برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

تا حالا فکر کردید چی شد استارت‌ آپ‌ هایی مثل آمازون، گوگل، اپل، اوبر و امثال آن به یک ابر برند تبدیل شدند؟ البته نمونه این استارت‌ آپ‌ ها در ایران کم نیستند. به عنوان مثال دیجی کالا را در نظر بگیرید؛ استارت‌ آپی که کار خود را با یک ایده و همکاری دو برادر شروع کرد اما در حال حاضر بیش از 4800 کارمند دارد و به بزرگترین خرده‌ فروش آنلاین در خاورمیانه تبدیل شده است.

 

وقتی داستان موفقیت برندهای بزرگ را بررسی می‌ کنید، متوجه می‌ شوید همگی یک وجه اشتراک دارند: آن‌ها توانسته‌اند یک مزیت رقابتی پایدار ایجاد کنند.

 

پس اگر شما هم قصد دارید جا پای این شرکت‌ها بگذارید، یک کسب و کار چند میلیون دلاری راه اندازی کنید یا کسب و کار خود را توسعه دهید و درآمدتان را چند برابر کنید، با ما همراه باشید. در این مقاله کوچینگ استارت‌ آپ‌ را مرور می‌کنیم، استارت‌آپ‌هایی که کار خود را از یک اتاق یا گاراژ شروع کردند و امروزه کمتر کسب و کاری می‌تواند با آن‌ها رقابت کند. شما را گام به گام پیش می‌رویم تا؛

 

  • به تفاوت میان مزیت و ویژگی پی ببرید؛
  • با مفهوم مزیت رقابتی آشنا شوید؛
  • ارزیابی کنید و ببینید وضعیت رقابت در صنعت شما چگونه است؛
  • مزیت های رقابتی کسب و کار خود را بشناسید؛
  • برای خود یک مزیت رقابتی خلق کنید؛
  • به فکر راهی برای ماندگار شدن این مزیت رقابتی باشید؛

 

و در نهایت به یک کسب و کار پیشرو در صنعت خود تبدیل شوید.

 

مزیت همان ویژگی نیست!

آیفون 12 پرو مکس - Iphone 12 promax

 

نباید مزیت و ویژگی را با هم اشتباه گرفت. ویژگی بخشی از یک محصول یا خدمات شما است که برای مشتری ملموس است. وقتی مشتری می‌داند محصول شما چه ویژگی‌ هایی دارد، بهتر می‌ تواند با آن محصول و نحوه عملکرد آن ارتباط برقرار کند. ابعاد، وزن، رنگ، طراحی، نکات فنی یا تکنولوژی‌های به کار رفته در یک محصول، در حقیقت ویژگی‌ های آن محصول هستند.

 

به عنوان مثال گوشی آیفون 12، یک صفحه نمایش Super OLED به ابعاد 1/6 اینچ دارد، به 2 دوربین 12 مگاپیکسلی با قابلیت تصویربرادی 4k مجهز شده است. این‌ها ویژگی‌ های آیفون 12 هستند.

 

مزیت تأثیر مثبتی است که مشتری با خرید محصول شما از آن بهره‌مند می‌شود، ارزشی که محصول شما در زندگی یا کسب و کار او ایجاد می‌ کند، مشکلی که محصول شما حل می‌کند یا نیازی که برآورده می‌کند. آیفون 12 با توجه به ویژگی‌ هایی که به آن اشاره شد، چه مزیتی برای مشتریان دارد؟ این گوشی می‌تواند لحظه‌های خاطره‌انگیز شما را با کیفیت فوق‌ العاده بالایی ضبط کند. با کمک آن می‌توانید از محصولات خود تصویربرداری کنید و آن‌ها را در رسانه‌های اجتماعی به فروش برسانید.

 

مقاله مرتبط:  0 تا 100 برندسازی شخصی در 5 مرحله ساده

 

مزیت رقابتی چیست؟ برگ برنده شما در بازار داغ رقابت

 

چان کیم در کتاب استراتژی اقیانوس آبی بازار را به یک کیک تشبیه می‌کند و می‌گوید اگر می‌خواهید سهم بیشتری از این کیک داشته باشید باید کاری کنید این کیک بزرگ‌تر شود. اما چگونه؟ با خلق یک اقیانوس آبی یا همان مزیت رقابتی.

 

مزیت رقابتی مجموعه‌ای از عوامل است که باعث می‌شود مشتریان شما را به رقبایتان ترجیح دهند. شرایطی که یک کسب و کار فراهم می‌کند تا متمایز از رقبا ظاهر شود. برای درک بهتر مزیت رقابتی با هم نگاهی می‌اندازیم به داستان هنری فورد و درخشش او در صنعت خودروسازی.

 

تا سال 1908 خودروسازان آمریکایی فقط اتومبیل‌های لوکس و دست‌ساز تولید می‌کردند که قیمت آن دو برابر دستمزد یک خانواده آمریکایی بود. بنابراین فقط اشراف زادگان و ثروتمندان توان خرید آن را داشتند. تا این که هنری فورد خودروی مدل T را به بازار عرضه کرد.

 

این خودرو در یک رنگ و با کیفیت بسیار خوب تولید می‌شد و بهای آن نصف خودروهای لوکس آن زمان بود: 850 دلار. در واقع فورد توانست با نوآوری در تولید و کاهش هزینه‌ها یک مزیت رقابتی ایجاد کند و سهم بیشتری از بازار خودروسازی را به خود اختصاص دهد.

 

مزیت رقابتی چیست

چند پیشنهاد برای خلق یک مزیت رقابتی

 

اگر به دنبال مثال برای مزیت رقابتی هستید با ما همراه باشید. برای ایجاد یک مزیت رقابتی، بی‌شمار گزینه پیش رو دارید که می‌توان اغلب آن‌ها را در یکی از این سه دسته قرار داد:

 

تولید محصول

 

ست گادین در کتاب گاو بنفش به این نکته اشاره می‌کند که فعالیت‌های بازاریابی برای یک محصول از آن لحظه‌ای آغاز می‌شود که شما شروع به ساخت و طراحی محصول می‌کنید. به عبارت دیگر دغدغه‌های بازاریابی باید در تمامی مراحل ساخت یک محصول از طراحی وتولید گرفته تا قیمت‌ گذاری و فروش لحاظ گردد.

 

باید از همان روز اول به این مسئله فکر کنید که محصول شما چه ویژگی‌هایی داشته باشد، مشتریان آن را می‌خرند و به دیگران توصیه می‌کنند محصول شما را خریداری کنند. این دقیقاً همان سیاستی است که هنری فورد داشت؛ او توانست خودرویی با کیفیت مطلوب و قیمت پایین تولید کند و بازار هدف خود را گسترش دهد. به این ترتیب اغلب خانواده‌های آمریکایی صاحب خودرو شدند.

 

بسته بندی محصول نیز یکی دیگر از جنبه‌های مهمی است که به شما در خلق مزیت رقابتی کمک خواهد کرد. فروشگاه بزرگی را در نظر بگیرید که اجناس متنوعی درون قفسه‌هایش چیده شده است. به نظر شما مهم‌ترین عاملی که توجه مشتریان را جلب می‌کند و آن‌ها را نسبت به محصول شما کنجکاو می‌کند، چیست؟

 

با کمک یک بسته‌بندی با طراحی خلاقانه و جالب توجه می‌توانید یک تمایز ایجاد کنید تا مشتریان شما را بر رقبایتان ترجیح دهند. بسته‌بندی‌های سازگار با محیط زیست، بسته‌بندی‌هایی که بتوان به راحتی آن‌ها را باز کرد، بسته‌بندی‌هایی که بتوان دوباره از آن‌ها استفاده کرد، بسته بندی‌های خاص و متفاوت، همواره مورد استقبال مشتریان قرار می‌گیرند و به بیشتر شدن فروش محصولات کمک می‌کنند.

 

علاوه بر آن در فضای مجازی شاهد ظهور پدیده‌ای مشهور به Unboxing (بسته‌ گشایی) هستیم. بسیاری از کاربران از لحظه باز کردن بسته بندی محصولاتی که خریده‌اند، فیلم می‌گیرند و آن را در شبکه‌های اجتماعی همچون یوتیوب و اینستاگرام منتشر می‌کنند.

 

اگر بسته بندی محصول شما این اقبال را پیدا کند که مشتریان شما از آن فیلم گرفته و فیلم آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند، بدون تردید شما در به وجود آوردن یک مزیت رقابتی موفق عمل کرده‌اید و می‌توانید مطمئن باشید مشتریان بیشتری از شما خرید خواهند کرد.

 

پیشنهاد می کنیم مقاله سیستم سازی در کسب و کار را حتما مطالعه کنید.

 

تجربه خرید

 

انسان امروز چنانچه پر مشغله است که ترجیح می‌ دهد تمام مایحتاج خود را به صورت آنلاین خرید کند تا مجبور نباشد مدتها در ترافیک یا پشت صندوق فروشگاه منتظر بماند تا محصولات موردنظرش را خریداری کند. برای همین است که روز به روز بر شمار کسب و کارهایی اضافه می‌شود که محصولات یا خدمات خود را به صورت آنلاین می‌فروشند. راهکارهای مختلفی برای بهتر شدن تجربه خرید آنلاین وجود دارد.

 

به عنوان مثال می‌توانید این امکان را به مشتری بدهید که محصولات مختلف را با هم مقایسه کند و تصمیم‌ گیری را برای او راحت‌تر کنید. یا باشگاه وفاداری مشتریان داشته باشید و با پیشنهادهای شگفت انگیز تجربه خرید را برای او لذت‌بخش کنید.توجه داشته باشید که تجربه خرید صرفاً به فروشگاه‌ های آنلاین محدود نمی‌ شوند و شما می‌ توانید در فروش حضوری هم یک تجربه خاطره‌انگیز برای مشتریان رقم بزنید و تجربه خرید را به یک مزیت رقابتی برای خود تبدیل کنید؛ شرایطی فراهم کنید تا مشتریان از شما خرید کنند نه رقبایتان.

 

خدمات پس از فروش

 

خدمات پس از فروش نقش بسزایی در تکرار شدن خرید از فروشگاه شما دارد. با ارائه دادن خدمات پس از فروش با کیفیت و متفاوت، در واقع یک مزیت رقابتی مشتریان را متقاعد کنید که محصولات مورد نیازشان را از شما خریداری کنند نه رقبایتان. به عنوان مثال فرض کنید شما ماشین‌ آلات صنعتی می‌ فروشید.

 

می‌توانید هر 6 ماه یک بار خدمات رایگان سرویس تجهیزات را به مشتریان ارائه دهید. یا هر خدمات دیگری که باعث می‌شود شما از مشتریان متمایز شده و نسبت به آن‌ ها یک مزیت رقابتی داشته باشید. پیشنهاد می‌شود با آموزش فروش مجموعه علی‌ مس‌ چی آشنا شوید.

 

مزیت های رقابتی

خلق مزیت رقابتی در 4 مرحله

 

پیشنهاد می‌کنیم قبل از آن‌ که به طور جدی درباره خلق یک مزیت رقابتی فکر کنید، زمان بگذارید و بازار هدفتان را به دقت بررسی کنید. با پشت سر گذاشتن مراحل زیر و پاسخ دادن به پرسش‌های زیر می‌ توانید به ایده واضح‌ تری برای خلق مزایای رقابتی دست یابید.

 

مرحله اول: بررسی رقبا

 

در ابتدا رقبایتان را زیر ذره‌ بین بگذارید و ببینید آن‌ ها در چه زمینه‌ هایی خوب عمل کرده‌ اند؟ در چه زمینه‌ هایی نتوانسته‌ اند توقعات مشتریان را برآورده سازند؟

 

مرحله دوم: بررسی مخاطبین هدف

 

حال باید مخاطبین هدفتان را به دقت تجزیه و تحلیل کنید و ببینید آن‌ها چه نیازها، خواسته‌ ها، ارزش‌ ها و اولویت‌ هایی دارند؟ کدام یک از نیازهای اساسی و مهم مشتریان از دید رقبایتان پنهان مانده است؟ کدام یک از نوآوری‌ های صنعت شما توانسته نظر مثبت آن‌ها را جلب کند؟

 

مرحله سوم: بررسی گزینه های پیش رو

 

پاسخ سوالات فوق را روی کاغذ بیاورید. فکر می‌ کنید در کدام یک از این سه دسته شانس بیشتری برای خلق مزیت رقابتی دارید؛ تولید محصول، تجربه خرید و خدمات پس از فروش؟ تمامی ایده‌هایتان را بنویسید. هیچ محدودیتی برای خودتان قائل نشوید. فرض کنید، به اندازه کافی زمان، بودجه و نیروی انسانی در اختیار دارید. تا می‌توانید ایده‌ پردازی کنید و گزینه‌های مختلف را برای خودتان لیست کنید.

 

مرحله چهارم: خلق مزیت رقابتی

 

فکر می‌کنید از میان لیستی که در مرحله قبل تهیه کردید، کدام گزینه سریع‌ تر، بهتر یا ساده‌ تر است؟ ترجیح می‌دهید کارتان را با کدام گزینه شروع کنید؟ فکر می‌کنید این گزینه تا چه اندازه مبتکرانه است؟

 

تبریک می‌گویم توانستید با پشت سر گذاشتن چند مرحله ساده برای محصول/ خدمات خود یک یا چند وجه تمایز ایجاد کنید. اما در این نهایت یک سوال چند میلیون دلاری مطرح می‌شود: فکر می‌کنید عمر این مزیت رقابتی چقدر است؟

 

پیشنهاد می کنیم مقاله دیسیپلین شخصی چیست را نیز حتما مطالعه کنید.

 

مزیت رقابتی پایدار؛ ایده ای ناب برای خنثی کردن تهدید رقبا

 

مزیت رقابتی شما هر قدر هم که جذاب باشد، نمی‌تواند تا ابد ماندگار باشد. به عنوان مثال می‌توانید بار دیگر داستان هنری فورد را در نظر بگیرید که توانست با عرضه اتومبیل فورد مدل T تا مدت‌ها در بازار خودروسازان حرف اول را بزند.

 

تا این که یک ایده بکر به ذهن آلفرد سلون، مدیرعامل جنرال موتورز خطور کرد: برای هر سلیقه و بودجه‌ای یک خودرو تولید می‌کنیم. او راحتی سرنشین، زیبایی خودرو و معقول بودن هزینه‌ ها را در دستور کار خود قرار داد و توانست سهم 20 درصدی خود را از بازار خودرو به 50 درصد افزایش دهد. این نقطه پایانی بود به روزهای اوج فورد: سهم این شرکت از بازار خودرو به 20 درصد کاهش یافت.

 

در دنیای تجارت به وفور با این گونه داستان‌ ها مواجه می‌ شویم. صاحبان کسب و کار کلی زمان و انرژی صرف می‌کنند تا برای محصولات و خدمات خود یک مزیت رقابتی خلق کنند. اما طولی نمی‌کشد که؛

  • افراد جدیدی وارد بازار می‌شوند و با ایده‌های بکر خود، جریان رقابت را به نفع خود تمام می‌کنند؛
  • گرایش مصرف کنندگان تغییر می‌کند و دیگر نسبت به محصولات شما و مزایای آن رغبتی نشان نمی‌دهند؛
  • رقبا شما را الگو قرار می‌دهند و مزیت رقابتی شما را کپی می‌کنند؛
  • مدل‌های کسب و کاری تغییر می‌کنند و آنچه تا دیروز یک فاکتور رقابتی محسوب می‌شد، دیگر نمی‌تواند برای مشتریان ارزش آفرین باشد.
  • تکنولوژی با سرعتی غیرقابل پیش بینی در حال رشد است و اگر شما نتوانید خودتان را با سرعت تغییر دهید، بدون تردید از گردونه رقابت حذف خواهید شد.

 

مزیت رقابتی در کسب و کار

 

با این اوصاف باید مزیت رقابتی را به صورت یک فرآیند مستمر در نظر بگیرید که نمی‌توان برای آن یک نقطه آغاز و یک نقطه پایان متصور شد. به علاوه نباید خودتان را به یک یا چند مزیت رقابتی مشخص محدود کنید. فاکتورهای رقابتی اگر پایدار باشند، رقبا نمی‌توانند به راحتی آنها را تقلید کنند و برای یک مدت زمان طولانی، پیشرو بودن شرکت را تضمین می‌کند. شرکت‌ هایی که همواره؛

  • به فکر ارزش آفرینی برای مشتریان هستند نه صرفاً افزیش دادن آمار فروششان
  • شرایط بازار را رصد می‌کنند
  • از تکنولوژی‌های جدید بهره می‌گیرند
  • حواسشان به گرایش‌های نوین بازار و مصرف‌کنندگان است
  • در خلق مزیت رقابتی پایدار موفق عمل می‌کنند

 

مقاله مرتبط:  آیا واقعاً کوچینگ مؤثر و نتیجه‌ بخش است؟

 

انواع مزیت ‌های رقابتی چیست؟

 

حال که تا حد زیادی با مزیت رقابتی آشنا شدید وقت آن رسیده است که در خصوص انواع مزیت‌ رقابتی صحبت کنیم. استراتژي‌های تجاری موفق آن‌ هایی هستند که از قابلیت‌ها و شایستگی‌ های کسب و کار برای رفع نیازهای مشتری به نحوی که منجر به مزیت رقابتی در کسب و کار شود استفاده می‌کنند.

 

توجه داشته باشید هر چقدر اطلاعات شما در خصوص مزیت رقابتی بیشتر باشد، احتمال موفقیت شما در کسب و کاری که دارید نیز بیشتر خواهد شد و ریسک انجام کارها به حداقل می رسد. در ادامه در خصوص دسته بندی‌ های مزیت‌های رقابتی صحبت خواهیم کرد.

 

در یک دسته بندی کلی، مزیت‌های رقابتی به ۵ دسته تقسیم می‌ شوند:

 

مزیت مبتنی بر هزینه

 

این روش بدیهی‌ترین روش دستیابی به مزیت‌های رقابتی است. مشتریان همیشه از قیمت‌ها آگاه هستند و در صورت برابر بودن بقیه عوامل موثر بر خرید محصول، پایین ترین قیمت را انتخاب می‌کنند. قیمت‌های پایین تنها در صورتی پایدار است که هزینه‌ها کم باشد.

 

بنابراین تا حد ممکن سود فروش را پایین بیاورید تا مشتریان بیشتری را جذب کنید. هر چه اعتماد مشتریان شما در ابتدای کار بیشترش شود، میزان فروش شما نیز بیشتر خواهد شد چرا که مشتریان دائمی پیدا خواهید کرد.

 

مزیت خدمات متمایز محصول

 

آیا تا کنون به این مسئله فکر کرده‌اید که مزیت رقابتی چیست؟

 

بی شک یکی از کامل‌ترین تعریف‌های آن، توانایی‌ هایی است که یک شرکت به صورت خلاقانه محصول متمایزی را نسبت به سایر رقبای خود ارائه می‌دهد. بنابراین اگر پیشنهادات به گونه ای متفاوت باشد که مشتریان برای آن ارزش قائل باشند، ممکن است مزیت رقابتی ارائه شده، بیش از پیش افراد را به سود دهی برساند.

 

مزیت برداشتن قدم اول

 

اولین گروه یا اولین شرکتی که محصول جدیدی را ارائه دهند مزیت رقابتی خوبی خواهند داشت چرا که اولین افرادی هستند که چنین موردی را ارائه داده اند و مسلما مشتریان بیشتری را جذب خواهند کرد. چنین مزیتی ممکن است در صورتی رخ دهد که اولین افراد بتوانند بیشترین سهم موجود در بازار را در دست بگیرند و پیش از این که رقبا از آن ها تقلید کنند، میزان فروش و سودهی خود را افزایش دهند.

 

در این مرحله، خلاقیت حرف اول را می زند بنابراین بهتر است در مورد جواب کار حتما یک گروه تشکیل دهید و کلیه جنبه‌های کار را مورد بررسی قرار دهید.

 

متاسفانه بسیاری از محصولاتی که برای اولین بار توسط گروهی ارائه می‌شوند، اگر چه در وهله اول ورود توانسته‌ اند مشتریان زیادی داشنه باشند اما پس از مدتی رقبا توانسته‌اند از آن‌ها پیشی بگیرند و مزیت رقابتی در کسب و کار را به نفع خود تمام کنند. مبتدیان بعدی می‌توانند از اشتباهات این افراد اجتناب کنند و در صرف وقت و پول خود صرفه جویی کنند.

پیشنهاد می‌شود مقاله دیگر ما درباره پرسونای مشتری چیست را بخوانید.

 

مثال برای مزیت رقابتی

 

مزیت مبتنی بر زمان

 

یکی از مهممترین فاکتورهای مزیت‌ های رقابتی، زمان فروش محصولات است. ممکن است گروهی که قصد عرضه محصولی را به بازار داشته باشند، با وجود تمام تلاش خود برای محصول و بی عیب و نقص بودن آن، زمان اشتباهی را برای ارائه محصول انتخاب کنند. زمان عرضه محصولات جدید به بازار می‌تواند در بازارهای با تکنولوژی بالا و مد که عمر محصولات آنها کوتاه است، بسیار مهم باشد.

 

بنابراین مزیت های رقابتی آن گاه موثر واقع می‌ شود که افراد کلیه جنبه‌ های مربوط به یک محصول مانند زمان آن را بتوانند به خوبی بررسی کنند. در شرایط دیگر، توانایی تحویل سریع یا در بازه‌های زمانی بسیار محدود ممکن است به اندازه قیمت محصول مهم باشد. بسیاری از مشتریان برای تحویل سریع یا قابل اعتماد هزینه بیشتری پرداخت خواهند کرد.

 

مزیت مبتنی بر فناوری

 

پیش از اینکه هر محصولی را برای ارائه آماده کنید از خودتان بپرسید مزیت رقابتی چیست؟ و یا فناوری می تواند تاثیری در این مزیت‌های رقابتی در کسب و کار داشته باشد یا خیر؟
هر یک از روش‌های فوق برای دستیابی به مزیت رقابتی ممکن است در زمینه خاصی مرتبط باشد.

 

در دنیای امروز، اساس کار رقابت افراد به احتمال زیاد در حال تغییر است و برندگان کسانی خواهند بود که قوانین کنونی رقابت و نحوه تغییر قوانین را در آینده درک می‌کنند. به نظر می‌رسد افرادی که فراتر از چارچوب اصلی مزیت رقابتی عمل می‌کنند، پیشرفت بیشتری خواهند داشت. ترفند دستیابی به مزیت رقابتی از فناوری این است که از فناوری برای ایجاد نوآوری تجاری استفاده کنید نه اینکه از فناوری به خاطر خود استفاده کنید.

 

مزیت رقابتی در کسب و کار چیست

10 مثال برای مزیت رقابتی

 

در دنیای واقعی هزاران مثال از مزیت رقابتی در کسب و کار وجود دارد که شرکت‌ها و کسب‌ و کار‌های بسیار بزرگ از آن استفاده کرده‌اند.

 

مزیت رقابتی در کسب  کار تسلا

 

یکی از شرکت‌های بسیار بزرگ در دنیا که می‌تواند مثال بسیار خوبی در این زمینه باشد، شرکت خودرو‌سازی تسلا است. تسلا در زمینه تولید خودرو‌های گران قیمت و بسیار لوکس فعالیت می‌کند و می‌توان او را از شرکت‌های بدون رقیب معرفی کرد.

تسلا بخش مهمی از فعالیت خود را برای انجام تحقیق و توسعه در نظر گرفته است، به همین دلیل اگر رقیبی برای او پیدا شود می‌تواند مزیت رقابت خود را حفظ کند. این شرکت روزانه در حال تلاش و بررسی روش‌هایی برای ایجاد خودرو‌های پیشرفته‌تر هستند.

 

گوگل

 

برای همه ما پیش آمده که از موتور جستجوی گوگل استفاده کرده باشیم. این موتور جستجو به اندازه‌ای قدرتمند و پیشرفته است که تمام نیاز‌های افراد در زمینه جستجو را پاسخ می‌دهد. گوگل به صورت منظم در حال تحقیق و توسعه الگوریتم‌های خود است به همین دلیل موقعیت مناسبی نسبت به سایر رقبا کسب کرده است.

 

مزیت رقابتی در شرکت اپل

 

اپل برندی بسیار قوی و شناخته شده در تمام دنیا است. محصولات این شرکت از هر نظر قوی و کاملاً متمایز از محصولات رقبا هستند. طراحی‌های انجام شده توسط اپل به صورتی است که سال‌ها تمام برند‌های دیگر به دنبال ساخت محصولاتی مشابه و یا نزدیک به کیفیت اپل هستند.

 

فیس بوک

 

امروزه سرویسی مانند گوگل پلاس از رقبای بزرگ فیس بوک به شمار می‌رود، اما فیس بوک همچنان از بهترین و بزرگ‌ترین مزیت های رقابتی برخوردار است. تأثیر شبکه را می‌توان از مهم‌ترین عوامل از مزیت عنوان کرد. مدل تبلیغاتی و محتوای شخصی در این شبکه نیز از دیگر دلایل مهم این امر هستند.

 

Zappos

 

این وب سایت یکی از وب سایت‌هایی است که در زمینه خرده فروشی آنلاین فعالیت می‌کند. مزیت رقابتی این شرکت این است که از طریق ارائه خدمات به مشتریان بسیار متمایز از دیگر وب سایت‌ها است.

 

بخش پشتیبانی به سرعت به ایمیل‌های مشتریان پاسخ می‌دهد و حتی اگر محصولی بخواهید که در این فروشگاه وجود نداشته باشد به سرعت از فروشگاه‌های دیگر برای شما تأمین می‌شود. پیشنهاد می‌شود دوره بیزینس کوچینگ علی‌مس‌چی را دنبال کنید.

 

مثال از مزیت رقابتی در کسب و کار

 

پلتفرم Drift

 

برقراری ارتباط با افراد و تعاملات انسانی می‌تواند تأثیر زیادی در مزیت رقابتی ایجاد شده داشته باشد. پلتفرم بازاریابی محاوره‌ای Drift یکی از پلتفرم‌هایی است که تعاملات انسانی را مهم‌ترین هدف تجارت خود می‌داند. برخلاف تمرکز بر اتوماسیون این ابزار بر فروش فرد به فرد تمرکز دارد.

 

سازمان NPR

 

صداقت می‌تواند یکی از مهم‌ترین منابع برتری یک سازمان و کسب‌وکار باشد. سازمان NPR یکی از شرکت‌هایی است که نشان می‌دهد با صداقت می‌توان اعتمادی قوی ایجاد کرد. این برنامه تمام بازخورد مخاطبان خود را، منفی و مثبت پس از پایان برنامه به اشتراک می‌گذارد.

 

محصولات بهداشتی داو

 

داو یکی از شرکت‌های تولید‌کننده محصولات بهداشتی است. این شرکت به جای معرفی محصولات خود فعالیت خود را متمرکز به بخشی کرده تا مردم به کمک آن ارزش‌های خود را مشاهده کنند. زنان را تشویق می‌کند تا از این محصولات استفاده کرده و از ظاهر زیبای خود استقبال کنند.

 

صفر تا صد مزیت رقابتی در کسب و کار

 

شرکت‌ های خودروسازی تویوتا و لکسوس

 

قابلیت اطمینان از مهم‌ترین مزیت های رقابتی در کسب‌وکار‌های مختلف است. این دو شرکت خودروسازی تلاش بی‌وقفه خود را برای کسب اطمینان انجام داده‌اند و خودرو‌هایی با قابلیت اطمینان بسیار بالا تولید کرده‌اند.

 

مزیت رقابتی در کسب و کار آمازون

 

آمازون یکی از وب‌سایت‌های فروش محصولات است که می‌توان آن را بزرگ‌ترین و موفق‌ترین وب سایت‌ها در این زمینه دانست. یکی از دلایل برتری آمازون استفاده از هوش مصنوعی است. آمازون از این قابلیت در تمام فعالیت‌های تجارتی خود استفاده می‌کند.

 

مقاله مرتبط:  اثر هاله ای (Halo effect) چیست؟ 5 تاثیر بر کسب و کار

 

نتیجه‌ گیری

 

برای موفق شدن در بازار به شدت رقابتی این روزها باید به مشتریان یک دلیل قانع کننده دهید تا از شما خرید کنند نه از رقبایتان؛ باید یک مزیت رقابتی خلق کنید. با بررسی دقیق بازار، رقبا و مخاطبین هدف می‌ توانید به یک ایده کلی برسید و بفهمید چه نوع مزیتی می‌تواند رقابت را به سود شما تمام کند.

 

این پایان کار نیست. باید به مزیت رقابتی به چشم یک فرآیند نگاه کنید و همگام با تغییر شرایط خودتان را تغییر دهید و مزیت رقابتی‌تان را بهبود ببخشید. رسیدن به یک مزیت رقابتی پایدار می‌تواند چالش برانگیز باشد اما اگر با پیچ و خم این مسیر آشنا باشید، می‌توانید در صنعت خود پیشتاز باشید.

 

در این مقاله با ذکر چند نمونه مزیت رقابتی سعی کردیم به شما توضیحات کاملی ارائه دهیم. اگر با مطالعه این مقاله هنوز نقطه مبهمی در ذهنتان وجود دارد، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و به صورت رایگان از مشاوره تخصصی آن‌ها بهره‌ مند شوید.

 

یادتان باشد حضور یک بیزینس کوچ حرفه‌ ای و با تجربه می‌تواند به مزیت رقابتی شما تبدیل شود. پس اگر می‌ خواهید در آینده‌ نزدیک به یک شرکت پیشرو در صنعت خود تبدیل شوید، همین حالا یک بیزینس کوچ استخدام کن و از تجربیات او به نفع خودت استفاده کن!

 

برخی از سوالات رایج:

 

1-مزیت رقابتی چیست؟

مزیت رقابتی مجموعه‌ای از عوامل است که باعث می‌شود مشتریان شما را به رقبایتان ترجیح دهند. شرایطی که یک کسب و کار فراهم می‌کند تا متمایز از رقبا ظاهر شود.

2-انواع مزیت ‌های رقابتی چیست؟

مزیت مبتنی بر هزینه 2. مزیت خدمات متمایز محصول 3. مزیت برداشتن قدم اول 4. مزیت مبتنی بر زمان و فناوری.

ارسال نظرات

  1. سلام خیلی عالی و مفید بود
    من تا حالا فکر میکردم مزیت رقابتی جز ویژگی های اون سازمان هست

    1. ممنون از همراهی شما

    2. مرسی از همراهی شما

  2. سلام وقتتون بخیر، یکی از مزیت های رقابتی برای فروش پکیج های آموزشی میتونه هدیه دادن یه دوره کوچیک یا یه سیمینار رایگان به دانشجوها باشه؟

    1. سلام خدمت شما.
      بستگی به میزان هزینه‌ی شما برای هدیه دارد.

  3. سلام وقت شما بخیر ببخشید یه سوالی داشتم،
    مزیت های رقابتی کسب و کار ها توسط بیزینس کوچ قابل شناسایی هست؟ یا باید خودمون شناساییش کنیم؟

    1. سلام دوست عزیز، لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر به واتس اپ شماره 09206968003 پیام بدهید.

  4. پیدا کردن مزیت های رقابتی کسب و کار سخته واقعن. انقد که الان همه رقابتی دارن کار میکنن.

    1. سلام خدمت شما.
      دوست عزیز با کمال احترام برای نظر ارزشمند شما لیکن در صورتیکه با مهارت فروش و پرزنت محصول آشنا باشید، میتوانید فارغ از رقابت‌های نامتعارف محصولات خود را به فروش برسانید.

  5. سلام خیلی ممنون بابت مثال های خوبی که در مورد مزیت رقابتی زدید. موفق و برقرار باشید.

    1. سلام وقت بخیر، سپاس از همراهی شما

  6. سلام خیلی عالی مزیت رقابتی رو توضیح دادید. دستتون درد نکنه

    1. سلام، ممنون از شما

  7. سلام انواع مدلهای مزیت رقابتی رو خیلی خوب توضیح دادید. سپاس

    1. سلام و وقت بخیر، سپاس بی کران

  8. سلام ممنون از مقاله خوبتون.
    خدمات پس از فروش رضایت بخش می تواند یک مزیت رقابتی فوق العاده عالی و برگشت مجدد مشتری باشد.

    1. با درود.تشکر از حسن توجه شما دوست عزیز

  9. رهبری هزینه ها و ایجاد تمایز برند جزو چیزهایی بود که در عین اینکه مهم هستند ولی خیلی نامحسوس در این مطلب گفته شد. در کل مقاله خوبی بود مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.