برای مشاوره با ما در ارتباط باشید

02166968003

در این مقاله می خواهیم در مورد مشاوره کسب و کار صحبت کنیم. همه افراد برای اینکه در مسیر زندگی یا شغلی خود موفق باشند، نیاز به برنامه‌ریزی در این خصوص دارند. این مورد در تمام مراحل زندگی وجود دارد. به عنوان مثال اگر قصد سفر به یک مکان جدید را داشته باشید، قبل از آن باید اطلاعات بیشتری در خصوص مکان مورد نظر و راه‌های رسیدن به آن کسب کنید. به منظور کسب اطلاعات هم شیوه‌های مختلفی وجود دارد که استفاده از یک روش معتبر اطلاعات بهتری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

انتخاب کسب و کار و شغل هم یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی محسوب می‌شود. یک انتخاب سرنوشت ساز که به واسطه تأثیر‌گذاری آن بر روی آینده از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مورد سؤالات زیادی برای افراد مطرح می‌شود. به عنوان مثال کسب و کار مناسب برای من کدام است؟ با انتخاب کدام کسب و کار می‌توانم آینده بهتری داشته باشم؟ و… اگر می‌خواهید به صورت اصولی و حرفه‌ای به این سؤالات پاسخ دهید و اطلاعات زیادی در مورد کسب و کار مورد نظرتان به دست بیارید، بهترین راه برای شما کمک گرفتن از مشاوره کسب و کار است.  پیش خود تصور می‌کنید این بزرگ‌ ترین نقطه‌ قوت شما است که از نزدیک بر همه بخش‌ های کسب و کارتان اشراف دارید و با زیر و بم آن آشنا هستید. اما آیا این تصور درست است؟

 

در مرکز کسب و کارتان ایستاده‌اید و از فاصله‌ ای بسیار نزدیک به آن نگاه می‌کنید، و این باعث می‌ شود نقاط کور شما افزایش یابد، مشکلات، چالش‌ها، سرمایه‌های ناملموس و حتی فرصت‌های تکرار نشدنی از دید شما پنهان بماند. برای همین به فرد باتجربه‌ای نیاز دارید که خارج از گود کسب و کار شما ایستاده باشد و بتواند با نگاهی بیطرفانه و عاری از هر گونه تعصب و قضاوت، کسب و کار شما را بررسی کند، کسی که در اداره کردن و موفقیت کسب و کارهای مختلف سابقه درخشانی داشته باشد؛ یک مشاور کسب و کار.

  • اگر نابسامانی‌های اقتصادی، رکود بازار، بحران‌ های پی در پی و رقابتی بودن بیش از حد بازار شما را مضطرب و نگران کرده؛
  • اگر حس می‌کنید کسب و کارتان خیلی بیشتر از این پتانسیل دارد و می‌تواند پیشرفت کند اما نمی‌دانید چگونه این پتانسیل‌ها را بالفعل کنید؛
  • اگر حس می‌کنید همه راه‌ها را رفته‌اید اما نتوانسته‌اید برای مشکلاتتان راهکار مناسبی پیدا کنید؛
  • اگر می‌خواهید سیستم‌سازی کنید تا کسب و کار شما در نبودتان بی هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهد؛
  • اگر می‌خواهید یک کسب و کار جدید راه بیندازید اما دست نگه داشته‌اید چون از ریسک‌ها و مشکلات این مسیر بی‌خبرید؛
  • اگر ایده‌های بکری در ذهن دارید اما نمی‌دانید چگونه باید این ایده‌ها را اجرایی کرد؛
  • اگر نمی‌توانید گاو بنفش کسب و کارتان را پیدا کنید؛
    و از همه مهم‌تر این که، اگر فکر می‌کنید به اوج قله موفقیت رسیده‌اید و بیشتر از این پیشرفت کردن برایتان میسر نیست.

مشاور کسب و کار همان کاتالیزوری است که کسب و کار شما را سریع‌ تر و راحت‌ تر به موفقیت و پیشرفت می‌رساند. اما چگونه؟

مشاوره راه اندازی کسب و کار

مقاله مرتبط:  منظور از بیزینس چیست (به چه مشاغلی کسب و کار می‌ گویند؟ )

مشاوره کسب و کار کیست؟

مشاوره راه‌ اندازی کسب و کار یک کار تخصصی محسوب می‌شود. مشاوره شغلی در ابتدای راه‌ اندازی یک کسب و کار به اشخاص کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشند و در نتیجه آن به موفقیت شغلی بهتری دست پیدا کنند. تخصصی بودن این زمینه و نیز اهمیت بالای آن سبب شده تا افراد در زمینه‌های مختلف شغلی مشاوره ارائه بدهند. برای اینکه شخص مشاوره بتواند راهنمای درستی باشد، قبل از هر اقدامی باید تخصص و اطلاعات کافی در زمینه شغلی مورد نظر خود کسب کند. حیطه فعالیت مشاوره شغلی بسیار گسترده است. یک مشاور شغلی هم می‌تواند به صورت درون سازمانی مشاوره دهد، هم خدماتی برون سازمانی را شامل می‌شود. می‌توان گفت موفقیت مشاوره کسب و کار در گروی رسیدن به شناخت و درکی عمیق از کسب و کار است.

 

برای همین منظور مشاور کسب و کار با مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و تمامی کارکنان شرکت جلسه می‌گذارد تا جایگاه، مسئولیت‌ها و وظایف هر یک از آن‌ها را به دقت بررسی کند و تشخیص دهد کسب و کار در حال حاضر در چه موقعیتی قرار دارد.شما به راحتی می توانید مشاور کسب و کار در تهران و بقیه شهر های کشور بیابید. در مشاوره کسب و کار عملکرد سیستماتیک، انعطاف‌پذیری سازمان و نیاز به حضور نیروهای متخصص بررسی می‌شود. سپس این بینش و آگاهی به مدیر سازمان یا صاحب کسب و کار منتقل می‌شود تا نقاط قوت و نقاط قابل بهبود (نقاط ضعف) کسب و کار خود را بشناسند. و بدانند کسب و کارشان در چه زمینه‌هایی نیازمند رشد و پیشرفت است، اولویت‌هایشان را مشخص کنند، اهداف و استراتژی‌های سازمان را مرور کرده و در نهایت چشم‌اندازی واضح و شفاف از زمان حال و آینده کسب و کار در پیش چشم او ترسیم شود.  حال صاحب کسب و کار می‌تواند با در دست داشتن این اطلاعات برای خود اهدافی هوشمندانه تعریف کند. به توصیه‌ها و راهکارهایی گوش دهد که مشاور کسب و کار پیش پای او گذاشته است و بر همان مبنا تصمیم‌های مهمی بگیرد.

 

تصمیم‌هایی که بدون شک آینده کسب و کارش را متحول خواهد ساخت. اما کار به همین‌جا ختم نمی‌شود، مشاور کسب و کار فقط راهکار نمی‌دهد، بلکه در تمام مسیر همراه صاحب کسب و کار است و به او کمک می‌کند این توصیه‌ها را به مرحله اجرا درآورده و اهدافش را عملی کند، میزان پیشرفتش را بسنجد و مطمئن شود در مسیر درستی قرار گرفته است.  در اغلب اوقات صاحبان کسب و کارهای استارت‌ آپی چندان با الفبای کسب و کار آشنا نیستند. آن‌ها چنان در پیاده کردن ایده‌هایشان غرق شده‌اند که چالش‌ها و مشکلات سر راهشان را نادیده می‌گیرند.

 

آمار نشان می‌دهد از هر 5 استارت‌آپ چهارتای آنها شکست می‌خورند. برای همین حضور یک مشاور کسب و کار با تجربه که از چند و چون راه‌اندازی کسب و کارهای جدید می‌تواند در موفقیت این استارت‌آپ‌ها نقش بسزایی داشته باشد. صاحبان استارت آپ های نوپا بخوبی می دانند که حضور یک مشاور کسب و کار یا بیزینس کوچینگ چطور مسیر رشد برندشان را تسهیل می کند.

مشاوره کسب و کار

چرا باید از مشاوره کسب و کار کمک بگیریم؟

پس از آشنایی با انواع مشاوره راه‌ اندازی کسب و کار، نوبت به آن می‌رسد تا با اهمیت استفاده از مشاوره بیشتر آشنا شوید. فرق نمی‌کند که کسب و کار شما کوچک باشد یا بزرگ، برخی به اشتباه فکر می‌کنند که تنها کسب و کار‌های بزرگ نیاز به استفاده از مشاوره دارند، این در صورتی است که مشاوره کسب و کار‌ های کوچک نیز می‌تواند به پیشرفت این کسب و کار‌ها کمک کند. با کمک مشاوره به اصطلاح در مجموعه خود یک مغز متفکر دارید که آموزش‌های لازم برای کمک کردن به موفقیت بیشتر شما را فرا گرفته است.

شما می‌توانید در صورت بروز مشکل از مشاوره کسب و کار کمک گرفته و در نهایت علاوه بر حل مشکلات به پیشرفت بیشتری دست پیدا کنید. در برخی موارد کسب و کار‌ها با یک تغییرات ناگهانی روبرو می‌شوند، تغییراتی که در صورت عدم مدیریت درست می‌تواند سبب نابودی کسب و کار شما شود. حضور مشاوره به کسب و کار شما کمک می‌کند تا به صورت اصولی بحران پیش رو را پشت سر بگذارد. مزایای حضور یک مشاوره کسب و کار در مجموعه شما سبب می‌شود تا برخی از افراد تصور کنند از هر شخصی به عنوان مشاور می‌ توانند استفاده کنند، در صورتی که مشاوره شخصی است که تحصیلات آکادمی و تخصص و مهارت کافی را در این زمینه را دارد.

اگر بخواهیم کمی دقیق‌ تر و جزئی‌ تر بگوییم، مشاور کسب و کار به شما کمک می‌کند تا؛

  • برای کسب و کارتان زیرساخت‌ هایی غنی و قابل اطمینان بسازید.
  • چالش‌ها را به فرصت تبدیل کنید.
  • کارکنانی مستقل و مسئولیت‌ پذیر پرورش دهید.
  • به درک بهتری از بازار هدفتان برسید.
  • بازدهی و بهره‌ وری کارکنان خود را افزایش دهید.
  • خود را با سرعت سرسام‌ آور تغییرات دنیای کسب و کار وفق دهید.
  • ریسک‌ها و هزینه‌هایتان را کاهش دهید.
  • مشکلات سیستم کسب و کارتان را پیش از وقوع شناسایی و برطرف کنید.
  • دارایی‌ها و سرمایه‌ های پنهان کسب و کار خود را بشناسید.
  • در دنیای گنگ و مبهم کسب و کار با اطمینان و اعتماد به نفس کافی گام بردارید و تصمیم بگیرید.

مقاله مرتبط:  تحلیل کسب و کار چیست؟ (+ تحلیلگر کسب و کار چه کسی است)

گاهی اوقات به عنوان صاحب یک کسب و کار به یک همراه نیاز دارید که صادقانه و بدون ترس از خشم شما یا اخراج شدن اشتباهاتتان را به شما گوشزد کند، موفقیت و پیروزی شما را ببیند و تشویقتان کند، به شما انگیزه و اطمینان دهد. شما را تشویق کند تا اقدام کنید. منابعی غنی و پربار در اختیارتان قرار دهد. شبکه ارتباطات شما را گسترده کند. شما را به چالش بکشاند و اجازه ندهد محدودیت‌هایی که برای خودتان قائل شده‌اید، راه موفقیت شما را سد کنند. وقتی ایده خوبی به ذهنتان خطور کرده و به دنبال تصدیق هستید، به شما بگوید؛ ایده فوق‌العاده‌ای است، تخصص و تجربه‌ام می‌گوید به احتمال 90 درصد موفق خواهی شد. یا ایده خوبی است اما باید جوانب امر را با دقت بسنجی چرا که راه دشواری برای رسیدن به هدفت در پیش داری. و این‌ها دقیقاً همان کارهایی هستند که یک مشاور کسب و کار انجام می‌دهد.

اگر می خواهید در زمینه ارتباطات اطلاعاتی کسب کنید ،  به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مهارت های ارتباطی را مطالعه کنید

مشاوره کسب و کارهای کوچک

حیطه‌ های فعالیت مشاوره شغلی

به طور کلی مشاوره کسب و کار در پنج حیطه اصلی مشورت می‌دهد، که در ادامه به توضیح بیشتر در خصوص این حیطه‌ های فعالیت می‌ پردازیم.

مدیریت و راهبرد‌های مربوط به آن: اگر به دنبال راه‌اندازی یک کسب و کار هستید که توانایی مدیریتی بالایی را طلب می‌کند، می‌توانید از این حیطه مشاوره شغلی کمک بگیرید. از جمله این موارد می‌توان به شرایطی اشاره کرد که در آن اشخاص قصد دارند تا یک سرمایه‌گذاری را آغاز کنند.  در چنین شرایطی باید با بازار مورد نظر خود به طور کامل آشنا شوند، رقبای خود را شناخته و به راز موفقیت آن‌ها پی ببرید. مشاوره مدیریت فرایند کسب و کار بهترین راهنما برای این مورد است. با راهنمایی مشاوره مدیریت فرایند کسب و کار می‌توانید با خریداری مجموعه‌های کوچکتر از رقبا به کسب و کار خود توسعه دهید.

 

  • زمینه‌های عملیاتی و تولیدی: در مورد بیشتر کسب و کار‌ها به ویژه کسب وکار‌های تولیدی فرایند‌هایی خاصی وجود دارد که می‌توان با استفاده از تدابیر و تکنیک‌های خاص نتایج بهتری را به دست بیاورید. به طور کلی اجرای این تکنیک‌ها به داشتن یک خروجی بهتر کمک می‌کند. این حوزه زیر نظر مشاوره عملیاتی و تولیدی قرار دارد. شخصی که در خصوص تکنیک‌ های قابل اجرا اطلاعات کافی را دارد.
  • موضوعات دیجیتالی و آی تی: در عصر حاضر فناوری و تکنولوژی در زمینه‌های مختلف با سرعت بالایی در حال پیشرفت است. وابستگی زیاد کار‌ها و مشاغل به تکنولوژی سبب شده تا در برخی موارد نیاز به تکنولوژی و استفاده از آن داشته باشید. در چنین مواردی برای پیشبرد اهداف خود نیاز به بهره‌گیری از مشاور کارآمد و با تجربه در این زمینه دارید.
  • منابع انسانی: یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های معنوی که سبب پیشرفت اهداف کسب و کار شما می‌ شود، منابع انسانی است. کارفرمایان برای تحقق اهداف مدنظرشان باید از منابع انسانی ماهر و متخصص استفاده کنند. این موضع به درستی نشان‌ دهنده اهمیت انتخاب صحیح منابع انسانی می‌ باشد.

به این منظور در این زمینه می‌توانید از مشاوران مرتبط کمک بگیرید. در این قسمت هم می‌ توانید برای انتخاب نیرو انسانی متخصص از مشاور کمک بگیرید، هم برای آموزش نیرو انسانی و رساندن آن‌ها به سطح مورد نظرتان! با توجه به اینکه این کار جزو وظایف مدیر منابع انسانی می‌باشد بهتر است ابتدا از این شخص کمک بگیرید.

ویژگی مشاور خوب

بهترین مشاوره کسب و کار شخصی است که ویژگی‌های لازم در این زمینه را داشته باشد. از مهم ترین ویژگی‌ها یک مشاوره خوب می‌توان به اعتماد به نفس آن اشاره کرد. با اقتدار صحبت کردن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با اقتدار حرف زدن مشاوره کسب و کار‌های کوچک سبب جذب بیشتر مشتری می‌شود.

مشاور کسب و کار

از دیگر ویژگی‌های مهم یک مشاور خوب هم می‌توان به داشتن تواضع و فروتنی اشاره کرد. بهترین مشاوره کسب و کار شخصی است که یک شنونده خوب باشد. برای اینکه فرد بتواند یک راهکار خوب ارائه بدهد، قبل از هر اقدامی باید یک شنونده خوب باشد تا مشکل مطرح شده را به درستی بشنود و پس از شناخت کامل آن راه حل مناسب را ارائه بدهد.  از دیگر خصوصیات برجسته‌ای که یک شخص به عنوان مشاوره کسب و کار باید داشته باشد، می‌توان به توانایی در بروز مهارت و ارائه دانش اشاره کرد. به این معنا که مشاوره باید بتواند مهارت خود را در قالب تکنیک و راه حل به مراجعان ارائه بدهد.

 

مقاله مرتبط:  شبکه سازی چیست؟ (راه و روش شبکه سازی حرفه ای در کسب و کار)

 

برخی از افراد و مؤسسات به صورت رایگان مشاوره کسب و کار می‌دهند. شما می‌توانید از امکان مشاوره کسب و کار رایگان استفاده کنید. حتی اگر شرایط حضوری مراجعه به مشاوره کسب و کار رایگان را ندارید، می‌توانید از قابلیت مشاوره شغلی تلفنی رایگان بهرهمند شوید. مشاوره کسب و کار قبل از هر اقدامی باید توان کار گروهی و تیمی را داشته باشد.  هدف اصلی از انواع مشاوره کسب و کار نظیر مشاوره شغلی تلفنی رایگان این است که کسب و کار مورد نظر توسعه یابد، این امر محقق نمی‌شود، مگر اینکه تمام اعضا از جمله مشاوره کسب و کار دارای روحیه کار تیمی باشد.

مسیر پیشرفت تجارت با مشاوره کسب و کار

دریافت مشاوره کسب و کار می‌تواند مسیر پیشرفت و حرکت رو به جلو را برای شما تا حد بسیار زیادی هموار کند، چرا که مشاوران کسب و کار در هر حوزه‌ای به دلیل دانش و تجربه‌ای که در این زمینه دارند، می‌توانند مسیر را به درستی و نحو کاملاً اصولی ببینند. موفقیت و تجارت در فضای کنونی کسب و کار و حرف گوناگون، می‌ تواند شما را با چالش‌های غیر قابل حل و جدی در مسیر کار مواجه کند. اگر می‌خواهید در مسیر تجارت و کسب و کارتان به موفقیت و پیشرفت برسید، باید از مشاوران ماهر و حاذق در این امر کمک بگیرید. مقاله ما در خصوص بازاریابی چیست را بخوانید.

نکته کلیدی و مهم

برای وارد شدن به صنعت مشاوره کسب و کار نیازی نیست در دوره خاصی شرکت کنید یا تحصیلات آکادمیک را پشت سر بگذارید. هر کسی می‌تواند با چاپ کردن یک کارت ویزیت یا راه‌اندازی یک وبسایت خود را به عنوان مشاور کسب و کار معرفی کند. اما آیا هر مشاوری می‌ تواند عملکرد و نتایج شرکت شما را بهبود ببخشد؟

با توجه به نقش بسیار مهم و حساس مشاوره کسب و کار در موفقیت یک کسب و کار باید در انتخاب چنین فردی دقت و وسواس زیادی به خرج دهید. باید حسابی تحقیق کنید، نظر مراجعین قبلی را جویا شوید، پروژه‌های پیشین را بررسی کنید و در نهایت فرد شایسته، متخصص و با تجربه را انتخاب کنید.

کتاب گاو بنفش به شما می‌گوید که متمایز شدن چه تأثیری در آمار فروش شما خواهد داشت.

مشاور کسب و کار در تهران

آماده‌ اید تا کسب و کارتان را وارد مرحله جدیدی کنید؟ آماده‌اید تا با قدرت کسب و کارتان را توسعه دهید و نگران این نباشید که اقتصاد کلان چه چالش‌ هایی را پیش رویتان قرار می‌دهد؟ با متخصصین مشاوره کسب و کار در مدرسه توسعه فردی و کسب و کار علی مسچی تماس بگیرید یا چند دقیقه زمان بگذارید و فرم زیر را پر کنید تا به شما بگوییم در چه زمینه‌ای به مشاوره کسب و کار نیاز دارید.

به عنوان سخن پایانی باید گفت در این مقاله به توضیح بیشتر در خصوص مشاوره کسب و کار پرداختیم. دانستید که مشاوره کسب و کار به این معنا است که اشخاص در ابتدای راه‌اندازی کسب و کار خود به جای اینکه تمام مراحل را با آزمون و خطا پیش بروند و در این مسیر شکست بخورند، می‌توانند از شخصی که تخصص لازم در این زمینه را دارد کمک بگیرند. این شخص همان مشاوره کسب و کار است. مشاوره کسب و کار در زمینه‌ های مختلفی از مشاغل فعالیت دارند. انتخاب خود شخص مشاوره هم از اهمیت بالایی برخوردار است. تنها یک مشاوره خوب که صلاحیت‌ های لازم را دارد می‌تواند سبب توسعه کسب و کار شما شود.شما می توانید با تماس با شرکت بهترین مشاور کسب و کار را به راحتی بیابید.

برخی از سوالات رایج:

 

1- مشاوره کسب و کار چگونه باعث پیشرفت می شود؟

مشاوران کسب و کار با تجربه و مهارت زیاد در زمینه کسب و کار که از بیرون به حرفه، شغل و کارتان و دنیای تجارت و کسب و کار می‌نگرند، می‌توانند به شما و کاری که انجام می‌دهید، کمک‌های شایان و اصولی دهند.

2- مشاور کسب و کار کیست؟

مشاور کسب و کار عملکرد سیستماتیک، انعطاف‌پذیری سازمان و نیاز به حضور نیروهای متخصص را بررسی می‌ کند. سپس این بینش و آگاهی را به مدیر سازمان یا صاحب کسب و کار منتقل می‌ کند تا نقاط قوت و نقاط قابل بهبود (نقاط ضعف) کسب و کار خود را بشناسند.

 

[gravityform id=”19″ title=”false” description=”false”]

ارسال نظرات

  1. سلام
    من میخواستم بدونم برای چه کسب و کارهای میشه از مشاوره استفاده کرد؟
    برای کسب کارهای کوچیک خونگی که برای خانم ها هست و هم میتونم ازتون مشاوره کمک بگیرم؟

    1. سلام و عرض ادب.
      مهندس ‌مس‌چی به علت ذیق وقت قادر به ارائه‌ی مشاوره کسب و کار به کسب و کار‌های کوچک‌تر از ۵۰ نفر نمیباشد و مشاورهای خیلی خوبی در میهن عزیز ما هستند که میتوانید از خدمات این عزیزان استفاده نمایید.

  2. مطلب بسیار خوبی بود ، ساختار یافته و هدفمند است
    پیشنهاد شما بیشتر بر روی محوریت مشاوره کسب و کار است یا توسعه شخصی ؟؟
    سایر مشاورین جزییات متفاوتی را اعلام کردند که موجب شده موجب تفاقض باشه

    1. درود بر نجات عزیز.همانطور که در این مقاله نوشته شده،بر اساس جزئیات کسب و کار که در اختیار مشاور قرار می گیرد،بر اساس تجربیات و دانش ،مشاور تصمیم می گیرد که در چه بخشهایی سازمان در بخش کسب و کار توسعه یابد و در چه بخشهایی در توسعه فردی.اما باید به این مهم توجه داشت که توسعه فردی موجب توسعه کسب و کار شده و توسعه کسب و کار موجب فراهم شدن رشد فردی در سازمان می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.

سپاس از نظرتان، پس از تایید منتشر میشود.