکرد شما را تحت الشعاع قرار می‌دهد و مانع از پیشرفت شما می‌شود.

 

7. مزد زحمات من نصیب بالادستی ها می‌ شود

 

یکی از بزرگ ترین تفاوت های بازاریابی شبکه‌ای در این است که هر کس به اندازه زحمت و تلاش خودش درآمد کسب می‌کند و صرفاً تقدم در ورود به بازاریابی شبکه‌ای برای هیچ کس امتیاز محسوب نمی شود. به علاوه مبلغی که به عنوان کمیسیون فروش محصولات در اختیار فروشندگان قرار می‌گیرد، توسط شرکت تأمین می شود و از درآمد یا کمیسیون شما کسر نخواهد شد.

 

از سوی دیگر افراد بالادست شما باید زیردستان خود را حمایت کرده، آموزش دهند و برای موفقیت آن‌ها زمان و انرژی صرف کنند. لذا سیستم بازاریابی شبکه‌ای به صورت کاملاً عادلانه به افراد به ازای تلاش‌هایشان پاداش می‌دهد.

 

8. من یک فروشنده یا صاحب کسب و کار حرفه ای هستم و برای موفق شدن در بازاریابی شبکه ای به آموزش یا حمایت دیگران نیازی ندارم

 

اصول بازاریابی شبکه‌ای و همچنین انواع روش‌های بازاریابی شبکه‌ای ،متفاوت از روش‌های سنتی تجارت و فروش است. بنابراین اولین گام شما باید آموختن این اصول باشد. افرادی که در شبکه شما جایگاه بالاتری دارند، بیشتر از شما در این زمینه فعالیت کرده‌اند و می‌توانند تجربه، دانش و تخصص خود را در اختیار شما قرار دهند تا راه رسیدن به موفقیت برایتان هموار گردد.

 

9. بازاریابی شبکه ای نیازمند صرف وقت و انرژی بسیار است و باید تمام وقت کار کنم

 

بسیاری از افراد در ابتدای ورود به بازاریابی شبکه‌ای این کار را به صورت پاره وقت انجام می‌دهند و به آن به چشم یک شغل دوم نگاه می‌کنند. اما برخی از آن‌ها پس از مدتی به چنان موفقیت و درآمدی می‌رسند که کار تمام وقت خود را رها می‌کنند تا تمام زمان و انرژی‌شان را صرف بازاریابی شبکه‌ای کنند.

 

این تصمیم به خود شما بستگی دارد، اما حتی اگر بخواهید این کار را به صورت پاره وقت انجام دهید باید حداقل روزی 2 ساعت برای آن وقت در نظر بگیرید. این زمان را می‌بایست صرف فروش محصولات و خدمات، شبکه‌سازی آموزش دیدن یا آموزش دادن شود.

 

منابع آموزشی بسیاری هستند که می‌توانند شما را در این زمینه راهنمایی کنند. با آموزش تکنیک‌های فروش در بازاریابی شبکه‌ای وهمینطور انواع روش‌های نحوه بازاریابی شبکه‌ای به نسبت موفقیتی که کسب می‌کنید زمان بیشتری خواهید گذاشت.

 

فروش بازاریابی شبکه ای

 

مزایای بازاریابی شبکه ا‌ی یا نتورک مارکتینگ

 

بازاریابی شبکه‌ ای مزایای بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  1. با حداقل سرمایه ممکن می‌توان وارد این نوع بازاریابی شد.
  2. ریسک این کار بسیار اندک است.
  3. برای موفق شدن در بازاریابی شبکه‌ای نیازی نیست فرد متخصص و با تجربه‌ای باشید.
  4. می‌توانید به صورت پاره وقت به فعالیت‌هایتان در بازاریابی شبکه‌ای برسید و یک منبع درآمد جانبی داشته باشید.
  5. امکان کسب درآمد انفعالی وجود دارد. به عبارت دیگر می‌توانید به نقطه‌ای برسید که با حداقل انرژی و زمانی که می‌گذارید، یک درآمد ثابت و همیشگی داشته باشید.
  6. پتانسیل رسیدن به درآمد در بازاریابی شبکه‌ای نامحدود است.
  7. این نوع بازاریابی می‌تواند به رشد و توسعه فردی و حرفه‌ای شما کمک قابل توجهی کند. چرا که برای رسیدن به موفقیت در بازاریابی شبکه‌ای باید نقاط قوت و قابل بهبود خود را بشناسید، توانمندی‌هایتان را ارتقا دهید، برای خود هدف داشته باشید و در راستای رسیدن به آن گام بردارید. باید یک فروشنده و راهبر حرفه‌ای باشید. روی خودتان، مهارت‌ها و توانمندی‌هایتان سرمایه‌گذاری کنید.
  8. می‌توانید به دیگران کمک کنید تا درآمدشان را افزایش داده و به یک شرایط ایده‌آل دست یابند.
  9. با افراد زیادی آشنا می‌شوید و می‌توانید دایره ارتباطات خود را گسترش دهید.
  10. آزادی، آرامش و امنیت مالی خواهید داشت، چرا که بازاریابی شبکه‌ای به شما فرصت می‌دهد تا کاری را انجام دهید که از آن لذت می‌برید، برای انجام دادن کارهای موردعلاقه‌ و سرگرمی‌هایتان زمان بیشتری خواهید داشت. برای عزیزانتان بیشتر وقت داشته باشید و به آرامش ذهنی برسید.

 

اگر هنوز هم در خصوص بازاریابی شبکه‌ای و اصول آن و همچنین انواع روش‌ های بازاریابی شبکه‌ ای سوالی در ذهن دارید، می‌توانید با کارشناسان و متخصصین ما در مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مس‌چی تماس بگیرید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

تکنیک‌ های مؤثر فروش در بازاریابی شبکه‌ ای

 

به عنوان یک بازاریاب شبکه‌ای باید در کنار شبکه‌سازی و اضافه کردن افراد جدید به شبکه‌ فروشتان، به فکر فروش محصولات و خدمات شرکت باشید. آموزش ببینید و آموزش دهید. باید بتوانید میان بخش‌های مختلف بازاریابی شبکه‌ای تعادل و توازن برقرار کنید، چرا که موفقیت شما در گروی همین است. در ادامه قصد داریم شما را با مؤثرترین تکنیک‌های فروش در بازاریابی شبکه‌ای آشنا کنیم.

 

1. داستان سرایی کنید.

 

همه ما عاشق داستان هستیم و در بسیاری از موارد داستان‌ها خیلی تأثیرگذارتر از اعداد و ارقام هستند. پس بهتر است به جای آن که برای مشتری بالقوه یک مشت عدد و رقم یا ویژگی و مزیت ردیف کنید، داستانی برایشان تعریف کنید؛

  • قهرمان اصلی این داستان با یک مشکل روبرو شده یا از مسئله‌ای رنج می‌برد، او کسی نیست جز: مشتری بالقوه شما
  • او برای حل مشکل خود به یک فرد متخصص و باتجربه مراجعه کرده است: شما یا فروشندگانتان
  • فردی که مشکل او را به خوبی درک می‌کند، دیدگاه و چشم انداز او را تغییر می‌دهد و یک راهکار فوق‌العاده برای حل این مشکل دارد: محصول و خدمات شما
  • پایان این داستان سرشار از شادی است: مشتری بالقوه با کمک راهکار شما و توانایی جدیدی که کسب کرده، مشکلش را حل می‌کند.

 

2. تحقیق در مورد مشتریان خود

 

یکی از تکنیک‌های اساسی در فروش و بازاریابی توجه و شناسایی مشتریان است. میزان کیفیت و کمیت محصولات و کالای شما در دنیای تجارت موجب اعتبار شما نیست، این مشتری است که به کسب‌وکار شما ارزش و اعتبار می‌بخشد.

 

بهتون پیشنهاد میکنیم مقاله ترفند فروش رو مطالعه کنید تا اطلاعات بهتری کسب کنید.

 

3. موقعیت فعلی مشتری بالقوه را به چالش بکشید.

 

بسیاری از فروشندگان پیش خود گمان می‌کنند مشتریان یا از آن‌ها خرید می‌کنند یا رقبا. اما یک حالت سومی هم وجود دارد که در اغلب مواقع اتفاق می‌افتد؛ مشتری تصمیم می‌گیرد خرید نکند. برای ما انسان‌ها تغییر دادن وضعیت، کار دشواری است برای همین افراد در بیشتر مواقع تصمیم می‌گیرند موقعیت موجود را حفظ کنند و خرید نکنند، در اینجا شما باید از روشی استفاده کنید که طرف مقابل کنجکاو شود.

 

لذا شما باید موقعیت او را به چالش بکشید تا نیاز به خرید را احساس کند. یادتان باشد که قرار نیست در اینجا با ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد محصولات و خدمات خود مشتری را ترغیب به خرید کنید بلکه باید نیاز به تغییر دادن وضعیت موجود را در او تقویت کنید.

 

4. از قدرت نقطه نظرات مثبت مشتریان بهره بگیرید.

 

برای این منظور می‌توانید به دو روش عمل کنید؛

  • روش مستقیم: از مشتریان بخواهید تا محصولات و خدمات شما را به دیگران توصیه کنند. یا با معرفی کردن شما به دوستان و آشنایان خود امتیازهایی کسب کنند یا از کوپن‌های تخفیف شما بهره‌مند شوند.
  • روش غیرمستقیم: در این روش می‌توانید پس از آن که مشتری محصول یا خدمات شما را دریافت کرد، پیامی برای او بفرستید و نظرش را درباره تجربه خریدش جویا شوید. متن پیام شما باید مثبت باشد تا او هم ترغیب شود به شکلی مثبت با شما تعامل کند. می‌توانید این پیام‌ها را در رسانه‌های اجتماعی خود منتشر کنید.

 

5. از اعجاز برندسازی شخصی غافل نشوید.

 

برندسازی شخصی یکی از تکنیک های قدرتمند فروش در بازاریابی شبکه‌ای است که به شما کمک می‌کند در اقیانوس سرخ رقبا متمایز ظاهر شوید و به مشتریان دلیلی بدهید که از شما خرید کنند.

بیشتر بخوانید: درباره برندسازی شخصی آشنا شوید.

 

به علاوه می توانید در دوره کوچینگ فروش و برندسازی شخصی شرکت کنید و یک برند قدرتمند برای خود بسازید. مشاورین و متخصصین مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مس‌چی می‌توانند در این زمینه شما را راهنمایی کنند.

 

تکنیک های بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ

 

6. مشتریان را ترغیب کنید تا با شما تعامل برقرار کنند.

 

برای اجرایی کردن این تکنیک روش‌های متعددی وجود دارد. به عنوان مثال می‌توانید حس کنجکاوی آن‌ها را هدف بگیرید: فرض کنید قرار است محصول جدیدی را وارد بازار کنید، به جای آن که چند تا عکس از آن بگیرید و آن را به مشتریان بالقوه نشان دهید، از آن‌ها بخواهید تا ویژگی‌ها و مشخصه‌های محصول شما را حدس بزنند.

 

یک روش مؤثر دیگر ارائه دادن نمونه رایگان از محصول یا دموی رایگان خدمات و برنامه‌ها است. می‌توانید یک موقعیت خاص مثل تعطیلات، آخر هفته یا مناسبت های خاص را برای این موضوع اختصاص دهید. مثلاً آخر هفته با دمنوش‌های توت فرنگی نیوشا. نمونه رایگان در اختیار مشتریان قرار دهید و از آن‌ها بخواهید نظرشان را درباره محصول شما اعلام کنند.

 

با این روش می‌توانید سرنخ‌های فروش بسیار خوبی به دست آورید. مشتریان بالقوه مشتاقی که دوست دارند محصول شما را به رایگان دریافت کنند. حالا باید آن‌ها را ترغیب کنید تا برای خرید محصول یا خدمات شما اقدام کنند.

 

7. درک و قهرمان‌ سازی مشتری

 

یکی از تکنیک‌های مؤثر در بازاریابی و فروش، درک مشتری و همسو شدن با علایق آن است. شما پس از شناسایی مشتری و بررسی آن می‌توانید با پی بردن به علاقه‌ مندی‌ های مشتری مکالمات خود را در جهت درک مشتری پیش برده تا بتوانید یک فروش مؤثر داشته باشید.

 

بهتر است در انجام فروش محصول خود این حس را به مشتری خود القا نمایید که یک خرید به صرفه داشته است. در واقع شما با راهنمایی صحیح در وقت و هزینه مشتری صرفه‌ جویی می‌کنید.

 

8. آماده‌ سازی سؤالات

 

بهتر است قبل از برگزاری جلسه مذاکره با مشتری خود، سؤالات خود را از قبل آماده نمایید و تمامی پاسخ‌های احتمالی را در نظر بگیرید. در مورد روش‌های مختلف برقراری ارتباط با مشتری و پیشبرد مکالمات تحقیق نمایید و بعد اقدام کنید.

 

پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره شبکه سازی در کسب و کار را بخوانید.

 

9. شروع پر قدرت

 

داشتن اعتماد به نفس بالا، برقراری ارتباط چشمی و رعایت اصول زبان بدن در هنگام ارتباط با مشتری یکی دیگر از تکنیک‌ های بازاریابی و فروش است. رعایت نکاتی از جمله توجه به صحبت‌های مشتری، درک و نشان دادن توجه به علاقه‌ مندی‌ ها، گوش دادن، یادداشت‌ برداری، دلسرد نشدن از ابراز مخالفت، ارائه راه‌کار‌های دیگر برای فروش و برقراری تعادل در زمان مذاکره می‌تواند در نشان دادن قدرت شما در جلسه اثرگذار باشد.

 

10. برقراری تعادل و اشتیاق

 

اعتماد به نفس بالا و مطمئن بودن از محصول خود برای هر فروشنده موفق الزامی است. ایجاد برقراری تعادل در برقراری ارتباط با مشتری، نشان ندادن ضعف و یا غرور بیش از اندازه به مشتری و دادن اطمینان به خریدار می‌تواند موجب شود تا افراد به سمت شما کشش پیدا کنند.

 

11. ارائه پیشنهاد‌های کم

 

داشتن چندین انتخاب متنوع موجب می‌شود تا مشتری دچار سردرگمی شده و نتواند انتخاب و خرید دلپذیری داشته باشد. برای ارائه پیشنهاد‌های خود بهتر است محصولات را بر اساس قابلیت‌های آن‌ها دسته‌بندی نموده و به مشتری معرفی کنید.

 

12. داشتن صداقت

 

یکی از اصول فروش، داشتن صداقت و رعایت اصول اخلاقی در معامله است. همیشه داشتن یک مذاکره بر پایه صداقت و اصولی، موفقیت‌ های بزرگ را در پی خواهد داشت.

 

تکنیکهای بازاریابی شبکه ای و فروش

 

13. دید مثبت به کار خود، تمرین و پرورش استعداد فروش خود

 

کار خود را دوست داشته باشید و به آن به عنوان فرصت‌های رشد و تعالی خود بنگرید. حس شما به مشتری قابل انتقال است پس با دید مثبت و علاقه‌مندی به شغل خود می‌ توانید شاهد موفقیت‌ های خود باشید. شما به عنوان یک فروشنده خود نیاز دارید تا با دوره‌های فروش، مدیریت فروش، فن بیان و … آشنا شده و با تکرار و تمرین در این موارد استعداد خود را پرورش دهید.

 

14. سر کلاس خودتان بنشینید!

 

از خودتان درس بگیرید. بله، درست است. به عنوان اولین قدم، روی موفقیت‌های شخصی‌تان تمرکز کنید و این‌طور پر از انرژی شوید. به شما می‌گوییم چطور. اگر جایی کالا و خدمات خود را خوب فروختید به آن مثل یک واحد درسی نگاه کنید. متمرکز شوید تا متوجه شوید از چه راهی رفته‌اید تا به به این موفقیت رسیده‌اید. سناریوی آن را بنویسید و سعی کنید آن را حک و اصلاح کنید. این‌طور ذهنتان به قدرت خودش پی می‌برد و متوجه می‌شود که موفقیت اتفاقی نیست. برای تکرار آن باید برنامه‌ریزی داشت.

 

15. فروش محصولات به خود

 

یکی از اصول روانشناسی فروش، داشتن اطمینان به محصولات خود و فروش آن به خود است. چنانچه شما به کالا و محصولات خود ایمان و کیفیت آن را قبول داشته باشید بهتر می‌توانید مشتریان را تشویق به خرید محصول نمایید. بهترین طرز بیان این تکنیک آن است که خود را جای مشتری قرار دهید، آیا حاضرید برای خرید چنین محصولی هزینه پرداخت کنید؟ این یک نوع نگرش فروش در نتورک مارکتینگ است.

 

16. شناسایی سیستم فروش خود

 

یک خط مشی مشخص و منحصر به‌ فرد را برای فروش خود در نظر بگیرید. استفاده از شیوه‌ها و روش‌های فروشندگان دیگر که موفق شده‌اند شاید برای شما کارایی و سودآوری کلانی نداشته باشد. شناخت سیستم فروش خود با بررسی عوامل مختلف، تحقیق و بررسی و کمک از افراد متخصص امکان‌پذیر است. این تکنیک یکی از مهم‌ ترین تکنیک‌ های فروش و بازاریابی است.

 

پیشنهاد می کنیم درباره تکنیک های فروش مشاوره ای بخوانید.

 

17. با مشتریان خود تماس بگیرید.

 

از آن‌هایی که راضی هستند بپرسید: «از کدام بخش خدمات شما راضی هستند؟ » «چه چیز‌هایی اگر لحاظ می‌شد بهتر بود؟ » «کالایی که خریدند چقدر به دردشان خورد؟ » «برای اینکه دوباره از شما خرید کنند، باید چه خدماتی را اضافه کنید و کجا‌ها را کم کنید؟ » و شاید هم این سؤال را بکنید: «آیا شما را به دوستانشان معرفی می‌کنند؟ » بازخورد آن‌ها را در رسانه‌های اجتماعی‌تان منتشر کنید.

 

این‌طور مشتری دیگر فقط یک مشتری نیست. دوست تازهٔ شرکت شماست. و حتماً می‌دانید که دوستان بیشتر به هم اعتماد می‌کنند.

 

انواع بازاریابی شبکه ای

 

18. متعصب نباشید!

 

بله اگر شما گارد داشته باشید، مشتری هم گارد می‌گیرد. حتماً این روز‌ها جنجال‌هایی را که در دایرکت بر سر نارضایتی مشتری ایجاد شده است این طرف و آن طرف زیاد می‌بینید. همیشه هم حق با مشتری نیست اما همین‌که یک فایل از نارضایتی مشتری منتشر می‌شود، مشتریان بالقوه در ناخودآگاهشان می‌ گویند: «تا نباشد چیزکی…» بنابراین این را بپذیرید که حتی اگر مشتریان شما تبدیل به دوست‌های شما شده باشند، زیردست شما نیستند و می‌توانند هرروز شما را نقد کنند و منافعشان به این رابطه اولویت دارد.

 

به شما می‌گوییم باید در این مواقع چه کرد. جار و جنجال بیهوده راه نیاندازید. سعی کنید حرف‌های مشتری را بشنوید. حتی اگر لازم است در مورد بخشی از جزئیات به او حق بدهید. سعی کنید به او توضیح دهید که چه راه‌هایی برای توافق و جلب رضایت او وجود دارد. همزمان دربارهٔ مزایای فروش خود توضیح دهید و متقاعدش کنید آن‌ها را هم ببیند.

مثلاً «درست است که کالای شما دیر رسیده است ولی کیفیتش بهتر از آن چیزی است که در عکس‌ها مشاهده کردید. » تصور کنید که مشتری شما به دوستان خود بگوید: «درست است که از کارشان راضی نبودم ولی برخوردشان خیلی حرفه‌ای بود. » نتیجهٔ این جمله در ذهن مشتریان بالقوهٔ شما چیست؟

 

مقاله مرتبط:  پرسونای مشتری (buyer persona) چیست؟ + نمونه فارسی

 

19. با ادب باشید!

 

در هر صورت شما باید جانب ادب و احترام را نسبت به مشتری رعایت کنید. برای این کار فقط یک راهکار وجود دارد: «صبور باشید. » شاید این همان اصلی است که کاسبان قدیمی بازار با آن موفق می‌شدند. در کار تجارت هم مانند همهٔ کار‌ها، همیشه چالش‌های بزرگی پیش می‌آید. پس از قبل روحیه‌تان را برای آن آماده کنید. گاهی حتی ممکن است کمی هم ضرر کنیم. ولی مهم نتیجه است.

 

20. خودتان را از مشتری جدا ندانید.

 

درواقع این مشتری است که دارد با انتخاب کالا و خدمات شما، حساب بانکی شما را شارژ می‌کند. بنابراین او بخشی از سود شماست. پس با او همدل باشید. به زبان ساده، از موضع بالا به مشتری نگاه نکنید. اینکه چیزی که او لازم دارد در دست شماست، دلیل خوبی برای این نیست که شما جزئیات رابطه را تبیین کنید. اجازه دهید توضیح دهد چه می‌خواهد. یا از شما بخواهد که توضیح دهید مثلاً خودتان چقدر از داشتن این کالا راضی هستید.

 

21. پیگیر باشید.

 

همهٔ ما با بازاریابانی مواجه شدیم که مدام زنگ می‌زنند و روی اعصاب آدم ‌می‌روند تا چیزی را از آن‌ها بخریم (که اغلب هم نمی‌خریم). ولی این دلیل نمی‌شود که اصل پیگیر بودن را در بازاریابی شبکه‌ای نادیده بگیریم. شاید با دو بار تماس مشتری قانع نشود که از شما خرید کند. ولی با چهار بار تماس قانع شود. ناامید نشوید. ولی اینکه چطور با اون تعامل کنید که خسته و دلزده‌اش نکنید دیگر هنر شماست و آموزش‌هایی که دیده‌اید.

 

فروش در نت ورک

 

22. با فرد بالا و پایین شبکه در تماس باشید

 

شبکهٔ فروش شما سلسله مراتبی است ولی برای اینکه همه موفق باشید لازم است هم با کسانی که در این سلسله مراتب بالادست شما هستند ارتباط خودتان را حفظ کنید و هم به طور مداوم با زیرشاخه‌های خود هماهنگ باشید و تا مدت‌ها به کارشان نظارت کنید و کاستی‌هایشان را برطرف کنید. همیشه برای انتقال تجربه وقت بگذارید. در یک کلام: نتورکی را که تشکیل داده‌اید ر‌ها نکنید. به این روش فروش شبکه ای نیز می گویند

 

23. مدیریت مشکلات

 

یکی از مهم‌ترین تکنیک های فروش و بازاریابی داشتن مدیریت حل مشکلات است. اینکه مشکلات احتمالی را بررسی نموده باشید و در مورد راه‌های برخورد با آن‌ ها برنامه‌ ریزی کرده باشید می‌توانید یکی از علل موفقیت شما در جذب مشتری باشد. پیشنهاد می شود درباره آموزش فروش بخوانید.

 

24. بررسی و رسیدگی اعتراضات

 

بررسی و استفاده از راه‌ های صحیح برخورد با اعتراضات مؤثرترین گام برای رسیدگی به آن‌ها است. داشتن مهارت کافی در این مورد به شما کمک می‌کند تا مشتری خود و تصمیم‌های آن در مورد خرید را بهتر بشناسید.

 

25. اجرای مرحله‌ بندی برای فروش

 

بهتر است برای داشتن یک فروش موفقیت‌ آمیز و افزایش فروش خریداران را دسته‌ بندی نموده و مطابق با آن‌ها فروش خود را در مراحل کوچک‌ تر انجام دهید. به طور مثال برای مشتری که انگیزه خرید ندارد می‌توانید آرام آرام میل به خرید را با مرحله‌ای نمودن فروش در آن ایجاد کنید.

 

فروش شبکه ای

 

26. چشم‌ انداز داشته باشید

 

درست است که مارکتینگ شبکه‌ای تا حد زیادی وابسته به میل و نظر مشتری است ولی اگر فکر کنید که بدون برنامهٔ قبلی می‌توانید در فروش خودتان موفق باشید، راه را به خطا رفته‌اید. باید از قبل استراتژی مدونی داشته باشید و مثل یک شطرنج‌باز بدانید اگر هر اتفاقی افتاد قدم بعدی‌تان چه خواهد بود. همچنین دربارهٔ میزان و فروش و درآمد خود برآورد قبلی داشته باشید. این کار کمک می‌کند افق‌های منطقی برای کار خود طراحی کنید.

 

روش بازاریابی در سیستم بازاریابی شبکه‌ای

 

در این سیستم فرد بازاریاب به وسیله بازاریابی رو در رو یا حضوری یا تبلیغات کلامی و دهان به دهان، محصولات یک شرکت را به مشتریان می‌فروشد و تا زمانی که کالایی فروخته نشود، پولی بین شرکت و فرد بازاریاب جابه‌جا نخواهد شد و درنتیجه هیچ پورسانتی هم به او تعلق نمی‌گیرد.

 

پیشنهاد می کنیم: مقاله چگونه فروش خود را بالا ببریم را حتما مطالعه کنید.

 

ویژگی‌ های بازاریابی شبکه‌ ای

 

ویژگی‌ های بازاریابی شبکه‌ ای عبارت‌اند از:

• این بازاریابی نوعی کانال پخش و توزیع است که در آن مسئولیت فروش محصولات به افرادی غیر مشغول در شرکت واگذار می‌شود.

• می‌تواند بازاریابان را صاحب یک کسب و کار مستقل نماید.

• دارای یک فلسفه خاص برای فروش محصولات است.

• نیاز به تبلیغات گسترده ندارد؛ چراکه تبلیغ به صورت دهان به دهان انجام می‌شود.

 

شباهت بازاریابی شبکه‌ ای با بازاریابی هرمی

 

اگر می‌خواهید بدانید شباهت میان بازاریابی هرمی و بازاریابی شبکه‌ ای چیست باید بگوییم:

 

در هر دو روش فردی به عنوان سرپرست در سیستم حضور داشته و رابط بین مشتری و فرد بالاسری خود در مجموعه است. این فرد وظیفه دارد تا در مشتری ایجاد انگیزه نموده و کمک کند تا مشتری بتواند فرد جدیدی را وارد شبکه نماید.

ورود هر فرد جدید به هردو شبکه باعث می‌شود تا تعداد بازاریاب‌های شرکت، شانس فروش محصولات و شانس رسیدن به سودشان افزایش یابد. در هر دو سیستم بازاریابی، فرد بازاریاب زمانی می‌تواند به درآمد و سود برسد که تعداد فروش کالا‌هایش زیاد باشد و بتواند تعداد افراد زیرمجموعه خود را افزایش دهد.

 

صنعت بازاریابی شبکه ای

 

تفاوت بازاریابی شبکه‌ ای با بازاریابی هرمی

 

درباره اینکه تفاوت بازاریابی هرمی با بازاریابی شبکه‌ ای چیست، باید بگوییم:

 

در سیستم هرمی محصولی وجود ندارد و اگر هم باشد، فقط یک توهم بزرگ درباره ارزش آن وجود دارد. هر فرد با خرید یک محصول وارد سیستم می‌شود و با فروش یک محصول، فرد دیگری را وارد مجموعه می‌کند. در بازاریابی هرمی، خرید محصول فقط یک بهانه برای گرفتن پول از افراد جدید است.

 

اما در سیستم بازاریابی شبکه‌ ای، محصولاتی واقعی وجود دارد که توسط یک شرکت تولید شده و در اختیار بازاریاب برای فروش قرار می‌گیرد تا او به مشتری این کالا‌ها را بفروشد. در این روش فرد با فروش یک محصول به درآمد کافی نمی‌رسد و باید تعداد محصولات بیشتری را به مشتریان بفروشد و میزان فروشش را بالا ببرد تا به درآمد و سود برسد.

سیستم انگیزشی(تشویقی بازاریابی شبکه‌ ای)

 

در سیستم بازاریابی شبکه‌ ای، اعضای قدیمی برای تحریک و تشویق افراد به کار بیشتر و دعوت دیگران همواره تلاش می‌کنند سمینار‌ها و گردهمایی‌هایی را برگزار نموده و افراد را در این محیط‌ها دور هم جمع کنند و تمام مهارت‌ها و حرفه‌ها را دوباره تکرار نمایند تا بلکه بتوانند جوانه انگیزه را در افراد زنده نگه دارند.

مثلاً آن‌ها برای جذب افراد بیشتر از نماد‌ها و شعار‌هایی استفاده می‌کنند یا جملاتی را به کار می‌برند تا افراد جوان جویای کار راحت و درآمد زیاد را تحریک به همکاری با خود نمایند.

در این جلسات حتی افرادی که سرمایه زندگی خود را از دست داده‌اند و به دنبال یک مسیر یک شبه برای رسیدن به میلیون‌ها تومان پول هستند هم با جملات، نماد‌ها و شعار‌های اعضای قدیمی شبکه تحریک می‌شوند و دوباره فعالیت خود را با آن‌ها ادامه می‌دهند.

سیستم انگیزشی (تشویقی بازاریابی شبکه‌ ای) یک چیز است: “کسب درآمد بالا و آزادانه”

 

راه های فروش در نت ورک

کاستی‌ های بازاریابی شبکه‌ ای

 

بازاریابی شبکه‌ ای در کنار تمام مزایای مثبت، کاستی‌هایی نیز دارد از جمله:

• اگر شما توان فروش و بازاریابی یا جذب زیرشاخه را نداشته باشید، تلاش‌هایتان بی‌نتیجه خواهد بود و سودی به دست نمی‌آورید.

• یکی دیگر از معایب نتورک مارکتینگ این است که حقوق مشخصی ندارد و خبری از استخدام در آن نیست.

• رقابت در این روش بسیار تنگاتنگ است.

• اگر توان نه شنیدن را ندارید، وارد این سیستم نشوید.

 

بیشتر بخوانید:افزایش فروش با روش دیجیتال مارکتینگ در بازاریابی شبکه ای آشنا شوید.

 

چگونه در بازاریابی شبکه‌ ای موفق شویم

 

در فرایند بازاریابی برای اینکه در فروش محصولات موفق شوید، نیاز به کسب مهارت‌های لازم در مذاکره، پیگیری ارتباطات و فروش دارید. بنابراین باید با اصلی‌ترین روش‌های موفقیت در بازاریابی شبکه‌ ای آشنا باشید. از جمله اینکه:

• بدانید فرد به خاطر کیفیت یا ویژگی خاص یک محصول، آن را به فرد دیگری معرفی می‌کند، یعنی به کیفیت کالا توجه کنید.

• باید مهارت‌های فروش را یاد بگیرید و بدانید که با مشتری چگونه صبحت کرده و با او مذاکره کنید، یعنی توانایی مذاکره و فروش داشته باشید.

• باید بتوانید دیگران را در کنار خود جمع کرده و در آن‌ها این انگیزه را ایجاد کنید که بهتر و بیشتر کار کنند، یعنی توانایی تیم‌سازی و رهبری داشته باشید.

• باید بتوانید زیرمجموعه‌هایی را تربیت کنید که خود بتوانند رهبری کرده و تیم جمع کنند، یعنی توانایی رهبری‌سازی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: استفاده از مهارت های دیجیتال مارکتینگ در فروش آشنا شوید.

 

بازاریابی شبکه‌ ای چگونه کار می‌ کنند

 

چنانچه می‌خواهید بدانید کار نتورک چیست و بازاریابی شبکه‌ ای چگونه کار می‌کند، در پاسخ باید بگوییم:

 

شخص بازاریاب در کنار اینکه محصولات را با استفاده از نمونه کالا‌ها و خدمات به مشتری نهایی می‌فروشد، باید بتواند مشتریان دیگری را هم در فروش خود دخیل کند. به بیان دیگر باید بتواند دیگران را هم به تبلیغ محصول مورد نظر تشویق نمایید. اساس کار بازاریابی شبکه‌ای این است که فروش و ارائه محصول به وسیله مشتریان راضی از محصول صورت گیرد؛ چراکه مهمترین مسأله در این روش رضایت مشتری از کالا و تبلیغ شفاهی و دهانی آن توسط مشتری است.

پس باید برای راضی نگه داشتن مشتری در این روش، محصولاتی که به فروش می‌رسد، کیفیت بالایی داشته باشد. اگر شرکتی بتواند در بازاریابی شبکه‌ ای به موفقیت برسد، می‌تواند به وسیله رضایت مشتریان، فروش بسیار بالایی را تجربه نماید.

 

بازاریابی شبکه ای چگونه کار میکند

 

بازاریابی نتورک از نظر قانونی

 

اگر برایتان این سؤال وجود دارد که راه تشخیص مجاز بودن این نوع بازاریابی چیست؟

می‌توانید برای بررسی این مسأله به صورت زیر عمل کنید:

 

1. وارد وبسایت شرکت مورد نظر شده و نماد آن را بررسی کنید.

2. اگر سبز بود، مجاز است فعالیت کند.

3. اگر زرد بود، مجاز به فعالیت است و یک ماه فرصت دارد ایراداتش را برطرف کند.

4. اگر قرمز بود، شرکت موقتاً به مدت 6 ماه تعلیق شده است.

 

در ادامه ما PDF  تکنیک های فروش در بازاریابی  را برایتان گذاشته ایم که در صورت تمایل آن را دانلود کنید و در همه جا همراه خود داشته باشید.

 

مقاله مرتبط:  14 خلاقیت در سوپرمارکت + لیست پرفروش ترین محصولات

 

نتیجه گیری

بازاریابی شبکه‌ای یک استراتژی فروش بسیار قدرتمند و یکی از پردرآمد ترین مشاغل دنیا است. بسیاری از افراد نتورک مارکتینگ را با سیستم‌های هرمی اشتباه می‌گیرند و گمان می‌کنند راهی برای سریع و آسان پولدار شدن است.

 

در حالی که بازاریابی شبکه‌ای یک روش کاملاً مشروع و قانونی برای فروش محصولات و خدمات است که هر فرد با توجه به میزان تلاش و زمانی که صرف می‌کند، می‌تواند درآمد خود را افزایش دهد. تکنیک های فروش در بازاریابی شبکه ای به شما کمک می‌کنند تا بر روی آموزش خودتان و افراد زیردست‌تان سرمایه‌گذاری کنید، برند شخصی خودتان را بسازید و راه شما را برای رسیدن به موفقیت هموار می‌کنند.

 

یک بازاریاب شبکه‌ای هستید و تکنیک‌های فروش حرفه ای دیگری می‌شناسید که در این مقاله به آن اشاره نشد؟! آن‌ها را با ما در میان بگذارید. همینطور نظرات خود را پیرامون جذب مشتری در بازاریابی شبکه ای به خوانندگان به اشتراک بگذارید.

 

برخی از سوالات رایج

فروش بازاریابی شبکه‌ ای چیست؟

بازاریابی شبکه‌ ای یا نتورک مارکتینگ نوعی استراتژی فروش است که در آن شرکت محصولات و خدمات خود را بدون واسطه و تبلیغات گسترده، مستقیماً به دست مصرف کننده نهایی می‌رساند.

تکنیک‌ های مؤثر فروش در بازاریابی شبکه‌ ای کدام اند؟

1. داستان سرایی کنید 2. تحقیق در مورد مشتریان خود 3. موقعیت فعلی مشتری بالقوه را به چالش بکشید 4. از قدرت نقطه نظرات مثبت مشتریان بهره بگیرید 5. برندسازی شخصی و ...

ارسال نظرات

  1. ممنون از شما که تکنیک های فروش در بازاریابی شبکه ای رو انقدر کامل و جامع توضیح دادید.

  2. سلام خیل کامل و عالی درباره نتورک مارکتینگ توضیح دادید واقعا ممنون

    1. سلام.ممنون از حسن توجه شما.

  3. چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. سوال اینه که میشه به همه اطلاعاتی که توی نت پیدا میشه اعتماد کرد؟ بهرحال بعضی چیزا مثل سلامت، موضوعات مهمیه..

  4. چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. مرسی از مطلبتون که بدردمون خورد.

  5. تکنیک های مارکتینگ و فروش خوبی تو این مقاله اشاره شد در کل مطلب خوبی بود

  6. سایت شما عالی هستش
    امیدوارم موفق باشید

    1. سپاس امیدواریم براتون مفید بوده باشه

  7. واقعا عالی
    من خودم تو یک شرکت خیلی معتبر جهانی کار میکنم و بهترین روش های مردرامد ترین کار است ماهانه به پول افغانستان خیلی در امد میکنم
    و محصولات با ۱۰۰ فیصد ضمانت
    برای ریزش مو مشکلات دندان و مشکلات در بدن دارای لکه و جوش و غیره
    این سایت ما دیدن نماید viaveta.eu/azizi1

  8. تشخیص نیاز مشتری ، نوع لحن بیان و تسلط روی محصول و اینکه زاویه نگاه مشتری به پیشنهاد ما چیست رو میشه مکمل این مقاله دانست . من که سالهاست در حرفه بازاریابی شبکه ای فعال هستم در مرحله زمینه سازی ابتدا به نیاز مخاطب و توانایی محصول ما در رفع اون نیاز و شرایط تصمیم گیری مخاطب که آیا این شخص تصمیم گیرنده است یا همسر یا والدین و … و در انتها ابهاماتش و زوایه نگاهش رو تشخیص میدهم و سپس بهش پیشنهادم رو میدهم که تا کنون ضریب موفقیت بالایی داشتم . مهمترین عامل فروش اعتماد است که اگر هر جایی از اجزای فروش نتونیم اعتماد مخاطبمون رو جلب کنیم فروش یا جذب همکار موفقیت آمیز نخواهد بود

    1. کاملا درسته اینکه شما بتونی تمام نیازها و سوالات ذهنی مشتری رو تشخیص بدی و با پیشنهادای که میدی اونهارو پوشش بدی یکی از مهارت های کلیدی در فروش هست که باعث ایجاد اعتماد و فروش میشود. خوشحالیم که مطلب براتون مفید بوده

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.