برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

روز به روز شاهد پیشرفت فناوری و ارتباطات در سطح جهانی هستیم. گسترش ارتباطات بر روی جنبه‌های مختلف زندگی افراد تأثیر‌گذار است. وجود تکنولوژی‌های مختلف در مجموع سبب آسان‌تر شدن ارتباط و نیز آسان شدن انجام کار‌ها شده است. امروزه افراد زیادی از شغل‌های مجازی به عنوان منبعی برای درآمد زایی استفاده می‌کنند. فضای مجازی بستری را فراهم کرده که به راحتی می‌توانید کالا یا خدمات خود را به دیگران عرضه کرده و کار‌های خود را در این فضا انجام دهید. این موارد در مجموع سبب به وجود آمدن یک اصطلاح جدید در حوزه کسب و کار شد که از آن تحت عنوان دور کاری یاد می‌شود.

 

اصطلاحی که حتماً شما هم آن را شنیده‌اید، چه بسا افرادی هم به این کار مشغول باشند. دور کاری شغل‌ های بسیار متنوعی را شامل می‌شود و امکانات زیادی را برای کارکنان و برای کارفرما‌ها فراهم می‌کند. حتماً شما هم بارها این جمله را شنیده‌اید که در پس هر چالشی، فرصتی نهفته است. شاید به نظرتان یک جمله کلشیه‌ ای باشد، اما تجربه ثابت کرده کسانی که می‌دانند در مواجهه با چالش‌ها چه رویکردی در پیش بگیرند و چالش را به فرصتی برای رشد و پیشرفت تبدیل کنند، همواره در زمره افراد موفقی قرار می‌گیرند که در صنعت خود حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند.

 

چالش همواره وجود دارد این شما هستید که تصمیم می‌گیرید برای آینده برنامه‌ ریزی کنید و با یک رویکرد خلاقانه چالش را به فرصت تبدیل کنید یا اجازه دهید ترس و هراستان بر شما غلبه کند، دست روی دست بگذارید تا چالش‌ها و موانع به خودی خود برطرف شوند. به عنوان مثال چالشی را در نظر بگیرید که این اواخر تمام کشورهای دنیا را درگیر کرده است: بیماری همه‌ گیر کرونا. این بحران سبب شد بسیاری از کسب‌وکارها تعدیل نیرو کنند و از حجم فعالیت‌ هایشان بکاهند. بسیاری از کارمندان کار خود را از دست دادند و خانه‌نشین شدند. اما در این بین کسب ‌وکارهای زیادی هم توانستند سهم خود را از بازار افزایش دهند و به طور قابل توجهی رشد و پیشرفت داشته باشند. بسیاری از کارمندان هم توانستند درآمد خود را بیشتر کنند. اما چگونه؟ یکی از رویکردهای نوین که این روزها به کمک صاحبان کسب ‌و کار و کارمندان آمده، دورکاری و سیستم‌های مدیریت دورکاری است.در این مقاله قصد داریم تا به توضیح بیشتر در خصوص شغل دور کاری بپردازیم تا با مزایا و معایب این کار بیشتر آشنا شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

دورکاری چیست

دورکاری چیست؟

آیا به درستی و دقیق می‌دانید منظور از دورکاری چیست؟ دورکاری به مشاغلی گفته می شود که کارمندان کار خود را در منزل یا هرجای دیگر از راه دور انجام میدهند و نیازی نیست هر روز به دفتر رسمی کارشان رفت و آمد داشته باشند. تعریف دیگری از دورکاری چیست؟ دورکاری به نوعی از شغل‌ها گفته می‌شود که انجام آن‌ها خارج از محیط قدیمی و سنتی هر کسب‌وکاری انجام می‌شود. در واقع این فعالیت‌ها را می‌توان هم در منزل و هم محیط‌های دیگر انجام داد. دورکاری برای کارمندان به این صورت است که این افراد بتوانند تمام وظایف، فعالیت‌ها و پروژه‌های کاری خود را، بدون نیاز به مراجعه حضوری در دفتر رسمی کار انجام دهند. فرصت‌های شغلی دورکاری مزایا و انعطاف‌پذیری زیادی را برای شغل‌های مختلف به همراه دارند.

 

برای تعریف دور کاری می‌توان تفاسیر زیادی را بیان کرد. در بین تمام موارد ساده‌ترین تعریف این است که، دور کاری به مشاغلی گفته می‌شود که در آن اشخاص می‌توانند بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل کارشان از فضای خانه، کار مورد نظر خود را انجام دهند. در مجموع عوامل زیادی بر روی گسترش دور کاری تأثیر داشت که گسترش فناوری یکی از این موارد است. از دیگر عواملی که سبب شد تا دور کاری بیشتر مورد توجه قرار گیرد، می‌توان به بیماری همه گیر کرونا اشاره کرد. به واسطه لزوم ماندن افراد در خانه بستری فراهم شد تا با استفاده از آن افراد بتوانند کار‌های خود را در خانه انجام دهند. به این ترتیب دور کاری گسترش یافت تا اینکه امروزه شاهد انواع متنوع آن به شکل‌های مختلف هستیم.

 

در این قسمت لازم به توضیح است که منظور از دور کاری تنها شغل‌هایی که با اینترنت انجام می‌شوند نیست! بلکه کار‌هایی که اشخاص با تلفن هم می‌توانند انجام دهند را شامل می‌شود. به طور کلی در بین انواع دور کاری، شغل‌هایی که به صورت دور کاری در فضای اینترنتی انجام می‌شوند، بیشتر مورد توجه قرار دارند. استفاده از اینترنت هزینه‌های اضافه را برای افراد به همراه ندارد و این یکی از دلایل اصلی محبوبیت آن در مقایسه با انجام دور کاری با تلفن همراه است.  مشاغل زیادی قابلیت اجرا شدن به صورت دور کاری را دارند که از آن جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: منشی، مدیریت شبکه‌های اجتماعی، فروش محصول در فضای مجازی، مترجم، کارشناس تولید محتوا، طراح وبسایت، پژوهشگر، طراح گرافیک و…

مقاله مرتبط:  قیف فروش چیست؟ + آموزش مراحل قیف فروش

دورکاری به روش های نوین

دورکاری یا حضور فیزیکی در محل کار؟

تصمیم گیری در مورد دورکاری یا حضور فیزیکی در محل کار، از آن دسته از تصمیماتی است که به اولویت‌های فرد و همچنین در نظر گرفتن جوانب مثبت و منفی این حوزه برمی‌گردد. رشد و پیشرفت در حوزه مشاغل فریلنسری از آن دسته از مسائلی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت! چرا که ساعت کار و میزان درامد هر فرد بر اساس معیارهای خود و کارفرما متغیر خواهد بود که این موضوع می‌تواند زمینه پیشرفت را نسبت به سایر مشاغل فراهم سازد. طبق نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا، حدود 56.7 میلیون نفر از مردم آمریکا در سال 2018 به کارهای فریلنسری مشغول بودند که این میزان نسبت به سال 2014 تقریبا 3.7 میلیون نفر افزایش یافته است. آمارها نشان می‌دهد که از هر 3 نفر نیروی کار در آمریکا 1 نفر به صورت دورکاری فعالیت می‌کند.

 

یکی دیگر از نتایج این نظرسنجی به این نکته اشاره دارد که نسل‌ جوان بیشتر از نسل‌های قدیم به مشاغل فریلنسری می‌اندیشند. آمار و ارقام حاکی از آن است که 42 درصد از مردم آمریکا در سال 2018 در گروه سنی 18 تا 34 سال دورکار بودند. در حالی که این عدد در سال 2014 فقط 34 درصد بود. امروزه با توجه به پاندمی کرونا و خانه نشینی نیروهای کار، این عدد قطع به یقین چند برابر شده و به نظر می‌رسد که احتمال تداوم دورکاری حتی پس از بهبود این بیماری نیز برقرار باشد.

پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره انواع پرسونای مشتری بخوانید.

معرفی انواع دورکاری

دورکاری انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ ها می‌ پردازیم.

  • دسته اول

دسته اول شغل‌های دورکاری به آن‌ دسته از کارهایی گفته می‌شود که فرد به صورت کامل فعالیت خود را در منزل انجام می‌دهد. به عنوان مثال شما به عنوان کارمند یک شرکت یا اداره استخدام شده و قرارداد می‌بندید. پس از آن در ساعت‌های اداری باید به صورت تمام وقت در اختیار این شرکت باشید. شرایط و قوانین کاری برای این افراد هیچ تفاوتی با افراد مشغول در ادارات ندارد و تنها تفاوت آن‌ها این است که این افراد در محل کار حضور فیزیکی ندارند.

  • دسته دوم

این نوع مشاغل به صورتی هستند که فرد به طور کامل در استخدام شرکت قرار دارد و تنها برخی از روز‌ها و هفته‌ها را به طور مشخص می‌تواند به صورت دورکاری و خارج از محیط کار فعالیت کند. حضور در برخی از جلسات برای‌این افراد الزامی است و تمام فعالیت به صورت دورکاری انجام نمی‌شود.

  • دسته سوم

دسته سوم افرادی هستند که به صورت فریلنسری کار می‌کنند. این افراد معمولاً به صورت پروژه‌ای فعالیت‌های بزرگ و کوچک را در حوزه تخصص خود انجام می‌دهند و برای انجام آن دستمزد مشخصی دریافت می‌کنند. این نوع به صورتی هستند که افرادی که قرارداد تمام وقت دارند نیز می‌توانند از آن‌ها برای وقت‌های آزاد خود استفاده کنند.

 

دورکاری آینده کسب و کارهای امروزی یا چالشی برای مدیران؟!

 

در سال‌های اخیر شاهد رشد سریع و چشم‌گیر صنعت دورکاری و مدیریت دورکار بوده‌ایم و نمی‌توان تنها عامل آن را انتشار ویروس کووید 19 (Covid 19) دانست، اما می‌‌توان گفت این بیماری همه‌گیر و در پی آن قرنطینه‌شدن شهرها را در اقصی نقاط دنیا، روند رشد و پیشرفت صنعت دورکاری را سرعت بخشید. در سال 2011 مقاله‌ای با عنوان دنیا در سال 2020 منتشر شد و پیش‌بینی کرد تا سال 2020، در حدود 40 درصد از نیروی کار در آمریکا پروژه‌های خود را به روش دورکاری انجام خواهند داد. در سال 2019، ارزش صنعت دورکاری در آمریکا به بیش از یک تریلیون دلار رسید.

مزایا و معایب دورکاری

 

این صنعت در نتیجه انقلاب دیجیتال شکل گرفته و با توجه به سیر صعودی تقاضا برای خدمات آنلاین در حال حاضر رشدی انفجاری را تجربه می‌کند. حتی شرکت‌هایی که به برون‌سپاری پروژه‌هایشان اعتقادی نداشتند، به تکاپو افتاده‌اند تا زیرساخت‌های لازم را برای در پیش گرفتن چنین رویکردی فراهم کنند. در ادامه به شما خواهیم گفت روی آوردن به دورکاری چه مزایای منحصر به فردی برای صاحبان کسب‌وکار به همراه خواهد داشت. با مزایا و معایب دورکاری همراه ما باشید.

پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به مهارت های فروش را نیز حتما مطالعه کنید.

مزایای دورکاری چیست؟

دور کاری مزایای زیادی به همراه دارد که این مزایای هم برای کارکنان و هم برای کارفرما محسوب می‌شود. از جمله مزایای دور کاری برای کارکنان می‌توان به کاهش هزینه‌های رفت و آمد آن‌ها اشاره کرد. به هر حال برای کار حضوری نیاز است تا اشخاص مبلغی را برای رفتن به محل کار و بازگشت به خانه در نظر بگیرند که دور کاری این هزینه را حذف می‌کند. مزیت دور کاری برای کارکنان تنها کاهش هزینه‌های رفت و آمد نیست. بلکه در زمان آن‌ها نیز صرفه‌جویی می‌شود و فرد می‌تواند از زمان مورد نیاز برای رفتن به محل کار به منظور انجام کار استفاده کند. از طرفی دیگر در نتیجه عدم نیاز به رفت و آمد به محل کار احتمال بروز حوادثی نظیر تصادف نیز بسیار کاهش پیدا می‌کند.

 

از همه مهمتر اینکه در دور کاری کارکنان در هر جایی که زندگی کنند، می‌توانند کار خود را انجام داده و نیاز به تغییر محل سکونت نیست. در برخی موارد کارکنان می‌توانند به صورت دور کاری برای شخصی که حتی در شهر ان‌ها نیست هم کار کند. بنابراین دور کاری محدودیت‌های زیادی را برای کارکنان از بین برده است. در کل می‌توان گفت مزیت اصلی دور کاری برای کارکنان راحتی و افزایش بازدهی است. در این قسمت به توضیح بیشتر در خصوص مزایای دور کاری برای کارفرما می‌پردازیم. یکی از مهم‌ترین مزایای دور کاری برای کارفرما کاهش هزینه‌های شروع شغل است. در کار حضوری شخص باید هزینه‌های به نسبت زیادی را پرداخت کند تا یک مکان مناسب برای کار کردن کارکنان فراهم کند.

 

وقتی که کارکنان به صورت دور کاری کار خود را انجام بدهند، دیگر نیاز به تهیه مکان دفتری نیست و هزینه‌های زیادی از جمله هزینه محل، هزینه برق و… صرفه‌جویی می‌شود. از طرفی دیگر وقتی محیط کار حضوری باشد، ممکن است مشکلاتی نظیر نیاز به تعمیر یا خرابی رخ دهد که همه این موارد هزینه‌آور و زمان بر هستند. در دور کاری چنین مشکلاتی بروز نمی‌کند و کارفرما در هر شرایطی می‌تواند کار را از کارکنان خود تحویل بگیرد. دور کاری سبب کاهش تعامل کارفرما با کارکنان می‌شود که این موضوع برای هر دو به نوعی سبب کاهش استرس و تنش‌های احتمالی می‌شود. برخی از پرسنل و کارکنان نیروی کار خوبی محسوب می‌شوند اما به علت منزوی بودن در محیط کار بازدهی خوبی از خود نشان نمی‌دهند. یا در برخی شرایط کارکنان مورد نظر کارفرما نزدیک به محل کار نیستند تا بتوان به صورت حضوری با آن‌ها همکاری داشت. دور کاری در چنین مواردی به کمک کارفرما می‌اید، تا بتواند از نیرو‌های کار مورد نظر بدون مشکل استفاده کنند.

دورکاری با شرکت ها

1. بهره گرفتن از نیروی کار متخصص

این روزها شاهد ظهور پلت‌فرم‌هایی در سرتاسر دنیا و البته ایران هستیم که دسترسی صاحبان کسب و کار را به شمار زیادی از نیروهای متخصص و مجرب را میسر ساخته است. بنابراین فرقی نمی‌کند که شما برای طراحی وب‌سایتتان، نوشتن محتوا، طراحی بنرهای تبلیغاتی، راه اندازی کمپین‌های تبلیغاتی و یا ساخت یک تیزر تبلیغاتی به نیروهای متخصص نیاز داشته باشید یا بخواهید کمی خلاقیت و ایده‌های نو به فعالیت‌های بازاریابی‌تان اضافه کنید، پلتفرم‌های مدیریت دورکاری یا فریلنسینگ راه را برای شما هموار می‌کنند و شما را با نیروی متخصص و حرفه‌ای ارتباط می‌دهند.

پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به تفاوت بازاریابی و فروش را نیز حتما مطالعه کنید.

2. صرفه‌ جویی در هزینه‌ ها

یکی دیگر از مزایای دورکاری صرفه جوی در هزینه هاست. کارمندانی که به صورت ثابت و تمام وقت برایتان کار می‌کنند، هزینه‌های جانبی بسیاری از قبیل مالیات، حق بیمه، سنوات خواهند داشت اما با واگذارکردن کارهایتان به نیروی دورکاری می‌توانید در این هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. انجام شدن پروژه‌ها از طریق مدیریت دورکاری برای شرکت‌ها مقرون به صرفه‌تر از زمانی خواهد بود که برای مدت زمان کوتاهی مثلاً 6 ماه کارمند استخدام می‌کنند تا این پروژه‌ها را به سرانجام برسانند.

3. کیفیت عالی

افرادی که پروژه‌های دورکاری انجام می‌دهند خیلی خوب به این امر واقفند که برای باقی‌ماندن در عرصه رقابت و ثابت کردن ارزش‌هایشان به مشتریان بالقوه‌ باید مدام آموزش ببینند تا بتوانند کیفیت کارشان را در بالاترین سطح ممکن نگه دارند. اگر به تازگی تصمیم گرفته‌اید برای افزایش درآمد خود پروژه‌های دورکاری قبول کنید، بی تردید با مشاهده رقابت شدیدی که در این صنعت وجود دارد، مأیوس و نگران شده‌اید. اما نگران نباشید، برندسازی شخصی ابزار بی‌نظیری است که به افراد تازه‌کار و حتی حرفه‌ای و باتجربه کمک می‌کند، تا متمایز از رقبا ظاهر شده و سهم خود را از بازار افزایش دهند.

4. سرعت بالا

افرادی که به صورت حرفه‌ای دورکاری می‌کنند، تجربه بیشتری در انجام دادن پروژه‌هایی دارند که بسیار شبیه به پروژه‌های شما هستند، در نتیجه با سرعت عمل بیشتری می‌توانند کارهایی را انجام دهند که به آن‌ها محول کرده‌اید. به علاوه برای آن‌ها زودتر انجام شدن پروژه‌ها به این معنا است که می‌توانند پروژه‌های بیشتری را قبول کنند و در نتیجه درآمدشان را افزایش دهند.

دورکاری چیست

5. دسترسی نامحدود به افراد با استعداد

برای استخدام کردن نیروی کار ثابت دسترسی شما به افرادی محدود می‌شود که در نزدیکی محل کار شما سکونت دارند اما وقتی برای انجام دادن پروژه‌هایتان به دورکاری روی می‌آورید، عملاً می‌توانید به افراد با استعداد، خلاق و متخصصی دسترسی داشته باشید که در اقصی نقاط این دنیا فعالیت می‌کنند. در دنیای پر رقابت این روزها در اختیار داشتن نیروی کار مستعد و مبتکر می‌تواند به بزرگترین مزیت رقابتی شما تبدیل شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به idp چیست را نیز حتما مطالعه کنید.

6. بهبود شرایط کاری کارمندان و افزایش رضایت شغلی

یکی از مزیت های دورکاری که در واقع یک ویژگی شغلی بسیار مفید است و همه فریلنسزها از آن استقبال میکنند متغیر بودن ساعات کار و همینطور محل کار است که شخص میتواند در منزل شخصی یا هرجای دیگر با تجهیزات اولیه مانند لپ تاپ و اینترنت به فعالیت خود ادامه دهد. همین موضوع باعث افزایش رضایت کارکنان از پوزیشن شغلی میشود و از طرفی افزایش بهره وری رو در پی خواهد داشت.

7. کنترل حجم کار

حجم کار در مشاغل فریلنسری به انتخاب شخص شماست. شما می توانید به میزان دلخواه کار کنید، یا زمان خاصی را به کار کردن اختصاص دهید. همچنین در برخی از این دسته مشاغل، پروژه‌ها به انتخاب شما خواهند بود. در واقع قادر خواهید بود تا پروژه‌هایی را برگزینید که با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار می‌کنید و برایتان معنادارتر هستند. با این وجود تمرکزتان به طور قابل توجهی حفظ می‌شود. بدون اینکه حواستان پرت مسائلی از جمله کاری تمام وقت با حجم بالایی از جلسات، سیاست های اداری، کارهای های دفتری و … شود.

پیشنهاد می شود درباره دوره بیزینس کوچینگ و ویژگی های آن بخوانید.

مقاله مرتبط:  نیچ مارکتینگ چیست؟ 10 مثال واقعی از بازاریابی گوشه ای!

8. انعطاف پذیری

بسیاری از افراد رویای آن را دارند که بتوانند به صورت آزاد ساعت کار، حجم کار، محل کار و سایر موارد مرتبط با حوزه کاری را انتخاب کنند. فریلنسرها از آن دسته از افرادی هستند که از انعطاف پذیری شغلی بالایی برخوردارند. به عنوان مثال آن‌ها می‌توانند در اواخر هفته‌، ایام خاص و حتی تابستان‌ها به جای کار تمام وقت، به صورت پاره وقت کار کنند.

9. استقلال

مشاغل فریلنسری استقلال را برای شما به ارمغان می‌آورند. به طوری که شما می‌توانید با لباس رسمی به دفتر شخصی خود رفته و کارتان را شروع کنید یا از طرفی دیگر با لباس راحتی در اتاق خود روی صندلی راحتیان نشسته و مشغول به کار شوید. در کل می‌توان گفت که با انتخاب مشاغل فریلنسری خود را به عنوان مدیرعامل شرکت کوچک خود برگزیده اید و در انتخاب افرادی که می‌خواهید با آن‌ها کار کنید، محل کار، میزان درامد و … استقلال عمل دارید.

پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به اصول مدیریت منابع انسانی چیست را نیز حتما مطالعه کنید.

10. کمک به سلامت محیط زیست

اگر بخوایم کمی ریز تر بشویم دورکاری همچنین کاهش آلودگی هوا و حفط هرچه بیشتر محیط زیست را هم در پی خواهد داشت. با کاهش مصرف انرژی و ترافیک شهری مطمئناً محیط زندگی بهتری هم داریم.

اگر هنوز تردید دارید و نمی‌دانید چگونه خدمات خود را به صورت دورکاری به صاحبان کسب ‌وکار ارائه دهید، به بهترین شکل خودتان و خدماتتان را معرفی کنید و جایگاه خود را در این صنعت پیدا کنید، می‌تواند از تجربه و تخصص مشاورین کسب ‌و کار و برندسازی شخصی در مدرسه توسعه فردی علی مس‌ چی بهره بگیرید. کافی است همین حالا با ما تماس بگیرید یا نام و شماره تماستان را در این فرم درج کنید تا مشاورین ما با شما تماس بگیرند.

مزایای دور کاری

چگونه می‌ توان شغل دور کاری پیدا کنیم؟

بسیاری از افرد تمایل دارند تا به عنوان یک شغل پاره وقت از دور کاری استفاده کنند. مهم‌ترین سؤالی که در این قسمت مطرح می‌شود، این است که افراد چگونه می‌توانند یک شغل دور کاری را پیدا کنند؟ در پاسخ باید گفت اینکار سخت و دشوار نیست. خوشبختانه امروزه شبکه‌های اجتماعی و راه‌های ارتباطی متنوعی که وجود دارند به افراد برای پیدا کردن دور کاری کمک می‌کنند.   به این منظور در ابتدا باید مهارت و توانایی خود را در نظر گرفته تا بدانید قابلیت انجام چه کار‌هایی را به صورت دور کاری دارید. پس از این مرحله از طریق چک کردن وبسایت‌های کاریابی می‌توانید شغل مورد نظر خود را پیدا کرده از دیگر راه‌های پیدا کردن فرصت‌های شغلی دور کاری می‌توان به کانال‌ها و گروه‌هایی اشاره کرد که در شبکه‌های اجتماعی مختلف مشغول به فعالیت هستند و می‌توانید به راحتی در آن‌ها عضو شده و از جدیدترین درخواست‌های کارفرما برای جذب نیروی دور کار مطلع شوید به طور معمول پس از دیدن چنین آگهی‌هایی می‌توانید درخواست خود را با کارفرکای مورد نظر مطرح کنید. کارفرما ویژگی‌ها و توانایی‌های شما را بررسی کرده و بر این اساس به درخواست همکاری شما پاسخ می‌دهد.

نکات جهت افزایش بهره‌ وری ضمن دور کاری

در زمان انجام دور کاری با رعایت چند نکته می‌توانید کیفیت کار خود را افزایش دهید. از جمله نکاتی که بهتر است هم کارفرما و کارکنان به آن‌ها توجه داشته باشند، داشتن یک برنامه‌ریزی منسجم و دقیق است.  دور کاری از جمله شغل‌هایی است که زمان آن انعطاف‌پذیر می‌باشد اما باید دقت داشته باشید که این انعطاف‌پذیر بودن سبب کوتاهی شما در انجام مسئولیت‌هایتان نشود. به این منظور روزانه ساعات مشخصی را تعیین کرده و در آن زمان‌ها کار خود را انجام دهید. توجه به این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است و بی‌توجهی به آن می‌تواند سبب فرسودگی، انجام ندادن به موقع کار‌ها و در نهایت بی‌انگیزگی شود.

برای انجام وظایف خود یک اولویت‌بندی در نظر بگیرید و با توجه به آن مسئولیت‌های خود را بر اساس میزان اهمیت و اولویتی که برای شما دارند انجام دهید.

 

در دوران کرونا مزایای دورکاری چیست؟

همانطور که پیش‌تر هم گفته شد، تعداد قابل توجهی از نیروهای کار با شروع همه گیری ویروس کرونا، مشاغل خود را به صورت حضوری تعطیل کرده و به مشاغل دورکاری روی آوردند. شاید بتوان فاصله گذاری‌ های اجتماعی را به عنوان مهمترین عامل در این زمینه برگزید. از مزایای دورکاری در کرونا نه تنها می‎‌توان به پیشگیری از این بیماری منحوس اشاره کرد، بلکه شاید بتوان آن را به نفع صنعت مشاغل فریلنسری و توسعه و گسترش آن دانست!

 

مقاله مرتبط:  22 تا از بهترین فیلم انگیزشی موفق سینما که حتما باید دید!

مزایا و معایب دورکاری برای کارمندان

این روش کار کردن مزایا و معایبی به همراه دارد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

دورکاری به داشتن سبک زندگی انعطاف‌ پذیر کمک می‌کند. افرادی که به صورت دورکاری فعالیت می‌کنند می‌توانند در بازه‌های زمانی دلخواه فعالیت خود را انجام دهند. به عنوان مثال برخی از افراد در ساعت‌های شبانه تمرکز بیشتری برای فعالیت دارند، به همین دلیل با انجام دورکاری می‌تواند در این زمان‌ها مشغول به کار شوند. سلامت روحی و جسمی از دیگر مزایای دورکاری برای کارمندان است. معمولاً ساعت کاری مشخص و رأس ساعت حاضر شدن در محل کار می‌ تواند استرس زیادی را برای فرد به همراه داشته باشد. این روش کار کردن باعث می‌شود فرد در محیطی که آرامش بیشتری دارد به انجام فعالیت‌های خود مشغول شود. البته در کنار تمام مزایای گفته شده معایبی مانند گوشه‌ گیری، کاهش انگیزه، نداشتن دسترسی فوری به همکاران و … ازجمله مهم‌ترین معایب دورکاری برای کارمندان هستند.

مزایا و معایب دورکاری برای کارمندان

معایب دورکاری چیست؟

 

در این بخش از مقاله دورکاری یعنی چه به معایب دورکاری می پردازیم. مسلما مشاغل فریلنسری نیز مثل سایر حوزه‌ها در کنار مزایای بسیار خود معایبی را به همراه دارد که در قسمت زیر به برخی از آن‌ها می‌پردازیم. دور کاری با وجود تمام مزایایی که برای کارکنان نیز کارفرما دارد، از معایبی نیز برخوردار است که در این قسمت به توضیح بیشتر در این خصوص می‌پردازیم. یکی از مهم‌ترین معایب دور کاری برای کارکنان نداشتن بیمه است. در کار حضوری کارکنان از مزایایی نظیر بیمه، حق اولاد، پاداش، مرخصی و. . برخوردار هستند که شخص دور کار از چنین مزایایی نمی‌تواند استفاده کند. عیب دیگر این شغل‌ها دائمی نبودن آن‌ها است. به این معنا که هیچ تضمین شغلی وجود ندارد و اگر کارفرما بخواهد، شما باید کاری که در حال انجام آن هستید را ر‌ها کنید.

از جمله معایب دور کاری برای کارفرما هم باید به این نکته اشاره کرد که در طی کار حضوری یک رابطه صمیمی بین کارکنان و کارفرما ایجاد می‌شود که این موضوع خود می‌تواند سبب افزایش کیفیت کار در کارکنان شود که در شرایط دور کاری نمی‌توان از این خاصیت استفاده کرد.  در دور کاری کارفرما نظارت مستقیمی بر روی کار کارکنان ندارد و این خود از دیگر معایب موجود است. عدم نظارت کارفرما خود یکی از دلایل اصلی حواس پرتی و کم کاری کارکنان می‌باشد.

1. نداشتن بیمه و مزایا

در حالی که یک کارمند (در بیشتر موارد) واجد شرایط دریافت بیمه و مزایایی مثل انواع کارت تخفیف محصولات یا خدمات، مرخصی با حقوق، حق اولاد، حق مسکن و … است، به ندرت پیش می‌آید که یک شخص دورکار چنین مزایایی را دریافت کند. از آنجا که فریلنسرها دارای مشاغل آزاد هستند، معمولاً خود ملزم به پرداخت بیمه در صورت تمایل خواهند بود.

2. ناپیوستگی شغلی

جالب است بدانید که مشاغل فریلنسری در پاره‌ای از مواقع به صورت موقتی و مقطعی هستند و نمی‌توان به آن‌ها به چشم یک شغل ثابت نگاه کرد. برای مثال ممکن است پروژه‌ ای شروع شده و پس از مدتی برای همیشه پایان یابد. از طرفی دیگر ممکن است بین دو پروژه مختلف یعنی از زمان پایان پروژه اول تا زمان شروع پروژه دوم مدتی وقفه بیوفتد. این مورد سبب می‌ شود که برای مدتی بیکار بمانید.

3. مسئولیت‌ های بیشتر

وقتی دورکاری را انتخاب می‌کنید، باید این موضوع را در نظر بگیرید که تمام مسئولیت‌ها از جمله پیشرفت در کارتان، حسابرسی‌ها و حتی گاهی پرداخت مالیات بر عهده شخص شما خواهد بود که نباید از زیر بار مسئولیت آن‌ها شانه خالی کنید. پیشنهاد می‌شود مقاله دیگر ما درباره مزیت رقابتی را بخوانید.

معایب دورکاری

 

4. انزوا

اگر اجتماعی و به عبارت دیگر برون گرا هستید؛ باید این مسئله را به شما بگویم که کارهای فریلنسری ممکن است کمی برای شما آزار دهنده باشند. چرا که این دسته از مشاغل شما را از کارهای تیمی و محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا که به آن‌ها علاقمندید، دور خواهند کرد. اما اگر درون گرا هستید و از اجتماع فرار می‌کنید این گزینه را می‌توانید مورد مثبتی تلقی کنید، زیرا می‌توانید بدون وابستگی به دیگران کارهای خود را انجام دهید.

مزایا و معایب دورکاری برای مدیران

از مهم‌ترین مزایای دورکاری برای مدیران، بهره وری بالاتر است. به همین دلیل بیشتر مدیران به دورکاری علاقه بیشتری دارند. در فعالیت‌های دورکاری کارمندان برای انجام درست و دقیق کار‌های خود تلاش بیشتری می‌کنند و کیفیت کار‌های انجام شده نیز بالاتر است. قطعاً دورکاری هزینه‌های بسیار کمتری را برای مدیران به همراه خواهد داشت. هزینه ایجاد محیطی اداری به همراه تجهیزات لازم که کارمندان بتوانند در آن کار کنند در فعالیت‌های دورکاری حذف می‌ شود. کارمندان دورکار مدت زمان طولانی‌تری با سازمان در ارتباط هستند و همین باعث می‌شود پس از مدتی تیم قوی و پایداری برای انجام پروژه‌های مختلف وجود داشته باشد. اعتماد و شناخت بیشتری بین افراد وجود داشته و میزان بالاتری از وفاداری وجود دارد. مدیران نیز با داشتن نیرو‌های دورکار با مشکلات مختلفی ازجمله افزایش میزان حواس پرتی کارکنان، کاهش قابلیت اطمینان در شروع کار، مسئولیت‌پذیری کمتر و جامعه گریزی از مهم‌ترین معایب دورکاری برای مدیران هستند.

سیستم مدیریت دورکاری

 

در این بخش از مقاله دورکاری چیست به سیستم مدیریت دورکاری می پردازیم. کسب ‌وکارها باید در وهله اول نیازهای خود را بسنجند و ببینند کدام بخش از کارها را می‌توان به صورت دورکاری انجام داد و برای هر بخش چه مقدار بودجه باید در نظر گرفت. با نگاهی دقیق کسب ‌وکارتان را تحلیل کنید. این مرور کردن می‌تواند توجه شما را به بخش‌هایی از کسب ‌وکارتان جلب کند که ممکن است به اندازه کافی به آن بها نداده باشید.

مقاله مرتبط:  افزایش درآمد با کوچینگ کسب و کار + 6 راه تاثیرگذار

 

به عنوان مثال، در دوران کرونا گرایش‌های مصرف‌کنندگان عمدتاً تغییر کرده و آنها بیشتر به سوی خریدهای آنلاین روی آورده‌اند. شرکت‌هایی که پیش از این رویکرد خاصی برای پیوستن به تجارت الکترونیک نداشتند، برای آن که از رقبا عقب نمانند، باید با سرعت بیشتری بستر و زیرساخت‌های لازم برای پیوستن به دنیای آنلاین را فراهم کنند و به مشتریان این امکان را بدهند که به صورت آنلاین خرید کنند. آن‌ها باید با آغوش باز به استقبال ابزارهایی بروند که حضور آنها را در فضای آنلاین میسر می‌سازد. استفاده از نیروی متخصصی که پروژه‌هایشان را به صورت دورکاری انجام و تحویل دهند، یکی از گزینه‌هایی است که این شرکت‌ها پیش‌رویشان دارند.

اگر شما هم در زمره شرکت‌هایی هستید که هنوز به تجارت الکترونیک نپیوسته‌اید، و در این زمینه با سوال‌ها وچالش‌های بسیاری مواجه هستید، دوره کوچینگ فروش و برندسازی شخصی می‌تواند برای شما مفید باشد. اگر هم به توصیه‌های تخصصی افرادی نیاز دارید که به خوبی با فراز و نشیب‌های این مسیر آشنا هستند، همین حالا با ما تماس بگیرید.

معایب دور کاری

 

در مرحله بعد باید ببنید چه حجمی از کارتان قرار است از طریق دورکاری انجام شود. اگر 20 درصد از پروژه‌هایتان باید به صورت دورکاری انجام شود، به یک سیستم مدیریت دورکاری نیاز خواهید داشت. با استفاده از این سیستم می‌توانید در زمان و هزینه‌هایتان صرفه‌جویی کنید، کیفیت کار را بهبود بخشید و از دوباره کاری یا موازی کاری بپرهیزید. به عنوان مثال موقعیتی را در نظر بگیرید که برای اتمام یک پروژه به 10 نفر نیروی دورکار نیاز دارید. هر کدام از این افراد مسئولیت متفاوتی به عهده دارند و قرار است بخش جداگانه‌‌ای را در یک زمان مشخص انجام داده و تحویل دهند. هر یک از این افراد در زمینه مشخصی تخصص و مهارت دارند و مبلغی که باید به آنها پرداخت کنید، متفاوت است.

در چنین شرایطی به یک سیستم مدیریت دورکاری نیاز دارید تا بتوانید بر روند پیشرفت پروژه‌هایتان نظارت داشته باشید. به علاوه زمانی که نیاز دارید افراد بیشتر و جدیدی را استخدام کنید، تاریخچه مصاحبه‌هایتان با افراد قبلی را به شما نمایش می‌دهد تا راحت‌تر و سریع‌ تر افراد مناسب را به کار بگیرید. این که بخواهید با همان فریلنسرهای قبلی کار کنید، ایده‌ فوق‌العاده‌ای است اما گاهاً باید به دنبال استخدام کردن افراد جدیدی باشید که می‌ توانند به شکلی متفاوت و مبتکرانه کارها را انجام دهند. شاید در ابتدا به نظر ریسک زیادی داشته باشد اما مطمئناً می‌ تواند مزایای بسیاری برایتان به همراه بیاورد. به هنگام استخدام فریلنسرها، سابقه فعالیت آنها، توصیه نامه‌ها و نمونه کارهایشان را بررسی کنید و افردی را انتخاب کنید که برای نیازها و بودجه شما بهترین و مناسب‌ ترین هستند.

دورکاری یعنی چی

 

نتیجه گیری

 

به عنوان سخن پایانی باید گفت در این مقاله به توضیح بیشتر در خصوص دور کاری و مزایا و معایب آن پرداختیم. دانستید دور کاری به شلغلی تعلق می‌گیرد که امکان انجام آن‌ها در خانه وجود دارد و نیازی به حضور فیزیکی در محل کار نیست دور کاری برای کارکنان و کارفرما مزایا و معایبی را به همراه دارد. از جمله مزایای آن هم می‌توان به این موارد اشاره کرد که در دور کاری نیاز به پرداخت هزینه‌های رفت و آمد نیست. زمان دور کاری منعطف بوده و می‌توان با توجه به برنامه روزانه در زمان مناسب کار خود را انجام دهید به واسطه دور کاری محدودیت‌هایی نظیر محدودیت مکانی از بین رفته و به دنبال آن کارفرما می‌تواند از نیروی متخصص مورد نظر خود هر چند در محلی دوری هم که باشد، استفاده کند. معایب آن هم برای کارکنان ثابت نبودن آن و نداشتن مزایای شغل ثابت نظیر بیمه، پاداش و… است.

 

تصمیم با شما است؛ می‌خواهید از دل چالش‌هایی از قبیل کرونا یا شرایط نابسامان اقتصادی فرصت‌سازی کنید یا ترجیح می‌دهید منتظر بمانید تا شرایط به وضعیت عادی برگردد و شما فعالیت‌هایتان را از سر بگیرید. تفاوتی ندارد که مدیر کسب و کار شخصی‌تان باشید و یا یک فریلنسر دورکار در هر صورت برای موفقیت در مسیر شغلی تان نیاز به کشف برند شخصی و قدم در مسیر برندسازی شخصی خواهید داشت. اکنون که می دانید دور کاری چیست، به لطف تکنولوژی‌ها و ابزارهایی که عموم مردم به آن‌ها دسترسی دارند، می‌توانید کارها و پروژه‌هایتان را به صورت دورکاری انجام دهید. از مهارت و تجربه نیروی متخصص بهره بگیرید و در زمان و هزینه‌تان صرفه‌جویی کنید. می‌توانید تجربیات و توصیه‌هایتان را در زمینه دورکاری با ما در میان بگذارید. اگر نمی‌دانید از کجا باید کارتان را شروع کنید، با ما تماس بگیرید.

 

برخی از سوالات رایج:

 

1-دورکاری چیست؟

دورکاری به مشاغلی گفته می شود که کارمندان کار خود را در منزل یا هرجای دیگر از راه دور انجام میدهند و نیازی نیست هر روز به دفتر رسمی کارشان رفت و آمد داشته باشند.

2-مزایای دورکاری چیست؟

بهره گرفتن از نیروی کار متخصص، صرفه‌ جویی در هزینه‌ ها، کیفیت عالی، سرعت بالا، انعطاف پذیری، استقلال، کنترل حجم کار، دسترسی نامحدود به افراد با استعداد، بهبود شرایط کاری کارمندان و افزایش رضایت شغلی و …

ارسال نظرات

  1. به نظرم مهم ترین اصل تو داشتن یه دورکاری موفق و بهره بردن از مزایا و در امان بودن از معایب احتمالی این روش ایجاد انگیزه در کارکنانه.یعنی یه کارفرما باید بتونه با صحبت کردن و ایجاد یه رابطه موثر با کارمند همیشه سطح انگیزه و مسئولیت پذیری کارمندش رو بالا نگه داره.تا کارمندهم بتونه با هدفمندی کارهاشو دنبال کنه.و درباره اهمیت رابطه کارمند و کارفرما من مقاله های زیادی رو تو سایت های معتبری مثل فوربز و دانشگاه کسب و کار و…. خوندم که به نظرم هر کارفرما و کارمندی نیاز به خوندن این مطالب و اگاهی تو این زمینه رو داره

  2. ممنون از مقاله مزایا و معایب دورکاری . خیلی خوب بود ولی ای کاش دورکار ها هم بیمه میشدن.

    1. سلام و عرض ارادت.
      ای کاش…

  3. سلام روز بخیر
    یکی از مزایای اومدن کرونا باب تر شدن مشاغل اینترنتی و دورکاری بود بنظرم
    واقعا مزایای دورکاری خیلی بیشتر از معایبشه

  4. مزایا و معایب دورکاری برای مدیران خیلی خوب بود، سپاس

    1. ممنون از همراهی شما

  5. سلام ممنون از اینکه اینقد خوب توضیح دادین دورکاری یعنی چه
    استفاده کردیم استاد

    1. سلام وقت بخیر، مرسی از همراهی شما دوست خوبم

  6. سلام روز بخیر
    مدیریت دورکاری هم موضوع خیلی مهمی هست که بهش اشاره کردید. مطلب خوبی بود. سپاس

    1. سلام و درود، ممنون از همراهی شما

  7. درود بر شما
    مطالب سایت شما فوق العاده خوبن، ممنونم ازتون
    میخواستم نظرمو راجب دورکاری بگم، از مزایایی دورکاری در کرونا که هرچی بگیم کم گفتیم واقعا،
    اما معایب دورکاری هم خیلی مهمه که بهش پرداخته بشه،
    من الان حدودا 2 ساله دارم دورکاری میکنم بشدت کم حوصله شدم و دیگه فکر میکنم نمیتونم تو محیط کاری باشم، همش میخوام یه جا ساکت باشم در صورتی که قبلا اصلا اینجوری نبودم.
    بنظرم این بزرگترین ایراد دورکاری بوده، هم برای خودم هم دوستان دورکار دیگه ام. رفتیم بسمت افسردگی.

  8. مزایای دورکاری برای مدیران بنظر من بیشتره تا کارمندا

  9. سلام وقت خوش
    مقاله خیلی خوبی بود که درباره دورکاری چیست خوندم، به نکات خیلی خوبی اشاره کردید.
    لطفا سایت هایی که میشه از طریقشون پروژه برای دورکاری گرفت رو هم معرفی کنید.
    بازم خیلی ممنونم ازتون.

    1. سلام دوست عزیز، ممنون از شما، لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر به واتس اپ شماره 09206968003 پیام بدهید.

  10. سلام ممنون از مقاله خوبتون.
    هر شغلی مزایا و معایب خودشو داره دورکاری هم همینطور، اما مزایای دورکاری از معایبش خیلی بیشتره.

  11. خیلی ممنون بابت توضیحات خوبتون.

  12. سپاس از توضیحات کامل و عالی شما. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.