بازاریابی شبکه های اجتماعی ( Social Media Marketing ) یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای رونق هر کسب و کاری است. امروزه به دلیل اینکه دسترسی به فضای مجازی و پلتفرم های آنلاین روز به روز در حال افزایش است، پس بهتر است در راستای بازاریابی محصولات و برندسازی، شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید.
قبل از اینکه شروع به بازاریابی شبکه های اجتماعی کنید، حتماً باید به مزایا و معایب آن آگاه باشید تا بتوانید با هدفگذاری صحیح از آن استفاده کنید.
بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟
استفاده از پلتفرمهای موجود در فضای مجازی با هدف شناسایی برند و تبلیغات برای فروش محصولات را بازاریابی شبکه های اجتماعی می گویند.
تا چند سال قبل، استفاده از فضای مجازی مخصوصا برای ایرانیها آنقدر رونق نداشت و به همین دلیل نیز این نوع بازاریابی جوابگو نبود، اما چند سالی است که با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از اپلیکیشن های متنوع مانند اینستاگرام، توییتر و تلگرام، فضای مناسبی جهت تبلیغات رایگان برای شرکتها و برندها به وجود آمده است.
انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی از طریق پلتفرمهای گوناگونی قابل انجام است. قبل از آنکه با هر یک از آنها آشنا شوید بهتر است تا روشهای بازاریابی در هر کدام از آنها را فرا بگیرید و به اصول سئو آنها آشنا شوید.
آشنایی با سئو به شما کمک می کند تا مطالب شما در فضای مجازی بازخورد بهتری پیدا کند و در کوتاهترین زمان مخاطبان علاقه مند به محصول خود را در این فضا پیدا کنید. اگر با اصول سئو آشنایی ندارید و در این زمینه مطالعه نکنید، تلاش شما بیثمر خواهد شد و پس از مدت کوتاهی با شکست در کسب و کار خود مواجه خواهید شد.
- بازاریابی در اینستاگرام
بر اساس تحقیقات انجام شده، اپلیکیشن اینستاگرام یکی از پرمخاطبترین فضاهای مجازی است و روزانه 200 میلیون نفر در جهان از آن استفاده میکنند. همچنین لازم به ذکر است که پس از فیلترینگ تلگرام، استفاده از این اپلیکیشن در ایران به شدت افزایش پیدا کرده است و یکی از فضاهای بسیار مناسب و بدون هزینه جهت شناسایی برند و در نهایت فروش محصولات است.
البته مخاطبان دوست ندارند تا در این فضا با تبلیغات فراوان مواجه شوند و به همین دلیل به عنوان ترفند بازاریابی شبکه های اجتماعی، بهتر است تا در این فضا به صورت غیر مستقیم و با انتشار محتوای خلاقانه با مخاطبان ارتباط برقرار کنید. این امر به شما کمک میکند تا به سرعت پیشرفت کنید و معجزه این نوع بازاریابی را به چشم ببینید. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره راهنمای برند سازی شخصی را بخوانید.
همچنین اصول سئو در اینستاگرام علاوه بر کپشن های خلاقانه و طراحی های منظم و زیبا به نوع هشتگ گذاری نیز ارتباط مستقیم دارد. شما می توانید برای هر پست در اینستاگرام تا 30 هشتگ در کپشن استفاده کنید. توجه کنید که هر چقدر این هشتگ ها بیشتر مورد استفاده قرار گرفته باشد، ترافیک بازدید پیج شما در اینستاگرام نیز افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
اپلیکیشن اینستاگرام یکی از بهترین پلتفرمها برای بازاریابی شبکه های اجتماعی به شمار میرود.
- بازاریابی در تلگرام
معمولاً بازاریابی در این اپلیکیشن، قبل از فیلترینگ بسیار بهتر بود اما به دلیل سختی زیاد در استفاده از انواع فیلترشکنها، استفاده از این فضا محدود شده است و به همین دلیل اگر قصد بازاریابی در فضای مجازی را دارید، بهتر است تا اپلیکیشن اینستاگرام را اولویت خود قرار دهید.
دلیل دیگر این موضوع، این است که اینستاگرام مخصوص محتوای تصویری است و بهطور کلی خیلی بهتر از تلگرام جوابگو است. همچنین برای اینکه به اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی و علی الخصوص تلگرام برسید، سعی کنید تا با صرف هزینه، تبلیغ کانال تلگرامی خود را در کانالهای بزرگ انجام دهید تا به مرور زمان بتوانید ارتباط خوبی با مشتریان برقرار کنید. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره تحلیل کسب و کار چیست را بخوانید.
- بازاریابی در توییتر
اپلیکیشن توییتر نیز مانند تلگرام فیلتر است و مخصوص محتوای متنی است. به همین دلیل نیز نیازمند نویسنده خلاق است تا بتواند مخاطبان را جذب کند. البته لازم به ذکر است که فضای این اپلیکیشن دوستانهتر است و حالت رسمی ندارد. به همین دلیل اگر قصد بازاریابی در این فضا را دارید، هرچه ساده و روان با مخاطبان ارتباط برقرار کنید، در نهایت به نیاز مشتری راحتتر پی خواهید برد و به پیشرفت قابل توجهی خواهید رسید.
- بازاریابی در لینکدین
این پلتفرم معمولاً برای آگهیهای شغلی بین کارفرما و کارجو قابل استفاده است اما میتوانید مانند اینستاگرام و با انتشار هفتگی 2 تا 5 پست، به مرور زمان برندسازی کنید و افراد را با محصولات خود آشنا کنید. البته این فضا معمولاً برای کسانی که قصد بازاریابی غیر مستقیم را دارند مناسب است و اگر هدف شما تبلیغات مستقیم است، تلگرام و اینستاگرام مناسب خواهند بود. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره مهارت های فروش را بخوانید.
مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی
- دسترسی به مخاطبان نامحدود
اگر بخواهید این نوع بازاریابی را با نوع سنتی مقایسه کنید، به این نتیجه خواهید رسید که در بازاریابی سنتی به مخاطبان محدودی دسترسی دارید و این موجب میشود تا هزینه بیشتری برای تبلیغات و بازاریابی صرف کنید، اما در فضای مجازی دست شما باز است و هرچقدر نسبت به این فضا تبحر بیشتری داشته باشید، مخاطبان بیشتری نیز جذب خواهید کرد.
- هزینه بازاریابی بسیار پایین
بازاریابی در شبکه های اجتماعی هزینه بسیار پایینی دارد و نسبت به انواع دیگر بازاریابی ها، کسب و کار شما بهتر دیده خواهد شد. این مزیت موجب میشود تا بتوانید بهطور مداوم به بازاریابی و تبلیغ بپردازید تا به مخاطبان دلخواه خود دست پیدا کنید.
- ارتباط بسیار بهتر با مشتری
هر بار که شما اقدام به بازاریابی و تبلیغ محصولات خود میکنید، مخاطبان به راحتی میتوانند نظرات خود را نسبت به برند شما به اشتراک بگذارند. این امر موجب میشود تا نیازهای مشتری را بهتر درک کنید و پس از طی مدت زمانی اعتمادی بین فروشنده و مشتری ایجاد شود و در نهایت بازاریابی با موفقیت انجام می شود.
در واقع زمانی که بازاریابی سنتی انجام می شود، سؤالات و ابهامات زیادی در ذهن مخاطب به وجود خواهد آمد، اما در بازاریابی شبکه های اجتماعی این مشکل به کلی حل شده است و با راهکار مناسب، مشتری جذب کالای شما خواهد شد. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره شبکه سازی چیست را بخوانید.
و در آخر…
استفاده از پلتفرهای موجود در فضای مجازی مانند اینستاگرام، توییتر، لینکدین و تلگرام به منظور فروش محصولات و برندسازی را بازاریابی شبکه های اجتماعی ( Social Media Marketing ) میگویند. امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و استفاده روزانه از فضای مجازی، این نوع بازاریابی بسیار کاربردی است و اگر در کسب و کارها از آن استفاده نشود، از رقبا عقب خواهید ماند.
اپلیکیشن اینستاگرام به دلیل مخاطبان زیادی که دارد، یکی از بهترین فضاها برای بازاریابی است. همچنین هزینه پایین استفاده از شبکه های اجتماعی و ارتباط بهتر با مشتری، اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی را پررنگتر میکند.
برخی از سوالات متداول
1-بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
استفاده از پلتفرمهای موجود در فضای مجازی با هدف شناسایی برند و تبلیغات برای فروش محصولات را بازاریابی شبکه های اجتماعی می گویند.
2-بازاریابی شبکه های اجتماعی کدامند؟
بازاریابی در اینستاگرام – بازاریابی در تلگرام – بازاریابی در توییتر و بازاریابی در لینکدین