حتما تا به حال در میان تجربههای خرید خود به بوتیک داران حرفهای و کاربلد برخورده اید. شاید از نظر بسیاری از مشتریان، برگ برنده در دست صاحبان فروشگاههایی است که برون گرا، اجتماعی و خوش مشرب هستند. لازم به ذکر است که اگرچه ارتباط خوب با مشتری میتواند سبب فروش چند برابری شود، اما تنها شرط لازم این مسئله نیست و در واقع از همه مهمتر نیاز مشتری است که باید به آن توجه شود.
فروشندگانی فوت و فن لباس فروشی را به خوبی میدانند، که با مشتریان رابطه صمیمانه برقرار کرده و با دقت به حرف آنها گوش می دهند تا بفهمند دقیقا چه چیزی می خواهند. وقتی مشتری وارد فروشگاه می شود، بهتر است که فروشنده دوستانه و آماده فروش در صحنه حاضر شود.
اگر به دنبال افزایش سود و فوت و فن لباس فروشی در حوزه کسب و کار پوشاک هستید، به شما پیشنهاد میدهیم تا در ادامه با ما همراه باشید تا برخی از مهمترین آنها را در اختیار شما قرار دهیم.
شاید در نگاه اول راه اندازی یک لباس فروشی ساده به نظر برسد، به طوری که حتی یک نفر هم به تنهایی بتواند مدیریت آن را در دست بگیرد. ما در مقاله راه اندازی لباس فروشی به طور کامل توضیح داده ایم. که بهتون پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید.
مهم ترین فوت و فن لباس فروشی
1. از نظر پوشش حکم مانکن را برای مشتریان خود ایفا کنید
یکی از بهترین ترفندها برای جلب توجه مشتریان این است که نمونهای از لباس موجود در فروشگاه را بپوشید.
به عنوان مثال اگر لباس رسمی و اداری میفروشید، بهتر است یکی از این لباسها را به تن داشته باشید که برازنده شما باشد. یا مثلا اگر فروشگاه شما به طور تخصصی در حوزه لباس اسپرت فعالیت دارد، پوشیدن شلوار جین و تی شرت را فراموش نکنید.
در واقع شما به عنوان فروشنده باید تقریبا شبیه آن چیزی باشید که مشتری به دنبال آن است. در کل آراستگی ظاهر و پوششتان توجه مشتری را در نگاه اول به خود جلب خواهد کرد.
2. به مشتری توجه کنید و برای برقراری ارتباط تلاش کنید
بیتوجهی به مشتری ممکن است او را حتی برای همیشه از بوتیکتان دور کند. در هنگام ورود به مشتری خوش آمد بگویید و سعی داشته باشید تا با وی ارتباط چشمی برقرار کنید.
لبخند را فراموش نکنید که معجزه آسا خواهد بود! زمانی را به مشتری اختصاص دهید تا بتوانید پاسخگوی سوالات و نیازهای وی باشید. در عین برقراری ارتباط، رفتاری محترمانه داشته باشید و در هنگام صحبت با مشتری سعی کنید از از واژههای مودبانه استفاده کنید.
3. مشتری را درک کنید و با او همدل باشید
با مشتریان خود همدل و همراه باشید. برخی از مشتریان ممکن است کمی خجالتی باشند و رفتار گرم و صمیمی فروشنده آنها را معذب کند و بالعکس برخی دیگر ممکن است به دنبال فروشندهای باشند تا با او صحبت کرده و مشورت بگیرند.
برای اینکه بتوانید مناسب ترین رفتار را در مواجهه با مشتری داشته باشید، بهتر است خود را با شخصیت مشتری همگام سازید و با او همدل شوید. از طرفی دیگر سلیقه افراد با یکدیگر بسیار متفاوت است و این یکی دیگر از مهمترین نکاتی است که باید در هنگام همراهی با مشتری به آن توجه کنید.
توجه داشته باشید که فرمهای نظرسنجی در مورد فروشگاه شما به شدت میتواند در زمینه شناخت پرسونای مشتریان کارساز باشد و همچنین این حس را به مشتری انتقال دهد که نظر وی در حفظ و تغییرهای بنیادی در فروشگاه بی تاثیر نخواهد بود.
4. منافع مشتری را در نظر بگیرید
کسب و کار پوشاک فقط به این معنا نیست که به فکر فروش باشید بلکه باید در هنگام فروش منافع مشتری را نیز در نظر بگیرید و از نکاتی که مشتری باید در مورد لباس خریداری شده بداند وی را مطلع سازید و در واقع خود را به جای مشتری بگذارید.
مثلا بهتر است اطلاعاتی را از طریقه شستن لباس مورد نظر یا نحوه اتوکشی آن برای دوام بیشتر در اختیار مشتری قرار دهید. این مورد سبب جلب اعتماد مشتری شده و به احتمال زیاد برند شما و رفتار منصفانه تان در ذهن او ماندگار میشود، به طوری که مجددا برای خرید به فروشگاه شما سر خواهد زد.
5. صحبت با مشتری را به سمت مکالمه ببرید
این که متکلم وحده باشید و یک ریز صحبت کنید، احتمالا حس خوبی را به مشتری القا نخواهد کرد. برای رفع این مشکل بهتر است سوالاتی را از مشتری بپرسید تا اطلاعاتی را در مورد گزینه مورد نظر خود در اختیار شما قرار دهد.
نکته جالب توجه این است که شواهد نشان میدهد هر چه اطلاعات بیشتری از مشتری دریافت کنید، احتمال فروش بیشتر خواهد شد.
6. انرژی مثبت را به مشتری القا کنید
در هنگام صحبت با مشتری احتمال انحراف مکالمه شما به مسائل روز دنیا بسیار زیاد است. از اخبار جنجالی در فضای مجازی گرفته تا شایعاتی که بیش از هر چیز دیگری طرفدار دارند، این اخبارهای ناگوار ممکن به صورت ناخودآگاه بر ذهن خریدار تاثیر بگذارد و حتی در پارهای از مواقع بر خلاف ذهنیت و اعتقادات مشتری باشد.
بنابراین بهتر است تا بر روی نکات مثبت متمرکز شوید و حس مطلوبی را در هنگام خرید به مشتری انتقال دهید.
بیشتر بخوانید: به روانشناسی مثبت گرا صحبت کردن آشنا شوید.
7. با اطلاعات خود مشتری را به چالش خرید دعوت کنید
مثلا اگر مشتری به شما میگوید که به دنبال خرید یک تی شرت ارزان قیمت است چرا که هر چه تی شرت میخرد خیلی زود رنگ طبیعی خود را از دست داده و بی کیفیت می شود. شما بهتر است به عنوان فروشنده وی را با اطلاعات خود به چالش بکشید.
در این زمان باید مشکل اصلی مشتری را پیدا کرده و برای حل آن راهکار ارائه دهید.
- علت مشکل: مثلا به او بگویید که مشکل از تیشرت نیست بلکه مشکل از نحوه شستشوی شماست!
- راه حل مشکل: به عنوان مثال بگویید برای اینکه تیشرت شما پس از شستشو عین روز اول زیبا به نظر برسد، بهتر است که آن را با آب سرد بشویید و به جای پودر از شویندههای ملایم تری مثل شامپو یا مایع لباسشویی استفاده کنید.
دادن اطلاعات مفید به مشتری نه تنها اعتماد وی را به شما و کسب و کارتان جلب خواهد کرد، بلکه او را مطلع میسازد که از فوت و فن لباس فروشی به طور کلی آگاه هستید و به طور تخصصی در این حوزه فعالیت میکنید.
8. از محصول مورد نظر بیش از حد تعریف نکنید
امروزه اکثر مشتریان به اندازه کافی زرنگ هستند و می توانند بفهمند که یک فروشنده حقیقت را می گوید و با آنها صادق است یا این که صرفا به دنبال این است که محصول خود را بفروشد.
از این رو بهتر است اغراق را کنار گذاشته و مشتری را با واقعیتها رو به رو کنید. عدم صداقت و مبالغه نه تنها به فروشگاه شما و شهرتتان آسیب می رساند، بلکه باعث میشود که خریدار بدون خرید، لباس فروشیتان را ترک کنند!
9. به روانشناسی فروش توجه داشته باشید
سعی کنید از شخصیت مشتریتان آگاه شوید. به نحوه واکنش افراد مختلف نسبت به روش های فروش توجه کنید و تکنیک های فروش خود را بر این اساس تغییر دهید. نکته اصلی این است که بدانید در ذهن مشتری چه می گذرد که شما آن را نمی دانید؟ برای اشنایی با بازاریابی شبکه ای مقاله ” تکنیک فروش و بازاریابی شبکه ای ” را مطالعه کنید.
10. زبان بدنتان را کنترل کنید
زبان بدن، خود به صورت غیرکلامی بیانگر همه چیز است! از این رو برای این که با اعتماد به نفس به نظر برسید به شما پیشنهاد می کنیم که شانهها را عقب داده و سعی کنید بدنتان را در یک وضعیت ثابت قرار دهید. همانطور که پیشتر گفتیم از ارتباط چشمی غافل نشوید. به حالات صورتتان توجه داشته باشید و حرکات اضافی دست و پا و سایر اعضای بدنتان را کنترل کنید. چرا که هر گونه حرکت اضافه سبب بر هم خوردن تمرکز مشتری خواهد شد.
11.حراجی بزنید
با توجه به مناسبتهای مختلف میتوانید حراجی برگزار کنید.
این کار، مشتریان ثابت شما را بیشتر کرده و مشتریان جدیدی را هم به مغازهی شما میکشاند.
فقط نامردی نکنید و قیمتها را منصفانه بنویسید؛ نه اینکه قیمت اجناس را بالا برده و روی آن حراج بزنید!
این کار دیر یا زود مشتریانتان را فراری میدهد.
12.نظرسنجی داشته باشید
اینکه مشتریان بدانند نظرات آنها برایتان اهمیت دارد، به مغازهی شما علاقهمندتر میشوند.
این کار به بهبود کسب و کار و میزان فروش نیز کمک میکند.
13.فروش مکمل داشته باشید
این فوت و فن فروش لباس کمتر به ذهن فروشندگان میرسد.
شما میتوانید لوازمی نظیر کمربند، جوراب یا کلاه که کم هزینه باشند را به صورت ست و هماهنگ، ولی نه به صورت اجبار بر روی لباس ها بلکه به صورت یک مورد انتخابی داشته باشید؛ درست مثل مخلفات کنار غذا که در رستوران سفارش میدهید.
این ایدهی نوآورانه، مغازهی شما را از سایر رقیبان متمایز میکند.
بیشتر بخوانید: 25 تکنیک بازاریابی فروش آشنا شوید.
سخن پایانی:
در پایان باید گفت که فوت و فن لباس فروشی و فوت و فن فروشندگی لباس چیزی نیست که بشود یک شبه آن را فرا گرفت و مدعی شده که دیگر هیچ نکته برای یادگیری وجود نخواهد داشت!
کسب و کار پوشاک نیز مثل بسیاری دیگر از حوزه ها به آزمون و خطا نیاز دارد. به طوری که شما را موظف خواهد کرد تا از اشتباهات خود در فروش درس بگیرید و آنها را به موفقیت تبدیل کنید. فن بیان فروشندگی لباس را بیاموزید و آن ها را تقویت کنید و سعی کنید همیشه در مسیر رشد باشید.
گفتنی است که کسب اطلاعات به روز و مطالعه در این حوزه سبب میشود تا به جای پیمودن مسیرهای طولانی، راه میانبر را انتخاب کرده و هر چه زودتر به موفقیت نسبی دست یابید.
برخی از سوالات رایج:
1-مهم ترین فوت و فن لباس فروشی کدام اند؟
از نظر پوشش حکم مانکن را برای مشتریان خود ایفا کنید 2. به مشتری توجه کنید و برای برقراری ارتباط تلاش کنید 3. مشتری را درک کنید و با او همدل باشید 4. منافع مشتری را در نظر بگیرید.
2-در کسب و کار پوشاک به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
یک نام تجاری مناسب برای کسب و کار پوشاک خود انتخاب کنید. سپس با شناسایی پرسونای مشتری و داشتن یک مزیت رقابتی در فضای مجازی بخصوص اینستاگرام تبلیغات کنید.”
سلام و وقت بخیر 🌹
به نظر من اینکه مشتری صداقت رو در گفتار و نحوه بیان شما بفهمه
خیلی توی فروش تاثیر گذار خواهد بود
و مهربانی و نگاه زیبا (ارتباط چشمی موثر)
سلام از نظر من مهمترین نکته در کسب و کار پوشاک تبلیغات محصولات بخصوص در اینستاگرام هست.
با درود.شبکه های اجتماعی بستر خوبی جهت تبلیغات محصولات و خدمات می باشد.