برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

در این مقاله می خواهیم در مورد استراتژی کسب و کار صحبت کنیم. با ما همراه باشید. موفقیت هر کسب‌وکاری با اثربخشی استراتژی که از آن استفاده می‌کند تعیین می‌شود. یک استراتژی توضیح می‌دهد که چگونه یک شرکت قصد دارد در یک بازار رقابت کند و به سوددهی برسد. کسب‌وکار‌ها در سرتاسر جهان کالا‌ها و خدماتی را در بازار‌های رقابتی می‌فروشند و از طریق آن‌ها ارزش سهام خود را افزایش می‌دهند. این امر مستلزم طرحی است که به مدیران کمک می‌کند تصمیمات خود را هدایت کنند و از منابع به طور مؤثر برای دستیابی به اهداف کلیدی استفاده کنند. در مقاله به طور مفصل در مورد تعریف استراتژی کسب‌ و کار و اهمیت و انواع آن صحبت می‌کنیم.

استراتژی کسب‌ و کار چیست؟

استراتژی کسب‌ و کار را می‌توان به عنوان مسیر عمل یا مجموعه‌ای از تصمیمات معرفی کرد که به کارآفرینان در دستیابی به اهداف تجاری خاص کمک می‌کند. در واقع طرح عمل برای دستیابی به چشم انداز و اهداف تعیین شده یک سازمان را ترسیم می‌کند و فرآیند‌های تصمیم‌گیری را برای بهبود ثبات مالی شرکت در یک بازار هدایت می‌کند. از استراتژی کسب‌ و کار به منظور رسیدن به اهداف زیر استفاده می‌شود:

  • دستیابی به اثربخشی،
  • درک و استفاده از فرصت‌ها،
  • تجهیز منابع،
  • کسب یک موقعیت سودمند،
  • مقابله با چالش‌ها و تهدید‌ها،
  • هدایت تلاش و رفتار.
مقاله مرتبط:  کوچینگ رهبری چیست + 10 روش برای رهبری کسب و کار به سبک کوچینگ!

استراتژی کسب‌ و کار مجموعه‌ای از حرکات و اقدامات رقابتی است که یک کسب‌وکار برای جذب مشتریان، رقابت موفق، تقویت عملکرد و دستیابی به اهداف سازمانی از آن‌ها استفاده می‌کند. در واقع نشان می‌دهد که تجارت چگونه باید انجام شود تا به اهداف مورد نظر برسد.

این استراتژی مدیریت ارشد را به یک چارچوب یکپارچه مجهز می‌کند تا فرصت‌های سودمند را کشف، تجزیه و تحلیل و بهره‌برداری کند، تهدیدات بالقوه را درک کرده و با آن‌ها روبرو شود، استفاده بهینه از منابع و نقاط قوت را انجام دهد و ضعف‌ها را متعادل کند. پیشنهاد می‌شود دوره بیزینس کوچینگ علی‌مسچی را دنبال کنید.

استراتژی کسب و کار چیست

اهمیت استراتژی کسب و کار

یک هدف تجاری بدون استراتژی فقط یک رویا است. اگر بدون یک استراتژی برنامه‌ریزی شده وارد بازار شوید، احتمال شکست شما بسیار زیاد است. با افزایش رقابت، اهمیت استراتژی کسب‌ و کار آشکار می‌شود و انواع استراتژی‌های تجاری مورد استفاده کسب‌وکار‌ها افزایش می‌یابد. در اینجا پنج دلیل وجود دارد که چرا یک استراتژی برای کسب‌وکار شما ضروری است.

• برنامه‌ریزی

استراتژی کسب‌ و کار بخشی از یک طرح تجاری است. در حالی که طرح کسب‌وکار اهداف و مقاصد را تعیین می‌کند، استراتژی راهی برای تحقق آن اهداف به شما می‌دهد. در واقع استراتژی یک برنامه برای رسیدن به جایی است که قصد رسیدن به آن را دارید.

• نقاط قوت و ضعف

بیشتر اوقات، هنگام تدوین یک استراتژی، با نقاط قوت و ضعف واقعی خود آشنا می‌شوید. علاوه بر این، به شما کمک می‌کند تا از آنچه در آن مهارت دارید استفاده کنید و از آن برای تحت الشعاع قرار دادن نقاط ضعف خود (یا حذف آن‌ها) استفاده کنید.

مقاله مرتبط:  پرسونای مشتری (buyer persona) چیست؟ + نمونه فارسی

• کارایی و اثربخشی

وقتی هر مرحله برنامه‌ریزی می‌شود، منابع تخصیص یافته و همه می‌دانند که چه کاری باید انجام شود، فعالیت‌های تجاری به طور خودکار کارآمدتر و مؤثرتر می‌شوند.

• مزیت رقابتی

استراتژی کسب‌ و کار بر سرمایه‌گذاری بر روی نقاط قوت کسب‌وکار و استفاده از آن به عنوان یک مزیت رقابتی برای قرار دادن برند به روشی منحصر به فرد تمرکز دارد. همچنین به کسب‌وکار هویت می‌بخشد و آن را در چشم مشتری منحصر به فرد می‌کند.

• کنترل

استراتژی کسب‌ و کار مسیری را که باید طی شود و اهداف موقتی که باید به آن دست یافت، تعیین می‌کند. این امر کنترل فعالیت‌ها و مشاهده اینکه آیا طبق برنامه پیش می‌روید را آسان می‌کند.  پیشنهاد می‌شود مقاله دیگر ما درباره بهترین کتاب های موفقیت و ثروت را بخوانید.

تعریف استراتژی کسب و کار

سطوح مختلف استراتژی کسب‌ و کار کدامند؟

در تجارت، همیشه به استراتژی‌ های متعدد در سطوح مختلف نیاز است، زیرا یک استراتژی واحد نه تنها کافی نیست بلکه ممکن است نامناسب نیز باشد. بنابراین، یک ساختار تجاری معمولی همیشه دارای سه سطح است.

• استراتژی سطح شرکت

استراتژی سطح شرکت یک برنامه بلند مدت، اقدام محور، یکپارچه و جامع است که توسط مدیریت ارشد تدوین شده است. برای تعیین خطوط تجاری، گسترش و رشد، تصاحب، تنوع، ادغام مناطق جدید برای سرمایه‌گذاری و واگذاری و غیره استفاده می‌شود.

• استراتژی سطح کسب‌ و کار

استراتژی‌هایی که به یک تجارت خاص مربوط می‌شوند به عنوان استراتژی‌های سطح کسب‌وکار شناخته می‌شوند. این موارد توسط مدیران، که ماموریت و چشم انداز را به استراتژی‌های مشخص تبدیل می‌کنند، توسعه یافته‌اند. در واقع استراتژی سطح کسب‌وکار مانند طرحی از کل کسب‌وکار است.

• استراتژی سطح عملکردی

استراتژی سطح عملکردی که توسط مدیران یا سرپرستان خط اول توسعه یافته است، شامل تصمیم‌گیری در سطح عملیاتی در مورد حوزه‌های عملکردی خاص مانند بازاریابی، تولید، منابع انسانی، تحقیق و توسعه، مالی و غیره است.

انواع استراتژی کسب‌ و کار وجود دارد که با توجه به کاربرد آن‌ها دسته‌بندی می‌شوند. این استراتژی‌ها در زمینه‌های متفاوتی ازجمله نظامی، سیاسی، سازمانی، فرهنگی، اقتصادی و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. پیشنهاد می‌شود مقاله دیگر ما درباره  بازاریابی شبکه ای  را بخوانید.

انواع استراتژی کسب و کار

استراتژی چه تفاوتی با تاکتیک دارد؟

قبل از اینکه به جزئیات ساخت یک استراتژی بپردازیم، درک تفاوت یک استراتژی با یک تاکتیک حیاتی است. در حالی که این دو اصطلاح معمولاً به جای یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند، اما آن‌ها دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند:

• استراتژی به اهداف بلند مدت یک سازمان و نحوه برنامه‌ریزی برای دستیابی به آن‌ها اشاره دارد. به عبارت دیگر مسیر رسیدن به چشم انداز تعریف شده را نشان می‌دهد.

• تاکتیک به اقدامات خاصی اشاره دارد که برای رسیدن به اهداف تعیین شده در راستای استراتژی انجام می‌شود.

به عنوان مثال، استراتژی شرکت A ممکن است تبدیل شدن به ارزان‌ترین ارائه‌دهنده در بازار گوشی‌های هوشمند باشد. سپس مدیران آن‌ها باید با تأمین‌کنندگان مذاکره کنند تا هزینه قطعات الکترونیکی مورد استفاده در تولید را کاهش دهند. این یک تاکتیک برای دستیابی به استراتژی تعیین شده است.

پیشنهاد می‌شود از مشاور کسب و کار و متخصصین مجموعه علی‌مس‌چی استفاده نمایید.

مقاله مرتبط:  اثر هاله ای (Halo effect) چیست؟ 5 تاثیر بر کسب و کار

سخن آخر

استراتژی کسب‌ و کار ترکیبی از اقدامات پیشگیرانه از سوی مدیریت، به منظور ارتقای موقعیت شرکت در بازار و عملکرد کلی و واکنش به تحولات غیر منتظره و شرایط جدید بازار است.

بیشترین بخش از استراتژی فعلی شرکت نتیجه اقدامات قبلی و رویکرد‌های تجاری است، اما زمانی که شرایط بازار چرخش غیرمنتظره‌ای پیدا می‌کند، شرکت برای مقابله با موارد احتمالی نیاز به یک واکنش استراتژیک دارد. از این رو، برای توسعه پیش‌بینی نشده، بخشی از استراتژی کسب‌ و کار به عنوان یک پاسخ مستدل تدوین می‌شود. پیشنهاد می‌شود مقاله دیگر ما درباره کسب درآمد از اینترنت را بخوانید.

برخی از سوالات رایج:

 

1-استراتژی کسب و کار چیست؟

استراتژی کسب‌ و کار را می‌توان به عنوان مسیر عمل یا مجموعه‌ای از تصمیمات معرفی کرد که به کارآفرینان در دستیابی به اهداف تجاری خاص کمک می‌کند

2-سطوح مختلف استراتژی کسب و کار چیست ؟

استراتژی سطح شرکت/ استراتژی سطح کسب‌ و کار/استراتژی سطح عملکردی

ارسال نظرات

  1. عالی بودس سپاسگزارم

    1. تشکر از همراهیتان

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.