برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

امروزه با توجه به گسترش جهانی اینترنت و دیجیتالی شدن بستر زندگی مردم‌، بازاریابی و تجارت که دو مکمل جداناپذیر هستند، دستخوش تغییرات چشمگیری شده اند‌‌. با رشد روزافزون تکنولوژی و رونق اینترنت تفاوت بازاریابی مدرن و سنتی به وضوح قابل مشاهده است‌‌. اکثر کسب و کارها به لطف اینترنت و بهره گیری از روش های بازاریابی دیجیتالی به جذب مخاطب می پردازند‌ و بدین صورت با موفقیت روند رشد خود را طی می کنند. در مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن‌ متوجه خواهید شد که این دو روش چه تفاوت هایی با هم دارند‌. در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل تفاوت های این دو نوع بازاریابی بپردازیم‌. از شما می خواهیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید‌.

۰ تا ۱۰۰ تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن

بازاریابی سنتی و مدرن چه تفاوت هایی با هم دارند؟

بازاریابی سنتی مفهوم شناخته شده ای دارد‌. تقریبا همه شما با استراتژی های بازاریابی سنتی، حداقل یک بار در طول زندگی مواجه شده اید‌. در روش بازاریابی سنتی، فروشنده محصول خود را از طریق رسانه های مختلف به مشتریان معرفی می کند. تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن در نحوه تبلیغ‌‌، جذب مشتری و فروش خدمات است‌‌. در بازاریابی سنتی محدودیت خاصی برای رده های سنی مختلف وجود ندارد‌ و معمولا افراد سن بالا که دسترسی به اینترنت ندارند از شرایط بازاریابی سنتی بهره مند می شوند‌.

بیشتر بخوانید: 5 نکته بازاریابی حضوری

۰ تا ۱۰۰ تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن

در واقع‌ می توان گفت که تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن در شیوه اجرای بازاریابی است‌‌. در بازاریابی سنتی فروشندگان برای پیش بردن برنامه های راهبردی خود از رسانه هایی چون تلویزیون‌، رادیو‌، چاپ کارت ویزیت و … کمک می گیرند‌. در حالی که در بازاریابی مدرن فروشندگان از روش های آنلاین و دیجیتالی برای معرفی محصولات خود استفاده می کنند‌. برای موفق شدن در کسب و کار و پیش بردن اهداف، حتما باید تفاوت میان بازاریابی سنتی و مدرن را به خوبی درک کنید و برنامه های خود را طبق اصول و راه و روش درست دو شیوه ذکر شده پیش ببرید‌.

در مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن باید گفت که شیوه بازاریابی سنتی فروشنده برای تبلیغ محصول خود و جذب مخاطب، روش های پر هزینه ای را متحمل می شود، اما یک حسن خوبی که این روش دارد، این است که مخاطبان زیادی را در کوتاه ترین زمان ممکن به خود جذب می کند‌. شاید تصور کنید که بازاریابی سنتی یک روش قدیمی است، اما این تصوری اشتباه خواهد بود‌. در داخل و خارج از کشور کسب و کارهای زیادی هستند که به روش بازاریابی سنتی اقدام به فروش می کنند‌. بازاریابی سنتی مزایای زیادی دارد و تقریبا می توان گفت که جز امور همیشگی زندگی روزمره ما شده اند‌. مشاهده عینی تبلیغات در سطح شهر‌، شنیدن تبلیغات مربوط به محصولات‌‌ و… همگی حاکی از آن است که کسب و کارهای زیادی در سایه بازاریابی سنتی فعالیت دارند‌.

بررسی اصلی ترین تفاوت های بازاریابی سنتی و مدرن

آشنایی با مزایای بازاریابی سنتی و مدرن

در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی مزایای بازاریابی سنتی و مدرن بپردازیم‌.

برقراری ارتباط با مشتریان‌

انتشار خبر در رابطه با تبلیغ محصول در روزنامه ها‌، بیلبوردها و دیگر روش های مشابه باعث جذب سریع مخاطب می شود‌. برای اثربخشی بیشتر لازم است که شما مهارت های ارتباطی خوبی داشته باشید.

زنده نگه داشتن تبلیغات‌

در روش بازاریابی سنتی تبلیغات مربوط به هر محصول، این اجازه را به مشتری می دهد تا در فرصت مناسب به بررسی آنها بپردازد و از ماهیت شان با خبر شود. همچنین معرفی محصولات به دوستان‌، آشنایان و مشتریان، یکی دیگر از حسن های بازاریابی سنتی به شمار می رود‌. علاوه بر این روش، نمایش مکرر تبلیغات در سطح شهر و دیگر مکان های عمومی باعث افزایش سرعت جذب مخاطب و ماندگاری ماهیت تبلیغ‌، برند و … در ذهن مخاطب خواهد شد‌.

قابل درک بودن‌

ماهیت تبلیغات آفلاین تقریبا برای همه قابل درک است‌. در واقع‌ مردم به روش های تبلیغی به صورت آفلاین عادت کرده اند‌ و به راحتی با این روش ارتباط برقرار می کنند‌.

دیده شدن‌

یک آگهی می تواند از طریق کانال های بازاریابی به دست مشتریان زیادی برسد‌. همچنین در مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن‌ مشاهده خواهیم کرد که بازاریابی سنتی کسب و کارها، بدون دسترسی به اینترنت نیز می تواند زنده و فعال بماند‌.

لازم به ذکر است که بازاریابی مدرن به تمام فعالیت های فروش‌ و توزیع محصول به روش آنلاین و در بستر اینترنت اطلاق می گردد‌.

تفاوت اصلی بازاریابی سنتی و مدرن‌ این است که بازاریابی مدرن از طریق کانال های دیجیتالی موتورهای جستجو مثل گوگل‌، پیام رسان ها‌، وب سایت ها و… برای معرفی و تبلیغ محصول جهت جذب مشتری اقدام می کند‌. در حالی که بازاریابی سنتی روش های تبلیغ و معرفی محصول را بیشتر از طریق ملاحظات عینی‌، اطلاع رسانی ها‌، خبرهای رادیویی و رسانه ای انجام می دهد‌. کمپین های مربوط به بازاریابی مدرن در رابطه با چگونگی برقراری ارتباط با مشتریان از طریق کانال های ارتباطی صورت می گیرد‌‌‌. مثلا شما می توانید برای رونق کسب و کارتان و حفظ مشتریان ثابت خود از طریق ایمیل و یا شبکه های اجتماعی با مشتریان قدیمی تان ارتباط مجدد برقرار نمایید.

آشنایی با مزایای بازاریابی سنتی و مدرن

آشنایی با مزایای دیگر بازاریابی سنتی و مدرن

در بازاریابی دیجیتالی فرصت های پیش رو برای تمام کسب و کارها یکسان است و هر شخصی با هر بودجه ای می تواند به شروع یک کسب و کار دست بزند و با آموختن کلیه اصول و مراحل بازاریابی دیجیتالی به موفقیت های بزرگی دست یابد‌‌‌. در بازاریابی مدرن فرصت ارائه تبلیغ برای کسب و کار نیاز به مدت زمان و صرف هزینه های زیادی ندارد. در صورتی که در بازاریابی سنتی هم روش تبلیغ هزینه بر است و هم به مدت زمان بیشتری نیاز خواهد بود‌. شاید با خودتان تصور کنید که بازاریابی سنتی این قدرت را دارد که مشتریان زیادی را به سوی خود جذب کند، اما نباید حضور اینترنت را نیز در عصر حاضر دست کم گرفت‌. ما در عصری به سر می بریم که تقریبا تمام امور روزانه زندگی در بستر اینترنت شکل می گیرد. بنابراین، نادیده گرفتن این ابر قدرت می تواند خسارت های جبران ناپذیری را برای کسب و کار شما به بار آورد‌.

معرفی ویژگی های بازاریابی دیجیتالی یا مدرن

برای درک بهتر مفهوم بازاریابی مدرن و تاثیر آن در کسب و کار به چند مورد از مزایای این نوع بازاریابی می پردازیم‌.

۱-به صرفه بودن‌ روش های تبلیغ‌

در روش بازاریابی مدرن، تبلیغ و نشان دادن محصول برای راه اندازی کسب و کارهای کوچک نیاز به صرف هزینه زیادی ندارد‌. برای شروع کسب و کارهای نوپا می توانید کانال های ارتباطی کم هزینه و موثری را برای پیش بردن اهداف خود راه اندازی نموده و از این طریق به برقراری ارتباط و ایجاد تعامل با مشتریان بپردازید‌.

تفاوت اصلی بازاریابی سنتی و مدرن‌

۲-ایجاد تعادل در بازار‌

بازاریابی دیجیتالی برای کسب و کارهای کوچک این فرصت را فراهم می کند تا با کسب و کارهای بزرگ و مطرح دنیا نیز رقابت کنند.

برای مطالعه بیشتر: اهمیت دیجیتال مارکتینگ

۳-تولید محتوای مفید‌

محتوا، جوهر کار دنیای آنلاین محسوب می شود‌. اگر محتوا یک تبلیغ ارزشمند باشد، مشتریان جهت خرید محصول از شما تصمیم های وسوسه انگیز خواهند گرفت. تولید محتوا یک روش موثر و بدون هزینه است که می تواند کسب و کارتان را برای رسیدن به موفقیت هدایت کند‌.

۴-بالا بردن آگاهی مشتری در رابطه با برند‌

بازاریابی دیجیتالی باعث می شود تا مشتری سطح آگاهی بیشتری نسبت به برند محصول کسب کند‌. تبلیغ محصولات مربوط به یک برند به کمک بازاریابی مدرن، به صورت کامل برای ارائه به مشتریان‌ امکان پذیر است‌. معرفی محصول‌، تخفیفات مربوطه‌، طرح های تشویقی و… از جمله مزایای این نوع بازاریابی هستند‌.

۵-افزایش سرمایه‌

در بازاریابی مدرن می توانید با کمترین سرمایه به راه اندازی کسب و کارهای کوچک بپردازید‌‌. در دراز مدت متوجه افزایش درآمد از طریق این کسب و کار خواهید شد.

مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن‌

تا این بخش از مقاله به معرفی و آشنایی بیشتر دو شیوه قدرتمند بازاریابی مدرن و سنتی پرداختیم‌. حال هدف ما مشخص کردن تفاوت اصلی بازاریابی سنتی و مدرن‌، جهت تمرکز روی هدف مورد نظر برای راه اندازی یک کسب و کار است‌.

معرفی سایر تفاوت های بازاریابی سنتی و مدرن

همانطور که بیان کردیم بازاریابی سنتی برای معرفی محصول خود از کانال های یک طرفه کمک می گیرد و برخلاف بازاریابی مدرن مشتری امکان تبادل نظر با فروشنده و صاحبان کسب و کار را ندارد‌. در حالی که در بازاریابی به شیوه نوین و مدرن، مردم از طریق شبکه های اجتماعی در بخش نظرات به ارائه نظر خود در رابطه با برند و محصول مورد نظر می پردازند‌‌. این نکته مهم از جمله موارد تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن به شمار می رود.

در مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن باید گفت که در بازاریابی سنتی مشتری موظف است تبلیغات مربوط به یک برند را مشاهده کند و این امر، نارضایتی وی را در پی خواهد د‌اشت. برخلاف این مشکل، بازاریابی مدرن این حق را به مخاطب می دهد که از دیدن تبلیغات صرف نظر کند و در واقع به نظر و رفتار مشتری در این نوع بازاریابی احترام گذاشته می شود.

دیگر تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن این است که در بازاریابی سنتی امکان تبلیغ برای معرفی یک محصول محدودیت مکانی دارد، ولی در بازاریابی مدرن به کمک اینترنت یک محصول را می توانید در سراسر دنیا به نمایش بگذارید.

تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن در تحمیل هزینه ها نیز قابل مشاهده است‌‌. در مورد ارائه هر تبلیغ به شیوه بازاریابی سنتی، هر کسب و کاری نمی تواند از راه اندازی آسان بهره مند شود و این در حالی است که در بازاریابی مدرن کسب و کارها بدون نیاز به بودجه اولیه در مواردی شکل می گیرند‌.

 

مزایای بازاریابی سنتی و مدرن
هنگام مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن‌ به این نکته مهم پی می برید که در بازاریابی سنتی نمی توانید طبق خواسته و نیاز مشتری کسب و کار خود را پیش ببرید.‌‌ در صورتی که‌ در بازاریابی مدرن به دلیل بکار گیری استراتژی های روز دنیا می توانید به راحتی با مشتری در رابطه با ایده ها‌، نیازها و سلیقه های شخصی تبادل نظر کنید‌.

انواع روش های بازاریابی سنتی و مدرن

در بازاریابی سنتی هدف صرفا رضایت مشتری نیست و کسب و کار مورد نظر، بیشتر جهت فروش محصول تلاش می کند‌. در روش بازاریابی سنتی فروشنده از چند روش زیر برای تبلیغ استفاده خواهد کرد.

چاپ کارت ویزیت جهت تبلیغ‌

فروشنده با درخواست چاپ کارت ویزیت و نوشتن محتوای کسب و کار و شماره تماس، با مشتری در ارتباط خواهد بود‌.

تبلیغ از طریق تلویزیون و رادیو‌

رادیو و تلویزیون همچنان طرفداران زیادی دارند‌. تبلیغ محصول از طریق تلویزیون و رادیو نیز همچنان در جهت رونق کسب و کار نقش موثری ایفا می کند. سایت aminagroup تاثیر تبلیغات تلویزیونی در ذهن مخاطب را این گونه بیان می کند:

زمانی که یک مخاطب در حال تماشای تلویزیون، تبلیغات شما را مشاهده می کند شاید خود از این موضوع اطلاع نداشته باشد که شما نظر او را جلب کردید! چندی است برخی از تبلیغات در تلویزیون بسیار زیاد پخش شده و شما به محض دیدن و شنیدن اولین دیالوگ یا تصویر از تبلیغ، تلویزیون خود را به حالت بی صدا در می آورید که این نمایانگر عدم رضایت شما از محصول تبلیغی می باشد، اما آیا به این فکر کرده اید که پس از مشاهده تبلیغ در هنگام بازدید از فروشگاه اولین محصولی که نظر شما را جلب می کند همان محصولی است که شما در خانه تصویر یا صدای آن را قطع کرده اید؟! چرا که نام و تصویر محصول در ذهن افراد نقش بسته و فراموش نشدنی است! مخصوصا اگر محصولات و ویدیوی تبلیغی به صورت جالب و خنده دار ضبط شده باشد.

چاپ تراکت‌

تراکت ها برای جلب توجه مخاطب در رنگ ها و طرح های متنوع با محتوای جذاب تولید می شوند‌. تبلیغ محصول از طریق چاپ تراکت و پخش آن بین مردم یک روش کارساز برای رونق کسب و کار به شمار می رود.

نصب تابلو در شهر‌

استفاده از تابلوهای تبلیغاتی در فضای بین شهری یک روش ایده آل برای دیده شدن محصول و خدمات مورد نظر محسوب می شود‌‌. رانندگان‌، عابرین پیاده و… با دیدن تبلیغات و معرفی آنها به دوستان‌، فامیل و … به کارساز بودن این شیوه تبلیغ کمک خواهند کرد‌.

 

انواع روش های بازاریابی سنتی و مدرن

بازاریابی مدرن روش های مدرن و پیشرفته ای را جهت پیش بردن اهداف خود به کار می گیرد که به چند مورد از آنها می پردازیم‌.

بازاریابی از طریق اینترنت‌

اینترنت موتور قدرتمند تمام کسب و کارهایی است که نیاز به تبلیغ دارند. امروزه تبلیغ از طریق روش های مختلفی در اینترنت صورت می گیرد که باعث رشد کسب و کارهای کوچک و بزرگ می شود.

شبکه های اجتماعی‌

تبلیغ محصول از طریق شبکه های اجتماعی چون اینستاگرام و توییتر، به خوبی به برقراری تعامل با مخاطبان کمک خواهد کرد. همچنین بازاریابی به این شیوه کار دشواری نیست و با تولید محتوای جذاب‌، استفاده از هشتگ ها و… کسب و کارتان رونق پیدا می کند‌.

از دیگر روش های بازاریابی مدرن می توان به موتورهای جستجو، وب سایت های الکترونیکی و… اشاره کرد‌.

سخن آخر

اگر روزی قصد راه اندازی کسب و کاری را داشتید باید به خوبی با مفهوم بازاریابی مدرن و سنتی آشنا شوید‌. درک هر دو روش به شما کمک می کند تا جهت برنامه ریزی و پیش بردن اهداف خود تصمیم درست بگیرید‌. در بررسی تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن باید متوجه این موضوع شده باشید که هر کدام از این روش ها برای ترویج و تبلیغ محصولات، استراتژی های خاص خود را دارند و شما باید بسته به هدفتان انتخاب کنید که کدام روش می تواند در جهت موفقیت محصولات شما تاثیر بیشتری داشته باشد.

ارسال نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.