پیش از اینکه در خصوص بازاریاب اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم، بهتر است بدانیم معنی بازاریاب چیست؟ بازاریاب در حقیقت فردی است که مسئولیت ایجاد زنجیره اتصال بین مشتری و محصول یا خدمات ارائه شده توسط شرکت را بر عهده دارد. در حقیقت معنی بازاریاب این است که فردی توانمند در این حوزه بتواند تبلیغات مناسبی را برای محصول؛ از خود ارائه دهد.
در ادامه با ما همراه باشید تا بدانیم بازاریاب کیست،کار بازاریاب چیست، چه وظایفی دارد و درآمد بازاریاب چقدر است؟
با رقابتی شدن کسب و کار های آنلاین، بازاریابان به دنبال روش های منحصر به فرد بازاریابی دیجیتال هستند. بازاریابی ویروسی یکی از این تکنیک ها است که در اصل، یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است
بازاریاب در معنای تخصصی چیست؟
بازاریاب کیست؟
این دو سوال، از اصلی ترین بخش های مربوط به این حوزه است که با هم بررسی خواهیم کرد. بازاریاب، کالا یا خدمات مشخصی را به مشتریان معرفی میکند و آنها را متقاعد میسازد تا از محصولات یا خدمات آنها استفاده کنند.
وظایف بازاریاب چیست؟
برخی از مهمترین وظایف بازاریابان عبارت است از:
- تجزیه و تحلیل بازار مصرف کنندگان و تحقیق در خصوص رقبا برای شکل دادن به تعهدات جدید
- طراحی و هماهنگی تبلیغات جدید برای جایگزینی راههایی که قبلا با شکست مواجه شدهاند.
- همکاری با شرکتها برای راه اندازی کمپانیهای زنجیرهای
- ایجاد روابط پایدار و موثر با مشتریان
- شرکت در کارگاههای بازاریابی برای افزایش مهارتهای فروش
- جمع آوری و توزیع اطلاعات مالی و آماری
شرح شغل بازاریاب
بازاریابان مسئول توسعه و اجرای کمپین های بازاریابی شرکت برای افزایش تلاش های تبلیغاتی هستند. هدف آن ها تشخیص نیاز مخاطبان برای خرید محصولات شرکت آن ها و افزایش سود کسب و کار با افزایش فروش است.
بازاریابان برای یک شرکت چه می کنند؟
در قسمت بالا به طور مختصر دانستیم که بازاریاب کیست و چه وظایفی دارد. بازاریابان مسئول توسعه و اجرای استراتژی هایی برای ارتقاء برندها، محصولات و خدمات و به حداکثر رساندن سود برای شرکت هستند. آن ها روندهای زیر را در نظر دارند و استراتژی های قیمت گذاری و کمپین های تبلیغاتی را به کار میبرند.
مهارت های مورد نیاز برای بازاریابی
برخی از مهارت های بسیار مهم برای بازاریابی عبارت اند از:
- ارتباط با مشتری
- خلاقیت و حل مشکلات
- توجه به جزئیات
- مهارت های بین فردی
- رهبری
- تطبیق پذیری
- نوشتن
- تجزیه و تحلیل دادهها
- ساعات کاری بازاریابان
اکثر بازاریابان به طور متوسط 39 ساعت در هفته کار می کنند، در حالی که 78 درصد از آن ها به صورت تمام وقت کار میکنند. مشخصات سنی بازاریابان افراد جوان در نظر گرفته شده است و میانگین سنی آنها 34 سال است. در واقع، تعداد زیادی از بازاریابان در رده سنی 25 تا 34 قرار میگیرند.
۷ ویژگی اصلی بازاریابان
- ظرفیت تحلیلی در بازاریابی دیجیتال، چرا که آن ها همیشه با داده ها و تحقیقات کار می کنند.
- بازاریابان دیجیتال همواره به دنبال ایجاد ارتباط بین برندها و مشتریان هستند
- نوشتن
- ویژگی های بصری
- خلاقیت
- کار گروهی
- کنجکاوی
اثرگذار بودن بازاریابان
چگونه می توانم یک بازاریاب موثر باشم؟
- داشتن اهداف مشخص
- نوشتن یک برنامه بازاریابی موثر و اصولی
- درک مشتریان
- آگاهی از رقابت موجود در بازار
- اختصاص وقت برای انجام تحقیقات
- در نظر گرفتن ایدههای جدید همراه با خلاقیت
- توجه به جزئیات
- ایجاد روابط هدفمند با مشتریان
درآمد بازاریاب
بخش بسیار مهمی از بازاریابی، به درآمد بازاریاب برمی گردد. در حقیقت نمیتوان رقم مشخصی برای بازاریابی مشخص کرد. چرا که درآمد افراد به حوزه بازاریابی آنها و ساعات کاری و تلاششان برای جذب مشتری بستگی دارد.
در قسمت زیر به برخی از آمارهای مربوط به حقوق، رشد شغلی و انواع متخصصان بازاریابی اشاره خواهیم کرد:
حوزه مارکتینگ | میانگین درآمد سالانه |
متخصص بازاریابی | ۶۵,۸۱۰ دلار |
تحلیلگر بازار | ۶۵,۸۱۰ دلار |
مدیر تبلیغات | ۱۳۳,۴۶۰ دلار |
مدیر روابط عمومی | ۱۳۴,۱۲۰ دلار |
مدیر بازاریابی | ۱۴۲,۱۷۰ دلار |
آینده شغلی بازاریابی
افرادی که در حوزه بازاریابی به صورت تخصصی ورود پیدا کنند، میتوانند پیشرفت شغلی چشمگیری داشته باشند و در آینده مسئولیت مشاغلی مانند مدیر فروش در کارخانهجات یا شرکت ها را بر عهده گیرند. کیفیت کار بازاریابان تاثیر زیادی در آینده شغلی آنها خواهد گذاشت. به همین دلیل افراد حتی میتوانند به عنوان مدیر آگهی، مدیر مالی و مدیر تدارکات نیز فعالیت داشته باشند.
رضایت شغلی بازاریابی
مهارتهای موجود در شغل بازاریابان به گونهای است که هم به پیشرفت آنها در شغلشان کمک میکند و هم مهارتهای عمومی در زندگیشان را بهبود میبخشد. چرا که این افراد قادر خواهند بود کلیه مسائل مربوط به جامعه را تجزیه و تحلیل کنند و از شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به خوبی آگاه باشند.
اهمیت شغلی بازاریابی
امروزه، تقریبا همه کسب و کارها وابسته به تبلیغات است چرا که این امر موجب معرفی آن شرکت یا سازمان به مردم میشود. اما هر تبلیغی نمیتواند منجر به معرفی این شرکت شود. در واقع همه چیز باید به صورت درست و با آگاهی کامل پیش برود و از متخصصان این کار یعنی بازاریابان استفاده شود. بازاریابان میتوانند فروش محصولات یا ارائه خدمات را افزایش دهند و به بهترین وجه ممکن پذیرای مشتریان باشند. به همین دلیل بازاریابی اهمیت زیادی در کسب و کارها دارد.
دلایل نادیده گرفتن بازاریابان
بازاریابی همانند هر شغل دیگری نیاز به تلاش بسیار برای دیده شدن دارد تا فرد بتواند جایگاه خود را از جایی که اکنون در آن قرار دارد ارتقاء دهد. اما گاهی بسیاری از مردم یا حتی خود مدیران و صاحبان کسب و کارها از اهمیت وجود بازاریابان غافل هستند و آنها را نادیده میگیرند.
برخی از دلایل نادیده گرفتن بازاریابان توسط افراد مختلف عبارت اند از:
- بزرگ نمایی بیش از حد بسیاری از بازاریابان و بی اعتمادی مردم نسبت به صحت ادعای بازاریابان
- نتیجه نگرفتن بسیاری از صاحبان کسب و کارها از بازاریابان به دلیل استفاده نکردن از افراد متخصص در این کار
- ورود افراد ناشایست به این حرفه که خود را بازاریاب میدانند در صورتی که تاثیر مثبتی در فروش محصولات ندارند.
کلام آخر
در قسمت بالا سعی کردیم در خصوص مفاهیم مهمی درباره اینکه بازاریاب کیست؟(بازار یاب چیست) و مسائلی از قبیل وظایف بازاریابی، درآمد بازاریاب، ویژگیهای بازاریاب و … صحبت کنیم. بازاریابی نقش موثری در افزایش میزان فروش محصولات یا ارائه خدمات یک شرکت دارد به همین دلیل وجود بازاریابی لازمه هر کسب و کاری است.
برخی از سوالات متداول
1-بازاریاب کیست؟
بازاریاب، کالا یا خدمات مشخصی را به مشتریان معرفی میکند و آنها را متقاعد میسازد تا از محصولات یا خدمات آنها استفاده کنند.
2-وظایف بازاریاب چیست؟
تجزیه و تحلیل بازار مصرف کنندگان و تحقیق در خصوص رقبا برای شکل دادن به تعهدات جدید – طراحی و هماهنگی تبلیغات جدید برای جایگزینی راههایی که قبلا با شکست مواجه شدهاند – همکاری با شرکتها برای راه اندازی کمپانیهای زنجیرهای – ایجاد روابط پایدار و موثر با مشتریان – شرکت در کارگاههای بازاریابی برای افزایش مهارتهای فروش – جمع آوری و توزیع اطلاعات مالی و آماری
سلام بسیار ممنون بابت شرح وظایف بازاریابی
سلام.با تشکر از حسن توجه شما