با رقابتی شدن کسب و کار های آنلاین، بازاریابان به دنبال روش های منحصر به فرد بازاریابی دیجیتال هستند. بازاریابی ویروسی یکی از این تکنیکها است که در اصل، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است.
در این بازاریابی، بسیاری از افراد تاثیرگذار و محبوب در شبکه های اجتماعی، محتوای خاصی را به اشتراک میگذارند و آن را در سراسر اینترنت پخش میکنند. این موضوع تا حدودی زیادی به رسانه های اجتماعی بستگی دارد؛ زیرا در آنجا همه چیز به راحتی ” ویروسی ” می شود؛ با این حال، این روش دارای مزایا و معایبی است که در این مقاله میخواهیم به آنها اشاره کنیم. اگر اطلاعاتی در مورد بازاریاب ندارید بهتون پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریاب کیست را مطالعه کنید.
بازاریابی ویروسی دقیقا به چه معناست؟
هرگونه محتوا زمانی ویروسی میشود که کاربران رسانه های اجتماعی آن را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند. فیلمها و چالشهای خنده دار دو نمونه از چنین محتوایی هستند که از محبوبیت زیادی برخوردارند و توسط افراد زیادی وایرال میشوند. اصطلاح بازاریابی ویروسی که توسط استیو یوروتسون، سرمایه گذار خطرپذیر در سال 1997 شکل گرفت.
برای اطلاعات بیشتر در مورد کسب و کار مناسب هر ایرانی مقاله “ ایده کسب و کار برای ایرانی ها ” را مطالعه کنید.
کاربرد بازاریابی ویروسی چیست؟
ایجاد و راه اندازی کمپین ویروسی اساساً ایجاد محتوایی بسیار جذاب و مرتبط است که مردم نمیتوانند آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند. شما محتوا را برنامه ریزی و تولید میکنید، آن را تا حد ممکن به اشتراک بگذارید؛ اگر از محبوبیت بالایی برخوردار باشد؛ قطعا توسط افراد مختلفی وایرال میشود.
پس از آن لازم نیست که شما کاری انجام دهید؛ فقط باید منتظر شوید تا این محتوا مورد توجه قرار گیرد و کاربران شروع به اشتراک گذاری آن کنند. در اصل میتوان گفت که کاربرد این نوع بازاریابی، این است که از طریق پیامی که به سرعت بین افراد منتشر میشود؛ میتوان به ایجاد تمایل به خرید و یا حتی معرفی یک محصول پرداخت.
در ادامه به معرفی مزایا این بازاریابی میپردازیم.
مزایای بازاریابی ویروسی چیست؟
- یک روش منحصر به فرد برای بازاریابی دیجیتال
بازاریابی ویروسی بدون شک راهی منحصر به فرد برای بازاریابی دیجیتال مارکتینگ است. وقتی محتوای شما ویروسی میشود ، محدود به مخاطبان مورد نظر شما نیست. با این کار شما به مخاطبان جدید دسترسی پیدا میکنید بنابراین، به شما کمک میکند بازار هدف خود را گسترش دهید.
- کاهش هزینه ها
این بازاریابی به طرز عجیبی مقرون به صرفه است. در این روش، مشتریان احتمالی شما کسانی هستند که پیام بازاریابی شما را پخش میکنند. بنابراین، مجبور نیستید برای بازاریابی یا تبلیغ محتوای خود هزینه کنید. به این ترتیب بازاریابی ویروسی باعث صرفه جویی در هزینه میشود.
- اعتبار
با وایرال شدن محتوای شما بین افراد مختلف، دراصل، نام تجاری شما بر سر زبان ها خواهد افتاد و همه در مورد فعالیت و برند شما صحبت میکنند. همین موضوع باعث میشود که تعداد افراد بیشتری شما را بشناسند.
- نمایش خلاقیت برای بهتر دیده شدن پیام شما
اینکه شما کار خود را بصورت آنلاین انجام می دهید به این معنی نیست که ویروسی می شود. شما باید خلاق باشید و همزمان بر نکات کلیدی برند خود تمرکز کنید تا برجسته شوید. این به شما این امکان را میدهد تا راه های جدیدی برای بازاریابی پیام خود پیدا کنید، حتی اگر بازاریابی شما ویروسی نشود، باز هم به احتمال زیاد از افزایش فعالیت مشتریان سود خواهید برد.
- افزایش رشد کسب و کار شما
بازاریابی ویروسی به شما امکان میدهد در مدت زمان کوتاهی حجم زیادی از ترافیک را به دست آورید. وقتی این کار به درستی انجام شود، میتوانید سطح ترافیک خود را حفظ کرده و شهرت نام تجاری خود را سریعتر از آنچه معمولاً در بازاریابی سنتی است، تقویت کنید. به طور کلی، مزایای این نوع بازاریابی بسیار بیشتر از معایب آن است. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره راه های سرمایه گذاری با پول کم را بخوانید.
معایب بازاریابی ویروسی چیست؟
بازاریابی ویروسی، جوانب مثبت و منفی وجود دارد. در حالی که این روش می تواند آگاهی گسترده ای در مورد نام تجاری شما به شیوه مقرون به صرفه به ارمغان بیاورد، اما این قابلیت را نیز دارد که نام تجاری شما را کم رنگ کند. برخی از مهمترین معایب این بازاریابی عبارتند از:
- کنترل محدود دارید
هنگامی که عکس یا ویدیوی شما ویروسی میشود، هدایت کمپین خود را از دست می دهید. بنابراین، اگر محتوای شما به صورت منفی ویروسی شود، نمیتوانید کار زیادی برای آن انجام دهید. این میتواند به برند شما آسیب برساند که اغلب جبران ناپذیر است. این امر بازاریابی وایرال را به شرایط خطرناک تبدیل میکند.
- شما نمیتوانید مخاطبان خود را تعریف کنید
دسترسی گسترده باعث میشود نام تجاری شما آسیب پذیرتر شود. افرادی که خارج از محدوده مخاطبان هدف شما هستند ممکن است لزوماً محتوای شما را دوست نداشته باشند. حتی بدتر، ممکن است محتوای شما قابل اعتراض یا توهین آمیز باشد. این می تواند به اعتبار نام تجاری شما آسیب برساند و کل تلاشهای بازاریابی شما را لغو کند. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره پرسونال برندینگ بخوانید.
چه اصولی در بازاریابی ویروسی باید رعایت شوند؟
با این اوصاف، اصولی وجود دارد که در تک تک نمونه های کمپین وایرال باید رعایت شوند که در این مقاله به صورت موردی به معرفی آنها می پردازیم:
- برنامه ریزی عالی
- مشارکت تماشاگران
- طنز (فیلم یا تصاویر خنده دار)
- یک دلیل ارزشمند
- قدرت ستاره مشهور (اختیاری)
- انحصاری بودن
- ضرورت
4 مورد استراتژی بازاریابی ویروسی در بیزینس کوچینگ
1- تولید محتوای جذاب و مشوق برای اشتراکگذاری:
ایجاد محتوای جذاب و ارزشمند مرتبط با کوچینگ بیزینس که افراد را ترغیب به اشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی و ارسال به دیگران نماید. محتوایی که انگیزهها، مشکلات مشترک در کسب و کار، و راههای موثر برای حل آنها را مورد بررسی قرار دهد.
2- انگیزش افراد برای دعوت دیگران:
ارائه امکانات و مزایایی به افراد که آنها را ترغیب به دعوت دوستان، آشنایان یا همکاران خود به استفاده از خدمات کوچینگ بیزینس نماید.
این مزایا میتواند شامل: تخفیفهای ویژه، جوایز، یا اشتراک رایگان باشد.
3- مسابقه ها و چالشهای سرگرم کننده:
برگزاری مسابقات و چالشهای مرتبط با کوچینگ بیزینس که افراد را به شرکت و اشتراکگذاری در مورد تجربیات و دانشهای خود ترغیب کند. این اقدام میتواند باعث افزایش شناخت و تبلیغات غیرپولی شما شود.
4- شبکههای اجتماعی و وبلاگنویسی:
استفاده از شبکههای اجتماعی و وبلاگنویسی برای انتشار محتوای مفید و جذاب درباره کوچینگ بیزینس. ایجاد ارتباط با تعداد بیشتری از افراد و جلب توجه آنها به خدمات و محتوای شما از طریق این وسایل ممکن است بازاریابی ویروسی را تقویت کند.
مقاله پیشنهادی: انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی
5- ترویج از طریق ویدیوها و پادکستها:
ایجاد ویدیوهای جذاب و پادکستهای آموزشی، مصاحبهها، و تجربیات موفقیت کوچینگ بیزینس، که افراد را به اشتراکگذاری و تبلیغ این محتوا ترغیب کند.
مقاله پیشنهادی: کسب درآمد از تولید پادکست
6- بازخورد مثبت و تجربیات مشتریان:
ارائه بازخوردهای مثبت و داستانهای تجربیات مشتریان و موفقیتهای آنها در استفاده از خدمات کوچینگ بیزینس. این بازخوردها میتوانند اثر گذار بر سایر افراد باشند و آنها را به استفاده از خدمات شما تشویق کنند.
به یاد داشته باشید که موفقیت استراتژی بازاریابی ویروسی بستگی به کیفیت و جذابیت محتوا، درک نیازهای مخاطبین، و ارتباط فعال با مشتریان دارد.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد، بازاریابی ویروسی میتواند در رشد کسب و کارشما نقش مهمی داشته باشد. هیچ چیز در این بین وجود ندارد و به طور کلی همه چیز به مخاطبان شما بستگی خواهد داشت. به طور کلی، این نوع بازاریابی یک قدم از روش های بازاریابی سنتی فاصله دارد و می تواند نتایج فوق العاده ای به همراه داشته باشد.
در عین حال، دارای اشکالاتی است که می تواند کل ساختار بازاریابی دیجیتال شما را تهدید کند. این نوع بازاریابی ممکن است برای برخی از مشاغل مناسب باشد و ممکن است برای برخی دیگر مناسب نباشد. قبل از مراجعه به این نوع بازایابی، قبل از همه چیز، الزامات بازاریابی خود را درک کنید و محتوای نام تجاری خود را بررسی کنید؛ چرا که با وجود پتانسیل بالایی که دارد اما در عین حال هم میتواند خطراتی به همراه داشته باشد.
برخی از سوالات رایج:
بازاریابی ویروسی چیست؟
هرگونه محتوا زمانی ویروسی میشود که کاربران رسانه های اجتماعی آن را در شبکههای اجتماعی منتشر کنند. فیلمها و چالشهای خنده دار دو نمونه از چنین محتوایی هستند که از محبوبیت زیادی برخوردارند و توسط افراد زیادی وایرال میشوند.
مزایای بازاریابی ویروسی چیست؟
یک روش منحصر به فرد برای بازاریابی دیجیتال - کاهش هزینه ها - اعتبار - نمایش خلاقیت برای بهتر دیده شدن پیام شما - افزایش رشد کسب و کار شما.
قبلا یک مقاله خونده بودم که تاکید داشت بازاریابی ویروسی دیجیتال خیلی مهمه و میتونه در خرج و مخارج تبلیغات بسیار صرفه جویی کنه راسته؟
بله، این استراتژی بازاریابی بسیار در کاهش هزینه های تبلیغاتی کوچینگ بیزینس به شما میتونه کمک کنه!
برای مطالعه بیشتر پیشنهاد میکنم: این مقاله از سایتمون مطالعه بفرمایید
سلام ممنون بابت اطلاعات خوبی که گذاشتید
سلام، کاربرد بازاریابی ویروسی واقعا زیاده، مخاطب جذبش میشه.
سلام.ممنون از حسن توجه شما