برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

مهارت همدلی در کوچینگ از آن دسته مهارت ها و ویژگی هایی است که یک کوچ حرفه ای و مجرب از آن برخوردار است. نتایج تحقیقات و پژوهش های انجام شده نشان می دهد؛ تنها افرادی موفق به کسب نتیجه ایده آل و مطلوب از جلسات کوچینگ می شوند که ارتباط خوب و موثری با کوچ خود برقرار نمایند. کوچی می بایست در هنگام صحبت با کوچ در طول جلسات، احساس امنیت و راحتی کند. این امر مهم میسر نمی شود مگر از طریق همدلی در کوچینگ!

بسیاری از افرادی که در جلسات کوچینگ حضور می یابند، در ابتدا از کار خود پشیمان شده و ادعا می کنند که جلسات کاربرد چندانی برایشان نداشته و احساس امنیت و راحتی نکرده اند. این مسئله از عدم وجود مهارت همدلی در کوچینگ نشأت می گیرد. هنگامی که با یک کوچ حرفه ای وارد مذاکره می شوید، راحت تر می توانید با او همدل شده، اعتماد کرده و سفره دلتان را برایش باز کنید. این موضوع موجب ایجاد حسی خوشایند در کوچی شده و تحقق اهداف را برای وی ساده تر می کند.

همان گونه که پیش تر اشاره کردیم، مهارت همدلی در کوچینگ یکی از به دردبخورترین مهارت هاست. برای آشنایی بیشتر و بهتر با این مهارت تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

مهارت همدلی در کوچینگ

یک کوچ حرفه ای از مهارت همدلی برخوردار است!

یکی از منحصر به فردترین ویژگی های یک کوچ حرفه ای که موجب تمایز او از کوچ های مبتدی و نه چندان کاربلد می شود، مهارت همدلی در کوچینگ است. می دانید همدلی یعنی چه؟!

اگر بخواهیم خیلی ساده و صریح خدمتتان عرض کنیم، همدلی همان چیزی است که موجبات برقراری ارتباط بهتر و راحت تر میان افراد را فراهم می سازد. همدلی می تواند پل دوستی بین دو فرد ساخته و آن ها را به دوستانی صمیمی تبدیل کند. این که بتوانید رفتار و احساس طرف مقابلتان را درک کنید و در برابر آن واکنشی حرفه ای و مناسب از خود به نمایش بگذارید، یعنی با او همدل هستید. در صورتی که بتوانید چنین ارتباطی با اطرافیانتان برقرار کنید، احساس خوشایندی را در وجود آن ها ایجاد خواهید کرد. در نتیجه آنان راحت تر با شما به گفتگو پرداخته و مشکلات و دردسرهایشان را با شما به اشتراک می گذارند.

شاید چنین بیندیشید که همدلی همان هم دردی است، اما حقیقت چیز دیگری است. همدلی مهارتی متمایز از هم دردی می باشد. همدلی بدین معناست که همه چیز را آنگونه که طرف مقابلمان می بیند و حس می کند، ببینیم و حس کنیم. برای این کار می بایست به جستجو در وجود او پرداخته و خودمان را جای وی بگذاریم تا بتوانیم دنیا را همان طوری که او می بیند، ببینیم.

برای مطالعه بیشتر: تفاوت کوچینگ و منتورینگ

چگونه می توانیم بفهمیم فردی دارای ویژگی همدلی هست یا نه؟!

جالب و در عین حال لازم است بدانید که همدلی دارای یک سری نشانه هاست. اگر این ویژگی ها را در فردی یافتید، می توانید در کنار او احساس امنیت و راحتی کرده و از مشکلاتتان برایش سخن بگویید.

همدلی در کوچینگ

آشنایی با مفهوم همدلی در کوچینگ

هنگامی می توانیم بگوییم یک جلسه کوچینگ مفید و اثربخش واقع شده که کوچ در ارتباط با کوچی از مهارت همدلی استفاده کند. در غیر این صورت نتیجه مطلوب و ایده آل رقم نخواهد خورد. اگر یک کوچ هستید و قصد برگزاری جلسات کوچینگ را دارید، می بایست بدون در نظر گرفتن موضوع جلسه؛ با کوچی همدلی کرده و خیالش را راحت کنید که به فکرش هستید.

شاید باورتان نشود، اما مهارت همدلی در کوچینگ یکی از اساسی ترین مهارت هایی است که یک کوچ کاردان در جلسات کوچینگ از آن استفاده می کند. کوچ با استفاده از این مهارت فوق العاده خاص به مراجع ثابت می کند که دنیا را از دید او می بیند و احساسات و رفتارهایش را کاملا درک می کند.

اگر کوچی قادر به درک مهارت همدلی نباشد، چه می شود؟!

سوال خوب و به جایی است. در این صورت در ارتباط با کوچ دچار مشکل شده، به نتیجه مورد نظر نرسیده و به مرور از حضور در جلسات کوچینگ دلسرد خواهد شد.

نکته مهم!

شاید برایتان عجیب و غیر قابل باور به نظر برسد، اما حقیقت این است که مهارت همدلی در کوچینگ قابل گسترش است. این بدان معنی است که حتی اگر کوچ از این مهارت بی نصیب باشد، می تواند به توسعه فردی روی آورده و این ویژگی را در وجود خود پرورش دهد. این گونه می تواند موجبات بروز احساس راحتی و امنیت را در کوچی فراهم ساخته و به او ثابت کند که دستیابی به هدف دور از انتظار و غیر ممکن نیست. این از تعریف مهارت همدلی در کوچینگ و نقش مهارت همدلی در کوچینگ. اکنون وقت آن فرا رسیده که به بحث درباره نشانه های این مهارت در جلسات کوچینگ بپردازیم.

همدلی در کوچینگ یعنی چه؟

آشنایی با نشانه های مهارت همدلی در کوچینگ

یک کوچ خوب که از مهارت همدلی در کوچینگ بهره مند است، با دقت و حوصله به صحبت های کوچی گوش فرا داده و از این موضوع خسته نمی شود. با وجود چنین مهارتی مراجع بدون هیچگونه احساس خجالت و هراسی از مشکلاتش سخن می گوید. کوچ نیز احساس و رفتار او را درک کرده و با صرف وقت و به کارگیری تکنیک های موجود او را در راستای حل مشکلاتش یاری می دهد.

مربی هایی که این ویژگی را در وجود خود تثبیت نموده اند، عجول نبوده و به هیچ عنوان دیگران را قضاوت نمی کنند. آن ها خود را جای طرف مقابل گذاشته و به مشکلات از دید او نگاه می کنند. فکر کردن در مورد احساسات و عواطف طرف مقابل از دیگر خصوصیات یک کوچ حرفه ای و همدل است.

اهمیت همدلی در کوچینگ

همان طور که تا بدین جای مطلب گفتیم، همدلی یکی از مهم ترین ویژگی های یک کوچ کاربلد، حرفه ای و موفق است. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که آرزوی کوچ شدن را در سر می پرورانید، باید بدانید که کسب مهارت همدلی در موفقیت شما در مسیر شغلی تان بسیار کمک کننده است. مهارت همدلی در کوچینگ زمینه ای را فراهم می سازد که دستیابی به نتیجه مطلوب قابل پیش بینی بوده و برقراری احساس امنیت و اعتماد بین کوچ و کوچی امکان پذیر باشد.

همدلی در کوچینگ زمانی رخ می دهد که شما به عنوان کوچ خودتان را جای کوچی بگذارید تا توانید احساسات و رفتارهای سر زده از او را درک کنید. این گونه می توانید این پیام را به مراجعتان منتقل کنید که من درکت می کنم، از ناراحتی و مشکلاتت آگاهم و این موضوع برایم حائز اهمیت است.

تفاوت همدلی و هم دردی

مزایای بی نظیر همدلی در کوچینگ

مهارت همدلی در کوچینگ مزایای متعدد و متنوع بسیاری را به ارمغان می آورد. این مهارت موجب افزایش تعاملات بین کوچ و کوچی شده و احساس امنیت را در وجود آنان پدیدار می سازد. همدلی که باشد، تمرکز بر موضوع مورد بحث افزایش یافته، طرفین به صورت متقابل به یکدیگر احترام می گذارند و از قضاوت یکدیگر می پرهیزند. حرکت به سمت و سوی تغییر، کاهش سطح استرس در جلسات، افزایش اعتماد میان دو طرف و افزایش امید و انگیزه برای ادامه جلسات از دیگر مزایای مهم مهارت همدلی در کوچینگ است. پس جای تعجب نیست اگر بگوییم مهارت همدلی، یکی از اصلی ترین و حائز اهمیت ترین مهارت هایی است که جای خالی آن در کوچینگ می تواند دردسرساز شود.

چگونه مهارت همدلی را به جلسات کوچینگ بیاوریم؟!

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که از جانب کوچ های علاقه مند به پیشرفت مطرح می شود، این است که چگونه مهارت همدلی را به جلسه های کوچینگ بیاورم و بدین ترتیب نظر و اعتماد کوچی را به خود جلب نمایم؟!

سوال خوب و به جایی است و پرداختن به پاسخ آن خالی از لطف نیست.

شما به عنوان یک کوچ می بایست به منظور برقراری رابطه ای صمیمانه با کوچی، جلسه را با یک سلام و احوالپرسی گرم آغاز کنید. سپس مکالمه را به گونه ای ادامه دهید که کوچی میدان دار باشد و بتواند به راحتی حرف بزند. به گونه ای رفتار کنید که مراجع با نگاه کردن به شما بفهمد که به او و گفته هایش اهمیت می دهید. سعی کنید شبیه به مراجع باشید. حقیقت این است که صمیمیت حاصل تشابه است و همه ما به افرادی که مشابهمان هستند، احساس نزدیکی می کنیم. حتما می پرسید چگونه مشابه مراجع باشیم؟!
خیلی ساده است. کافیست ظاهرتان را مثل او کرده و مانند او لباس بپوشید. زبان و حرکات بدنتان را با مراجع هماهنگ کنید، کیفیت صدایتان را حفظ نمایید و درست مثل او حرف زده و کلمات را ادا کنید. اعتقادات و ارزش هایش را بشناسید و با او موافقت کنید. خلاصه هر کاری لازم است برای برقراری رابطه ای صمیمانه در جلسات کوچینگ انجام دهید!

کی شروع کنم؟!

شاید با خودتان بگویید کی روابط صمیمانه در کوچینگ بیشتر و بیشتر می شود؟!

جالب و در عین حال لازم است بدانید که زمان ایجاد صمیمیت درست به اندازه خودِ موضوع صمیمیت حائز اهمیت است. اگر بتوانید در همان ابتدای جلسه و پس از سلام و احوالپرسی بحث را صمیمانه کنید، عالی می شود. البته سعی کنید کمتر حرف بزنید و بیشتر شنونده باشید و در عین حال خیلی زیرکانه بساط دوستی و همدلی با طرف مقابل را بچینید. نیازی نیست عجله کنید. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که لازم است زمان کافی برای انجام آن صرف کنید. به یاد داشته باشید که تلاش های عجولانه تان ممکن است باعث شود صمیمیت ایجاد شده مصنوعی به نظر برسد. اگر چنین شود، هر چه رشته اید؛ پنبه خواهد شد!

اصول مهارت همدلی در کوچینگ

تا بدین جا از اهمیت مهارت همدلی در کوچینگ آگاه شدیم. اگر فکر می کنید این تمام ماجراست، سخت در اشتباهید. آنچه آموختید؛ تنها اولین قدم است. برای آن که بتوانید گام های بعدی را محکم بردارید، می بایست اصول و استراتژی های عملی همدلی را بیاموزید و آن ها را به طور موثر در جلسات کوچینگ مورد استفاده قرار دهید.

مزایای همدلی در کوچینگ

گوش دادن فعالانه را در دستور کارتان قرار دهید!

یکی از اساسی ترین اجزای همدلی در کوچینگ گوش دادن فعال است. منظور از گوش دادن فعال این نیست که تنها کلمات ادا شده توسط مراجع را بشنوید. بلکه بدین معناست که علاوه بر شنیدن آن ها، به لحن، احساسات و زبان بدنش نیز توجه نمایید.

قضاوت نکنید!

یکی دیگر از اصول مهم مهارت همدلی در کوچینگ اجتناب از قضاوت مراجع است. بدین منظور لازم است فضایی امن و غیر تهدید کننده برای مراجع ایجاد کرده و با نگرش غیر قضاوتی با او وارد بحث شوید. درست که افکار قضاوت کننده به صورت ناخوداگاه به ذهن انسان می آیند اما روش هایی برای کنترل اینگونه افکار وجود دارد. سایت isna یکی از راه های جلوگیری از این گونه افکار را اینگونه بیان کرده است:

زمانی که فکر قضاوت و پیش‌داوری به ذهن‌تان آمد، باید سعی کنید آنها را به چالش بکشید. شما می‌توانید با فکر کردن در مورد فرض و گمان‌هایی که در مورد افراد دارید، افکارتان را به چالش بکشید.

از زبان همدلانه استفاده کنید.

توجه داشته باشید که زبان شما تاثیر به سزایی در میزان همدلی با مراجع دارد. پس از زبان همدلانه استفاده کنید و میزان همدلی را تا می توانید، افزایش دهید!

به طنین عاطفی توجه ویژه داشته باشید!

منظور از طنین عاطفی در ارتباط با مهارت همدلی در کوچینگ، سطح عاطفی است. سعی کنید نگرانی خود را به درستی ابراز کرده و به مراجع ثابت کنید که مراقبش هستید. این گونه می توانید نظر و اعتماد او را به خود جلب نمایید.

اصول همدلی

کلام پایانی

در این نوشته تلاش کردیم تا به یکی از مهم ترین مفهوم ها در کوچینگ یعنی همدلی بپردازیم و اصول آن را برای شما توضیح دهیم. همدلی یکی از ویژگی های کوچ حرفه ای است که حتی می توان گفت که لازم است هر انسانی این ویژگی را در خود پرورش دهد. امیدواریم که با خواندن این نوشته دیگر پرسشی در ذهن شما بافی نمانده باشد.

ارسال نظرات

    دیدگاهتان را بنویسید

    سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

    سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.