برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

اگر صاحب یک کسب و کاری باشید و قصد داشته باشید تا در این مسیر به پیشرفت برسید، بهتر است بدانید که آگاهی از انواع تاکتیک‌های مذاکره می‌تواند مسیر شما را برای رسیدن به موفقیت هموار کند. معمولاً زمانی که نیاز است در ارتباط با موضوعی مذاکره کنید، به دلیل عدم آگاهی از تکنیک‌های مذاکره ممکن است منافع خود و کسب و کار خود را به خطر بیندازید. بهتر است بدانید که چگونه لب به سخن بگشاید تا بهترین نتیجه را بگیرید. در این مقاله در ابتدا راجع به اینکه “تاکتیک مذاکره چیست؟ ” صحبت خواهد شد و سپس انواع استراتژی مذاکره بیان خواهد شد که موجب می‌شود تا شما بتوانید مهارت خوبی را در این راه به دست‌ آورید.

 

تاکتیک مذاکره چیست

تاکتیک مذاکره چیست؟

درباره تکنیک مذاکره می‌توان گفت: این مفهوم فرایندی گفتگو محور است که روی یک موضوع خاص و برای رسیدن به منافع مشترک بین دو یا چند نفر انجام می‌پذیرد. حال اگر شما بخواهید تا همواره در مذاکرات برنده باشید و بتوانید خواسته‌های خود را به کرسی بنشانید، باید ترفند‌هایی را در این باره یاد بگیرید که به آن استراتژی مذاکره گفته می‌شود.

از آنجایی که انواع مذاکرات برای گرفتن امتیاز انجام می‌شود، شما باید بتوانید ترفند‌هایی را به کار ببرید تا بیشترین امتیازات را دریافت کنید و در مقابل آن کمترین امتیازات را به طرف مقابل بدهید. آگاهی از استراتژی مذاکره می‌تواند کمک کند تا شما همواره در مسیر موفقیت فردی یا حتی در کسب و کار خود قدم بزرگی بردارید.

انواع تاکتیک مذاکره چیست؟

 

انواع تاکتیک‌های مذاکره شامل موارد زیر است:

  • در ابتدا شنونده خوبی باشید.

 

معمولاً وارد شدن به مذاکرات سخت نیست؛ اما برنده شدن در آن و گرفتن امتیاز بیشتر نسبت به طرف مقابل دشوار است. دقت داشته باشید که هدف از مذاکره تنها دستیابی به خواسته‌های شما نیست و باید این احساس در طرف مقابل شما نیز به وجود آید که هدف شما نفع دو طرف است.

 

یکی از ترفند‌های مذاکره برای اینکه بتوانید این حس را در طرف مقابل ایجاد کنید، این است که در ابتدا شنونده خوبی باشید و به خوبی به حرف‌های طرف مقابل خود گوش دهید.

 

این موضوع باعث می‌شود تا در ادامه مذاکره بتوانید برگ برنده را در دست بگیرید. در این استراتژی شما به راحتی می‌توانید نقاط مشترک خود با طرف مقابل را به راحتی پیدا کنید و سعی کنید بیشتر بر روی آن‌ها مانور دهید. یکی از اشتباهات رایجی که معمولاً افراد انجام می‌دهند این است که بی‌وقفه از خواسته‌های خود صحبت می‌کند و در همان ابتدا احساس بدی را در طرف مقابل ایجاد می‌کنند که جزء بدترین مذاکره‌ها دسته‌بندی می‌شود.

 

برای پاسخ به سؤال که “بهترین تاکتیک مذاکره چیست؟ ” می‌توان گفت: گوش دادن فعال در مذاکره یکی از بهترین تاکتیک‌های مذاکره به شمار می‌رود.

 

پیشنهاد می کنیم مقاله سبک مذاکره را نیز حتما مطالعه کنید.

 

  • امتیاز بدهید.

 

یکی دیگر از استراتژی‌های مذاکره این است که برای دریافت امتیاز حتماً به طرف مقابل امتیازی بدهید. به طور مثال، اگر شما پیشنهادی برای مشتری ارسال می‌کنید و این مورد را نمی‌پذیرد، بدین معنی است که شما باید امتیازی نیز به طرف مقابل بدهید. پس بهتر است حتماً قبل از مذاکره، برخی امتیازات که می‌توانید به طرف مقابل بدهید و آسیبی به شما یا کسب و کارتان نمی‌زنند را یادداشت کنید و در زمان مذاکره روی آن‌ها مانور دهید. این کار باعث می‌شود تا طرف مقابل راحت‌تر خواسته‌های شما را بپذیرد. سعی کنید همواره این تکنیک مذاکره را فراموش نکنید.

 

  • ارزش خود را در مذاکره حفظ کنید.

 

چه شما یک مشتری وفادار باشید یا یک کارمند سخت کوش، همواره لازم است از ترفند‌های مذاکره با خبر باشید.

 

به طور مثال، اگر کارمند هستید و قصد داشته باشد تا در ارتباط با افزایش میزان حقوق مذاکره کنید، بهتر است تا مهارت‌های خود را در جلسه با کارفرما به او یادآوری کنید و در برخی از موارد نیز روی خواسته خود پافشاری کنید تا کارفرما ارزش شما را بهتر درک کند و خواسته شما را بپذیرد، زیرا برخی از کارفرما‌ها به این معتقد هستند تا با حداقل حقوق، انتظار بهترین عملکرد را از شما داشته باشند که این موضوع اصلاً منطقی نیست.

 

استراتژی مذاکره

  • درباره همه موضوعات مذاکره کنید.

 

یکی از بهترین ترفند‌های مذاکره این است که شما بدانید هر موردی در مذاکره قابلیت بحث کردن را دارد. پس تنها مذاکره خود را به یک موضوع خاص محدود نکنید.

 

این ترفند موجب می‌شود تا شما و طرف مقابل دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشید و در نهایت هر دو طرف به امتیازات معقول برسند، زیرا ممکن است شما در ابتدا امتیاز خاصی را از طرف مقابل بخواهید و او با این مورد مخالفت کند و اگر شما در ارتباط با سایر موارد بحث نکنید، امکان گرفتن امتیاز کاهش می‌یابد و در نهایت احتمال شکست شما در مذاکره بسیار بالا می‌رود. پس دقت و توجه به ابعاد و زوایای مختلف مباحث در مذاکره بسیار مهم است.

 

  • تن صدایتان را در مذاکره تغییر دهید.

 

تغییر تن صدا در مذاکره می‌تواند جدیت یا شوخ طبعی شما را به طرف مقابل برساند. معمولاً تغییر تن صدا در روند مذاکره ممکن است احساس شما را به طرف مقابل اعلام کند که گاهی با بالا و پایین کردن تن صدایتان می‌توانید در نهایت در مذاکره پیروز شوید که یک اصل مهم و اولیه به شمار می‌رود.

 

داشتن تن صدای جدی نسبت به تن صدای شوخ طبع می‌تواند تأثیر بهتری بر روی فرد مقابل داشته باشد. همچنین، در طول مذاکره فقط از تن صدای محکم استفاده نکنید، زیرا ممکن است این حس را در طرف مقابل به وجود آورد که شما قصد دارید هر طوری شده امتیاز مورد نظر خود را دریافت کنید و انعطافی در دادن امتیاز به طرف مقابل در شما وجود ندارد.

 

پیشنهاد می کنیم مقاله اصول مذاکره تلفنی را نیز حتما مطالعه کنید.

 

  • مذاکره را مؤدبانه ادامه دهید.

 

معمولاً کسی دوست ندارد با فردی که مؤدب نیست یا بد اخلاق است، وارد تجارت شود یا اگر این کار را نیز انجام دهد، در ادامه ممکن است به راحتی با مشکل روبرو شود. پس برای تداوم برقراری ارتباط با طرف مقابل حتماً این نکات را مورد نظر قرار دهید. همچنین، اگر طرف مقابل احساس کند که شما فردی جسور و گستاخ هستید، ناخودآگاه اعتماد او نسبت به شما از بین خواهد رفت و هر چه شما خوش برخوردتر و مؤدب‌تر رفتار کنید، احتمال رسیدن شما به امتیازاتتان بیشتر خواهد شد.

 

  • همواره صادق باشید.

 

شاید همواره این سؤال برای شما پیش بیاید که بهترین تاکتیک مذاکره چیست؟ در این باره می‌توان گفت که داشتن صداقت می‌تواند در نهایت برگ برنده شما به حساب بیاید، زیرا به راحتی اعتماد طرف مقابل را جلب می‌کند. معمولاً اولین و اصلی‌ترین دلیل ایجاد مذاکره دریافت امتیاز است و دو طرف مذاکره ممکن است این حس را داشته باشند که طرف مقابل برای دریافت امتیاز ممکن است صداقت نداشته باشد. پس بهتر است شما با داشتن صداقت این حس بد را در طرف مقابل از بین ببرید.

 

پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریابی حضوری را نیز حتما مطالعه کنید.

 

نتیجه‌ گیری

 

تاکتیک مذاکره چیست؟ به فرایندی گفتگو محور گفته می‌شود که روی یک موضوع مشخص و برای رسیدن به منافع مشترک بین دو یا چند نفر انجام می‌پذیرد. از آنجایی که انواع مذاکرات برای گرفتن امتیاز انجام می‌شود، شما باید بتوانید ترفند‌هایی را به کار ببرید تا بیشترین امتیازات را دریافت کنید و در مقابل آن کمترین امتیازات را به طرف مقابل بدهید. یکی از ترفند‌های مذاکره این است که در ابتدا شنونده خوبی باشید و به خوبی به حرف‌های طرف مقابل خود گوش دهید. گاهی با بالا و پایین آوردن تن صدایتان می‌توانید در نهایت در مذاکره پیروز شوید. اگر شما نیز قصد دارید تا ترفند‌های مذاکره را بهتر یاد بگیرید، در کنار مطالعه این مقاله، تمرین را نیز فراموش نکنید.

ارسال نظرات

    دیدگاهتان را بنویسید

    سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

    سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.