برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

یکی از عبارت‌هایی که اغلب ما در طی روز آن را می‌شنویم و یا خود به زبان می‌آوریم عبارت برنامه‌ ریزی روزانه است. به عنوان مثال دانش‌آموزان، دانشجویان، کارمند‌های یک شرکت و یا اداره و همچنین مدیران و مسئولان سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف نیاز به استفاده از برنامه‌ ریزی روزانه دارند تا بتوانند مسیر تحصیلی و یا کاری خود را به درستی پیش ببرند.

اما اینکه چگونه می‌توان با انجام روش‌های برنامه‌ ریزی روزانه، در هر کاری به موفقیت رسید موضوعی است که نیاز به در نظر گرفتن نکات مختلف و مهمی دارد. ما در این مطلب سعی خواهیم کرد به پرسش برنامه‌ ریزی روزانه چیست پاسخ داده و نکات مهمی را در خصوص آموزش برنامه‌ ریزی روزانه با شما در میان بگذاریم.

برنامه ریزی روزانه چیست؟

برنامه‌ ریزی روزانه چیست؟

برنامه‌ ریزی روزانه به این معنی است که بتوانیم برای همان روز و یا فردای خود کار‌هایی که نیاز به انجام آن‌ها وجود دارد را مشخص کرده و در ساعاتی که برای آن تعیین کرده‌ایم اقدام به انجامشان کنیم. همان طور که پیشتر اشاره کردیم برنامه‌ ریزی و یا داشتن برنامه برای انجام کار‌های روزانه، هفتگی و … در زندگی ما نقش بسیاری دارد، اما گاهی نمی‌توانیم به مفهوم واقعی آن فکر کرده و برای آن شیوه و روش درستی در نظر بگیریم.پیشنهاد می شود مقاله مدیریت تعارض چیست را مطالعه کنید.

حتی برای اغلب ما پیش آمده که گاهی اوقات برای داشتن یک برنامه‌ ریزی موفق تلاش کرده‌ایم، اما موضوعی سبب به هم ریختگی آن شده است. چه راهکاری برای این مورد وجود دارد و چگونه می‌توان با داشتن یک برنامه‌ ریزی ایده‌آل به تمامی کار‌هایی که در یک بازه زمانی در نظر داریم، رسیدگی کنیم؟ پیشنهاد می شود مقاله طوفان فکری را مطالعه کنید.

روش‌ های برنامه‌ ریزی روزانه ایده ال

تفاوتی نمی‌کند که شما فردا قصد انجام چه کار‌هایی دارید، قصد شرکت در یک نمایشگاه را دارید، می‌خواهید به عیادت یک بیمار بروید و یا برای انجام برخی امور اداری اقدام کنید، مهمترین نکته این است که بتوانید زمان لازم را برای هر یک از کار‌ها در نظر گرفته و تلاش کنید تا با توجه به وقتی که دارید به همه آن‌ها برسید.

در واقع داشتن برنامه‌ ریزی روزانه ایده ال به برنامه‌ای گفته می‌شود که در انتهای روز شما متوجه شوید که توانسته‌اید همه کار‌هایی که یادداشت کرده‌اید را به انجام برسانید. برای این امر بهتر است 7 نکته‌ای که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم را مدنظر قرار دهید. پیشنهاد می شود مقاله تقویت مهارت گوش دادن را مطالعه کنید.

مقاله مرتبط:  اهمال کاری چیست؟ + 6 قدم تا رهایی از اهمال کاری


برنامه ریزی روزانه ایده ال

7 روش آموزش برنامه‌ ریزی روزانه

  • موقعیت فعلی که در آن قرار دارید را بسنجید.
    یکی از روش‌های برنامه‌ ریزی روزانه این است که بتوانید موقعیت فردای خود را به خوبی بسنجید. اگر فکر می‌کنید ممکن است مشکلی احتمالی در این میان رخ دهد بهتر است زمانی را نیز برای برطرف کردن آن اختصاص داده و با این امر با انعطاف بالایی روبرو شوید.

 

  • اهداف مورد نظر خود را شناسایی کنید.
    از داشتن یک برنامه‌ ریزی روزانه چه قصد و هدفی دارید؟ آیا می‌خواهید با استفاده از این روش در پایان ماه و یا سال به هدفی بزرگتر دست یابید؟ اصلا تعریف هدف چیست ؟

 

  • تمامی کار‌هایی که باید در یک بازه زمانی مشخص انجام شوند را مشخص کنید.
    همان طور که می‌دانید برای رسیدن به اهداف مختلف راه‌های متنوعی هم وجود دارد. این راه‌ها و کار‌هایی که می‌توانید انجام دهید را بشناسید. بهتر است دشواری‌ها و چالش‌هایی که در این مسیر ممکن است به وجود آید را نیز پیش‌بینی کنید.در این بخش لازم است به این نکته اشاره کنیم که هر قدر در مورد کار‌هایی که می‌خواهید انجام دهید و اهدافی که دارید شفافیت بیشتری وجود داشته باشد، با اثربخشی بیشتری روبرو خواهید شد. شما با برنامه ریزی مناسب می‌توانید حتی به شغل دوم نیز فکر کنید.
مقاله مرتبط:  مهارت های نرم چیست؟ 8 مهارت حیاتی 2022 را بشناسید!

روش های برنامه ریزی روزانه

 

  • به میزان زمانی که در اختیار دارید توجه کنید.
    گاهی ما برای یک روز خود انجام کار‌هایی را در نظر می‌گیریم اما به زمانی که برای رسیدگی به هریک ممکن است تلف شود توجه نمی‌کنیم. به عنوان مثال ماندن در ترافیک و یا مجبور به ایستادن در صف انتظار و … از جمله عواملی به شمار می‌آیند که می‌توانند برنامه‌ ریزی روزانه ما را به هم بریزند. بنابراین لازم است نگاه واقع بینانه‌ای به این موضوع داشته و زمانی احتمالی برای هر کار در نظر بگیرید.

 

  • کار‌های هر روز خود را اولویت‌بندی کنید.
    اگر می‌خواهید به همه کار‌های خود برسید، لازم است آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. به عنوان مثال اگر انجام کاری اداری را در برنامه روزانه خود دارید، آن را به آخرین ساعات اداری موکول نکنید و در همان ساعات اولیه روز آن را انجام دهید. برای اینکه در کل روز به همه کار‌های خود برسید پیشنهاد می‌کنیم بر طبق اولویت‌ها پیش بروید و از کار‌های پر اهمیت‌تر شروع کنید.
مقاله مرتبط:  معرفی بهترین راه موفقیت در کسب و کار + پادکست

 

  • کنار گذاشتن وقت برای اتفاقات پیش‌بینی نشده.
    در میانه این مطلب به این موضوع اشاره کردیم که گاهی ممکن است اتفاقی پیش‌بینی نشده مابین کار‌هایی که قصد انجام آن را دارید رخ دهد. از آن جا که آینده امری نامشخص است ممکن است در برنامه‌ ریزی روزانه شما نیز به هر دلیل اختلالی ایجاد شود. بنابراین از چیدن برنامه روزانه خود به سرعت فشرده، پرهیز کرده و زمانی را برای اتفاقات پیش‌بینی نشده در نظر بگیرید.

 

  • برنامه‌ ریزی برای زمان آزاد.
    این مورد نیز تا حدودی به مورد قبلی وابسته است. ممکن است بخواهید برنامه‌ریزی روزانه خود را فشرده در نظر بگیرید. اگر در خوش بینانه‌ترین حالت بتوانید به همه آن‌ها رسیدگی کنید، ممکن است این امر سبب خستگی شما شود. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده نیاز است برای اوقات فراغت و استراحت خود نیز زمانی را در نظر بگیرید تا به مرور زمان دچار فرسودگی نشوید و از زندگی خود نیز لذت ببرید.

 

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم راهکار‌ها و روش‌هایی را برای یک برنامه‌ ریزی روزانه موفق با شما در میان بگذاریم. در انتها نیز لازم است این نکته را یادآور شویم که هیچ عمل و یا کاری ممکن است صد در صد در همان روز به انجام نرسد و خللی در این میان پدید آید. بنابراین لازم است برنامه‌ ریزی خود را به گونه‌ای انجام دهید که با مدیریت زمان بتوانید حداقل بخش زیادی از آن را در طی روز به انجام برسانید.

ارسال نظرات

  1. این که یاد بگیریم برای روزمون برنامه‌ریزی درستی داشته باشیم خیلی مهمه بهره‌وریمون در محل کار و در طول روز رو بیشتر میکنه ممنون از مقاله‌های خوبتون.

    1. سلام عزیزم، خوشحالیم مقالمون براتون مفید بوده

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.