همه ما کم و بیش در کسب و کارمان به دنبال این هستیم که به مرتبهای از ارزشهای والای کاری در زمینههای گوناگون دسترسی پیدا کنیم. اهمیت ارزش آفرینی در کسب و کار آنقدر زیاد است که در بیشتر دورههای MBA شروع مباحث را با آن آغاز میکنند.
به همین دلیل یکی از مباحث مهمی که خوب است به آن بپردازیم و برای مجموعه مسچی حایز اهمیت است، معنا و مفهوم ارزش آفرینی است. از شما دعوت میکنیم تا انتهای این مقاله با موضوع ارزش آفرینی چیست همراه ما باشید تا کسب و کاری موفق و حرفهای داشته باشید!
ارزش چیست و چرا در کسب و کارمان مهم است؟
واژه ارزش بیش از هرچیزی دارای یک معنای ثابت و فراگیر است و آن ارزیدن و با اهمیت بودن است. در علم اقتصاد نیز زمانیکه میگوییم ارزش کالایی 2 میلیون تومان است، یعنی برای به دست آوردن این کالا ارزشش را دارد که 2 میلیون تومان پرداخت کرد. به همین دلیل هر کسب وکاری چه در زمینه فروش محصول و چه در زمینه خدمات باید این نکته مهم را مد نظر خود قرار بدهد که کالا یا خدمات او قرار است که چه ارزشی را برای مصرفکننده به ارمغان بیاورد؟
البته خوب است که در این موضوع بین ارزش اخلاقی یا Moral/Ethical Values و ارزش استراتژیک یا strategic values تفاوت قائل شوید.
در این بحث ما باید فراتر از اصول اخلاقی و قوانین این چنینی تصمیمگیری کنیم؛ باید درباره امنیت شغلی، ماندن در کسب و کار و رقابت و تلاش که در ذیل ارزش کارآفرینی است صحبت کنیم. بهترین روش پول درآوردن بدون سرمایه چیست؟
زنجیره ارزش و ارزش آفرینی چیست و چه انواعی دارد؟
⦁ ارزش به کارگیری/ کارآمدی یا Use Value
یکی دیگر از انواع ارزش آفرینی شرکت یا مؤسسات در ارزش بکارگیری است. اینکه یک کالا یا خدمات چقدر به کار شما میآید و در روز چقدر از آن استفاده خواهید کرد؟ پر واضح روشن است که Use Value یک مقوله ذهنی است و از یک فرد به فرد دیگر معیار متفاوتی برای اندازهگیری دارد. این ارزش میتواند ناشی از مواضع گوناگونی باشد مثل اینکه قیمت به صرفه باشد، کیفیت راضیکننده باشد، کارایی زیادی داشته باشد یا …
به هر حال یکی از موضوعات مهمی که در ارزش آفرینی مطرح میشود همین موضوع است و برای اینکه کسب و کار موفقی داشته باشید خوب است که از این مقوله در کسب و کارتان استفاده کنید و این موضوع را جدی بگیرید!
مجموعه مسچی نیز با ارائه سمینارها و دورههای آموزشی گوناگون در کنار شما ایستاده است تا زودتر مسیر موفقیت را طی کنید و به یک برند تبدیل شوید و موانع را کنار بزنید و روز به روز مشتریان بیشتری برای کالا و محصولات خود خلق کنید.
در مورد تسلط بر ضمیر ناخودآگاه بیشتر بدانید.
⦁ ارزش مبادله ای یا Exchange Value
ارزش مبادلهای درست همان چیزی است که ما به عنوان قیمت از آن یاد میکنیم. زمانیکه برای کالا یا خدماتی که ارائه میدهید، قیمتی را مشخص میکنید در واقع ارزش مبادلهای خلق کردید که در نسبت با کالا یا خدمات مشابه در رقابت است.
ارزش مبادلهای یکی از ارکان مهم ارزش آفرینی در شرکتهاست و باید زمینههای رقابتی برای ان ایجاد کنید تا کسب و کارتان موفق باشد و از مسیر رشد خارج نشود.
⦁ ارزش استراتژیک یا Strategic Value
یکی از مسائل مورد بحث که صاحبنظران در زمینه ارزش آفرینی در آن با هم اختلافات نظر آشکاری دارند، همین موضوع ارزش استراتژیک است. شاید با مثال بتوان این موضوع را بهتر منتقل کرد. به طور مثال فرض کنید شرکتی 4 محصول تولید میکند که سهتای آنها دارای پایه مشترک هستند و چهارمی به کلی با سه محصول دیگر متفاوت است ولی نسبت به آنها سود بیشتری برای شرکت دارد.
در چنین شرایطی شاید محصول چهارم برای شرکت از سه محصول دیگر اهمت بیشتری داشته باشد اما، مدیری که دید استراتژیک دارد با حذف این محصول تمرکز را روی سه محصول دیگری میبرد که از سود آفرینی جا ماندهاند. شاید نتیجه این تمرکز کمی زمان ببرد و زود به سوددهی نرسد اما دید استراتژیک باعث میشود که به مرور زمان و با برنامههای درست و مدون شرکت به سودرسی نیز برسد. پیشنهاد میشود از بهترین مشاور کسب و کار در ایران و متخصصین حوزههای مختلف مجموعه علیمسچی استفاده نمایید.
⦁ ارزش افزوده یا Added Value
همه ما دیگر با اصطلاح مالیات بر ارزش افزوده اشنایی کامل داریم و بار معنایی این اصطلاح به خوبی برای ما مشخص است. یکی از مفاهیم کاربردی نیز برای ارزش آفرینی در شرکت و مؤسسات گوناگون همین مدل ارزش آفرینی افزوده است.
مدل ارزش آفرینی چه چیزی را به ما میگوید؟
ارزش آفرینی یعنی خلق موقعیت برای پیشبرد اهداف والا در کسب و کار. یعنی اینکه بتوانید برای معرفی و فروش محصولات خود موقعیتهای ویژه خلق کنید و گام به هنگام به کمک یه برنامه مدون پیش بروید. مدل ارزش آفرینی میتواند باتوجه به کسب و کار شما متفاوت باشد و بنابر ضرورتهایی که وجود دارد تنوع خاصی داشته باشد. بهترین کتاب های کوچینگ را بخوانید.
برخی از عوامل مهمی که باید در ارزش آفرینی شرکت یا موسسات در نظر گرفته شود عبارتند از:
⦁ طراحی یک نقشه عملیاتی دقیق
⦁ استراتژی در معرفی محصول
⦁ تبلیغات درست و هدفمند
⦁ ارتباط با مشتری و کشف خواستههای او
⦁ ریسک عملیاتی و منطقی در کسب و کار
⦁ مدیریت بهینه منابع و حفظ موقعیتها
⦁ و…
به هر حال یکی از موضوعات مهمی که در ارزش آفرینی مطرح میشود، همین موضوع است و برای اینکه کسب و کار موفقی داشته باشید خوب است که از این مقوله در کسب و کارتان استفاده کنید و این موضوع را جدی بگیرید.
نتیجهگیری
مجموعه مسچی برای اینکه بتوانید یک کسب و کار حرفهای، مترقی و هدفمند داشته باشید، در مجموعههای اموزشی که طراحی و تدوین کرده است، سعی داشته تا درباره ارزش آفرینی و موضوعات مربوط به این قبیل عناوین دستآوردهایی را تنظیم و جمعآوری کند که شما را در مسیر موفقیت هدایت کند.
موانع متعددی در کسب و کارها وجود دارد که برای پشت سر گذاشتن آنها نیاز دارید تا بتوانید الگوهایی را تجربه کنید. این الگوها گاهی با ریسک همراه هستند و گاهی هم مانند چراغی میمانند که در مسیر تاریک و صعبالعبور کاری شما را راهنمایی میکنند تا با رفع آن موانع به موفقیت در کسب و کار خود برسید. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما بسیار سپاسگزاریم.
برخی از سوالات متداول
1-ارزش آفرینی چیست؟
ارزش آفرینی یعنی خلق موقعیت برای پیشبرد اهداف والا در کسب و کار. یعنی اینکه بتوانید برای معرفی و فروش محصولات خود موقعیتهای ویژه خلق کنید و گام به هنگام به کمک یه برنامه مدون پیش بروید. مدل ارزش آفرینی میتواند باتوجه به کسب و کار شما متفاوت باشد و بنابر ضرورتهایی که وجود دارد تنوع خاصی داشته باشد.
2-عوامل مهمی که باید در ارزش آفرینی شرکت یا موسسات در نظر گرفته شوند کدامند؟
طراحی یک نقشه عملیاتی دقیق – استراتژی در معرفی محصول – تبلیغات درست و هدفمند – ارتباط با مشتری و کشف خواستههای او – ریسک عملیاتی و منطقی در کسب و کار – مدیریت بهینه منابع و حفظ موقعیتها و…
سلام ممنون بابت توضیحات خوبی که در مورد ارزش آفرینی گفتید. عالی بود
سلام، سپاس از همراهی شما